Forum » Pomoč in nasveti » Hard Disc problem
Hard Disc problem
Pinks ::
Imam tak mini prenosen disc 500GB na USB..in mi je enega dne prenehal delat. Učiri sem ga razdru in not najdu približno nekaj takega:
http://www.ultrastore.si/index.php?str=...
in ugotoviu da je tole disc za prenosnike, in se ga tudi priklučiti na comp kot navaden disk, samo da je zelo majhen.
In ko prižgem računalnik mi napiše da tale disc "SAMSUNG HM500LI ATA" ima "Capable and Status Bad, press F1 to resume"
Ubistvu nekak dela,sam zelo počas in včasih mi zamrzne comp.
Me pa zanima če je kak program k bi popravu ta "Capable and Status"??
Hvala že v naprej.
http://www.ultrastore.si/index.php?str=...
in ugotoviu da je tole disc za prenosnike, in se ga tudi priklučiti na comp kot navaden disk, samo da je zelo majhen.
In ko prižgem računalnik mi napiše da tale disc "SAMSUNG HM500LI ATA" ima "Capable and Status Bad, press F1 to resume"
Ubistvu nekak dela,sam zelo počas in včasih mi zamrzne comp.
Me pa zanima če je kak program k bi popravu ta "Capable and Status"??
Hvala že v naprej.
axee ::
Odpri hitro program ki zna brati SMART npr HD Tune in poglej za napakami. Seveda najprej takoj vse podatke dol. Z hd tune preglej tudi za slabimi sektorji. Ampak še enkrat: prvo backup!
Pinks ::
No če bolj podrobno opišem se mi tole pojavi ko ga pržgem:
Auto-Detecting SATA1..IDE Hard Disc
Auto-Detecting SATA3..IDE Hard Disc
SATA 1:WDC WD500.......
Ultra DMA Mode-6, S.M.A.R.T. Capable and Status OK
SATA 2: SAMSUNG HD500LI 2TF00-00
Ultra DMA Mode-6, S.M.A.R.T. Capable and Status BAD
3rd Slave Hard Disc: S.M.A.R.T. Status Bad, Backup and Replace
Press F1 to resome.
Sm že probu formatirat, formatiram lahk sam na quick, drugač disk zašteka pr 4%, tiste sektorje pa to sm že tud dau pregledat..sam ne pomaga :/
Upam da ma kdo kak priporočen program zame!
Hvala
No pa na srečo sm use že zbrisu takrat k mi ni več hotu delat preko USB, tak da nimam nč gor.
Pol lahk kr direkt dam pregled za napakami ne? Al morm useeno dat backup??
Auto-Detecting SATA1..IDE Hard Disc
Auto-Detecting SATA3..IDE Hard Disc
SATA 1:WDC WD500.......
Ultra DMA Mode-6, S.M.A.R.T. Capable and Status OK
SATA 2: SAMSUNG HD500LI 2TF00-00
Ultra DMA Mode-6, S.M.A.R.T. Capable and Status BAD
3rd Slave Hard Disc: S.M.A.R.T. Status Bad, Backup and Replace
Press F1 to resome.
Sm že probu formatirat, formatiram lahk sam na quick, drugač disk zašteka pr 4%, tiste sektorje pa to sm že tud dau pregledat..sam ne pomaga :/
Upam da ma kdo kak priporočen program zame!
Hvala
No pa na srečo sm use že zbrisu takrat k mi ni več hotu delat preko USB, tak da nimam nč gor.
Pol lahk kr direkt dam pregled za napakami ne? Al morm useeno dat backup??
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pinks ()
axee ::
Lej če je SMART status bad potem moraš ugotoviti kaj sploh je narobe (kar je pač namen SMART-a). Še enkrat: poskusi priti v Windowse, instaliraj HD TUne in poglej KJE so problemi.
Pentium ::
disk maš zanič. tistega capable and status bad ne moreš popraviti, ker dejansko disk sporoča sistemu, da je zanič in da ga je treba zamenjati. tudi če bi to nadvse hotel popraviti, ne bi šlo, saj gre za mehansko napako, verjetno so ti odpovedale glave, oz. se je degradirala površina diska to take meje, da ne zna več gor zanesljivo zapisovat.
Pyr0Beast ::
Nah. Slab SMART se da popraviti. Potrebno je remapirati in označiti nekaj slabih sektorjev s pravim programom.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Na začetku mi gre računalnik v biosOddelek: Pomoč in nasveti | 1132 (749) | alese |
» | Namestitev PROBLEM!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 694 (575) | gun2ter |
» | Težava pri zagonu prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 552 (487) | #000000 |
» | Disk Seagate st31000340as 1TB barracudaOddelek: Pomoč in nasveti | 3633 (1871) | KTr1sk |
» | S.M.A.R.T. javlja napako - garancija?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1318 (1046) | Kr nekdo |