» »

Prenosnik 600-700€ (HP 4710s vs. Toshiba L550D)

Prenosnik 600-700€ (HP 4710s vs. Toshiba L550D)

MrBrdo ::

HP: http://www.mimovrste.com/artikel/275020...
Toshiba: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Če ima kdo kakšen drug predlog me tudi zanima.

Stvar je sledeča:
Laptop izbiram za mamo. Vendar, ker mama želi malo "boljši" laptop (iz meni neznanega razloga), se nebi branil take grafične s katero bi se dalo za silo tudi kakšno igro odigrat (ker namreč s kolegi pogosto igramo in se tudi zgodi da kakšen računalnik zmanjka).
Pri HPju vidim predvsem dva problema - na splošno vem, da so zvočniki pri HPjih business serija totalno za en drek, čeprav za ta konkreten laptop piše da je glasnost še kar ok (ker pri enem mojem je bila totalno premajhna). Večji problem pa je to, da sem bral da naj bi imel prenosnik težave s prezračevanjem (glasen fan in slabo postavljena odprtina za zrak), poleg tega pa je en uporabnik na S-T celo pisal da je imel polno težav z njim: nakup hp 4710s? No v bistvu noben komentar ni pretirano pozitiven - morda če ima kdo drugačne izkušnje?
Tale Toshiba se mi zdi z izjemo procesorja in samo 2xUSB super, kaj vi menite? Procesor pa bi vseeno moral zdržat kak občasen špil, pa tudi če na low, samo da bo za silo :) 2xUSB pa bo za mamo dovolj in tudi zame.

Če morda kdo ve za kakšen laptop, ki je tukaj nekje v rangu 600-700EUR, ima AMD/nVidia grafično (vseeno katero), vsaj 120GB diska in nujno licenčni Windows 7 (zahteva mame - ali pa če je cena za 100EUR nižja in OS kupim posebej) in je neka zgledna firma, predvsem pa da pri pisarniški uporabi ne švica preveč (ventilator glasen), prosim za kak link :) Aja, pa tam okrog 17" mora bit. Fino bi bilo tudi, če bi se ga dalo kupit v kakšni bolj priznani trgovini (mimovrste, enaa, bigbang... rolan sigurno ne glede na en post tukaj okoli)

Ker sam nimam izkušenj z Asus (no, razen EEE) in MSI, me zanima tudi kako je z njimi. Ali pa kako je z Acerji, jaz sem ga imel že dolgo nazaj in sem ga moral stalno nosit na servis pa še pregreval se je.

Hvala!
MrBrdo
  • spremenilo: MrBrdo ()

Marxel ::

Mogoče še poglej Toshiba L555-121, ki je sicer malenkost dražja, ampak ima že i3 procesor....

ŽDrugače pa sem sam uporabnik Asus-a že kar nekaj let in imam zelo dobre izkušnje z njimi...
Glede Asus bi ti mogoče tega priporočal, samo nima Winsow naloženih...

Je pa po mojem mnenju tudi tale HP dobra izbira...

MrBrdo ::

Hvala za odgovor. Tista toshiba zgleda res vredu, vendar i3 procesorja res ne rabim - ta laptop bo predvsem namenjen mami za pisarniška dela, to da bi gor laufala kaka igra je samo bonus, da bo lahko kdaj služil kot "rezerva" za kakšnega kolega.

Asus zgleda precej ql, trgovina leva? prvič slišim zanjo... Windowsi mislim da pridejo okol 100EUR tako da to bi še bilo sprejemljivo. A morda veš kako je z zvočniki, baterijo in z segrevanjem pri tem modelu?

HP zgleda zelo podoben onemu mojemu le procesor je za malenkost boljši (pa spet ta trgovina :P).

Hvala za odgovor. PS: vmes sem zamenjal toshibo, ki sem jo na začetku quotal, ker sem našel malenkost boljšo izbiro - če si gledal tisto prejšnjo z Intel grafično poglej še to ki je zdaj. Meni zgleda dokaj idealno za to kar bi jaz želel - trenutno se k temu nagibam, lahko pa bi me tudi asus prepričal če se na tej toshibi najde kaka pomankljivost (pa ne mislim v tehničnih zmogljivostih ampak sicer - glasnost zvoka, hlajenje, baterija, ekran itd).
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

Marxel ::

Mislim, da je ta Toshiba kar o.k., ki si jo nazadnje izbral....

Glede Asusa je tako: Zvočniki so Altec Lansing in sodijo med kvalitetnejše proizvajalce, kar se tiče pregrevanja brez strahu, asus ima to dobro urejeno in se ne pregreva.
Za info naj ti še dodam, da je asus v tem letu na prvem mestu po ratingu garancij ( so najmanj pokvarljivi rač, in so pred HP-jem, Toshibo in ostalimi-lahko preveriš)....

Leks ::

brisal post, ker sem predlagal že predlagani model :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Leks ()

Anton ::

Mogoče kaj takega, lep komplet

http://www.odnesi.si/prenosnik-hp-compa...

ali pa tega paviliona

http://www.odnesi.si/prenosnik-hp-compa... + OS po želji

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakup prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
101675 (1555) slotech5
»

Kateri prenosnik od 600-850 eur

Oddelek: Kaj kupiti
447700 (6523) DeathKiller
»

Prenosnik do 600€

Oddelek: Kaj kupiti
82101 (1721) Anton
»

Nasvet glede nakupa prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
51079 (992) artemida

Več podobnih tem