» »

Win XP - omrežna povezava zmrzne

Win XP - omrežna povezava zmrzne

slowie ::

Zdravo!
Ok, imam težavo, začne se pa takole: imam Siolov router in nanj priklopljen switch, tako da preko switcha do interneta dostopata dva računanika. Do zdaj nisem imel nobenih večjih težav. Zdaj pa imam težave z enim računalnikom, na katerem imam inštalirane Win XP PRO in Win 7. Na tem računalniku se v Win XP povežem na internet, odprem IE7, nekajkrat poklikam strani, in kmalu zatem povezava crkne. Se pravi, da brskalnik ne najde več nobene strani, v system trayu pa je ikona za mrežno povezavo še naprej prikazana. Ko hočem z desnim klikom prekiniti povezavo, zmrzne še cela Start meni vrstica. Ne preostane mi drugega, kot da s CTRL+ALT+DEL ponovno zaženem sistem, kjer se pri zapiranju oken pokaže sporočilo, da je "connection tray" zmrznil in če ga želim zapret. Potem pride do "saving your settings", in tam tudi ostane. Preostane mi samo še hard reset.

Če na isti mašini zaženem Win7, teh težav nimam. Prav tako jih nimam na drugi mašini. Zato po moje lahko izključim možnost težav z omrežno opremo. Se pravi, da so očitno težave v sami inštalaciji oken. Sistem sem pregledal s CCleanerjem, naložen imam AVG Free in do zdaj nisem imel nobenih težav s kakšnimi virusi, zato pač smatram, da je tudi sistem čist.

Po Googlu sem brskal in iskal kakšno rešitev, pa nisem našel nič oprijemljivega, razen nekakakšnega WinsockFix, ki naj bi popravil nastavitve omrežnih povezav na nivoju registrov. Sicer sem ga preizkusil, pa ni pomagalo.

Skratka, če je kdo kdaj imel podobno težavo in jo je uspel rešiti, se priporočam za navodila in razlago, pa tudi za predloge tistih, ki stvar obvladate.
Drugače bom najverjetneje poskusil s kakšnim Win repairom, oziroma s ponovno inštalacijo, čemur bi se seveda rad izognil.

Hvala vnaprej in lep pozdrav,
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]

blackbfm ::

Probaj it v "safe mode with networking" pa povej če tam tut zašteka.

slowie ::

@blackclw: doma sem šel v "safe mode with networking", pa nisem uspel (ali pa nisem znal) nastaviti ADSL povezave. V nastavitvah omrežnih povezav sicer lepo kaže ikono LAN povezave, ko pa hočem nastaviti novo, ne morem, ker je onemogočena povezava PPPoE... ?
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ob vstopu na stran spletne banke mi ne ponudi okna s certifikatom

Oddelek: Pomoč in nasveti
428992 (6676) mepa
»

Nenormalno počasen internet - pomoč

Oddelek: Omrežja in internet
265162 (4644) --MiRaLdInJo
»

Internet problem win 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
131441 (1280) xine
»

Windows Vista zmrzne ob zagonu

Oddelek: Operacijski sistemi
151217 (1057) Duhec
»

Win XP boot problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
81303 (1183) junior

Več podobnih tem