» »

4pin AMD stock hladilnik

4pin AMD stock hladilnik

SimplD ::

Na svojem računalniku sem našel zanimivo napako, ki jo boste izkušeni mački najbrž hitro rešili.

Računalnik, plata Gigabyte GA-MA69G-S3H in stock AMD cpu hladilnik, AM2 podnožje.
Ko priklopim hladilnik na plato in priključim računalnik, se ventilator hladilnika le malo premakne, potem nič. Če pa prekinem tok na 4. pinu napajanja hladilnika (rumena žica), ventilator dela normalno (se mi zdi). Ali je kaj narobe, če stvar dela le na 3 pinih? Ali bi lahko bilo kaj narobe s plato? Sicer ne vem, če računalnik sploh deluje, ker čakam še procesor, jutri bom pa vedel zagotovo.

blackbfm ::

S četrtim pinom uravnava hitrost glede na temperaturo procesorja.

A pol brez toka na 4. pinu stvar ne bo delovala, ali se bo ventilator vedno maksimalno vrtel, pa bo stvar še vedno delala?

blackbfm ::

Poglej ti daj not procesor pa normalno priklopi vse..prižgi komp pa boš vidu.

axee ::

Vse je odvisno od nastavitev v Bios-u. 4 pin je PWM signal za uravnavanje hitrost ventilatorja. Najbrž je v biosu nastavljeno da se ventilator ne vrti ob določeni temperaturi. Če priklopiš na 3 pin bo stvar delala konstantno na polnih obratih.

Vse kul, vse... zgleda, da je bil proceosr tako mrzel, da ventilatorju niti ni blo treba zalaufat. Zdj, ko sem vse stvari priklopil, kot je treba, je končno zalaufal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Po dolgem času nov test ventilatorjev na Silent PC Review (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
6013074 (9218) BladE_
»

ASUS FAN Xpert 2 P8Z77-V PRO

Oddelek: Strojna oprema
202762 (2255) s51as
»

Kabel PWM Arctic Cooling

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
123223 (3085) JanezH
»

ventilator za ohišje na cpu hladilnik