» »

GPS navigacija na računalniku

GPS navigacija na računalniku

sverde21 ::

Zanima me, če slučajno obstaja kakšen program, ki bi mi omogočal GPS navigacijo na računalniku? Dejstvo je da sem nekaj podobnega že videl... in sicer na mojo N96 sem namestil ExtGPS in se povezal na računalnik prek Bluetootha, kjer sem potem videl koordinate Wi-Fijev na zemljevidu v programu KisMAC.

Torej ali obstaja kaj podobnega?
<?php echo `w`; ?>

Zvezdica27 ::

lp,

programov je kar nekaj, recimo slovenski Quo je sedaj celo brezplačen (za karte boš pa že znal malo pogledati). Ni problem v programih.

Enostavno telefon povežeš z računalom in to je to. Sam sem recimo probal tudi z ročnim garminom CSx60 (usb kabel), GPS bluetooth modulom (samostojno, BT mimo telefona), sedaj z Nokio e72 pa še nisem (sem pa z eno drugo nokio, ne vem kero). Sicer so neki heci glede vrat kako program to sprejema, ampak saj pravim, v 2010 je to zgodovina, meni je vse delalo, celo z avtom sem se okoli vozil in čekiral delovanje. Prvič, zadnjič in nikoli več.

Lej, dela, vidiš kje si itd. lahko se greš tudi cestno navigacijo (rabiš drug program, quo tega ne zna) ampak, to je brezveze za v avto ali za karkoli resnega. Bolje, če si kupiš namensko stvar, recimo kak telefon, ki ima GPS čip ali vsaj preko omrežja navigacijo. Če pa bi rad res oreng pa kupiš oreng zadevo (CSx60 recimo, sam nima glasovne navigacije, dobiš že za 150e).

GPS na računalu je brezveze, tudi v avtu. Enostavno najbolj elegantna rešitev je direkt na mobitelu to imet, ne vem pa zakaj bi si tega toliko želel?

b

sverde21 ::

Saj na telefonu imam GPS... in tudi deluje BP, ampak telefon ima majhen ekranček in bi bilo občasno kul prestavit vse skupaj na velik ekran prenosnika, poleg tega pa mogoče videt malce bolj natančen zemljevid (Google Maps),...
<?php echo `w`; ?>

krneki0001 ::

Na računalniku deluje IGO 2008 za PC-je in to brez problemov

Zvezdica27 ::

lp,

Ok, sam pomisli, kolikokrat imaš PC s sabo?

V praksi je bolj neuporabno tole, se pa vsekakor lahko poigraš - če je varianta, bo še najbolj primeren bluetooth način. Google Earth sam nisem probal.

Srečno,

čao,

b

sverde21 ::

Kolikokrat imam PC s sabo... skoraj vedno. :)
<?php echo `w`; ?>

St235 ::

Drugač tudi Autoroute od MS je dober program. GPS moduli so dandanes večinoma BT, dobijo pa se tudi taki na kabel. Če imaš WM telefon z gps, lahko podatke preko usb pošilja tudi računalniku, za druge operacijske sisteme pa ne vem.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri GPS za v avto se splača kupit teh časih ?

Oddelek: Kaj kupiti
367397 (4636) Kr_Edn
»

katero navigacijo kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
152992 (2675) jrtjtejtt
»

Kaj je dobro vedeti pred nakupom GPS naprave? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5412347 (9037) AtaStrumf
»

GPS navigacija na Nokia N95 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5517429 (13156) AtKo

Več podobnih tem