» »

Izbira Android telefona

Izbira Android telefona

Mipe ::

Zdravo,

nastopil sem novo službo in zrasla je potreba po telefonu oz. prenosni napravi za lažjo dosegljivost itd. Naj poudarim, da sem gluh in me kot takega telefoniranje ne zanima, zato posvečam prednost SMS in elektronski pošti. Tipkovnica naj bo primerna (udobno tipkanje itd.), OS po možnosti Android (za vso to brezplačno programje), vse drugo pa mi je španska vas, zato se obračam na vas za nasvete. Naročniški ali predplačniški paket? Kateri ponudnik? Katera znamka naprave? Itd.

Vnaprej hvala za predloge!

Miha

Zorroslav ::

Če želiš andorida, z dobro tipkovnico itd bi ti jaz priporočal Motorolo Milestone.
http://mobisvet.si/index.php?main_page=...
Ma fizično tipkovnico, katero sem parkrat mel v roki in mi je super. Trenutno je to edini telefon z androidom in fizično tipkovncio, ki mi pade na pamet (verjetno je še kje kak a se ga ne spomnem). Aja, naj te ime motorola ne prestraši, ker so s tem telefonom nardili ogromen korak naprej.

Zgodovina sprememb…

Mipe ::

Uf, huda cena za hudo mašinco. Tipkovnica brez šumnikov je minus (imena in priimki v adresarju), upam, da imajo to kako drugače urejeno. Zaenkrat bom še malo počakal in videl, če je še kakšna alternativa. Hvala za predlog!

Zorroslav ::

http://www.slo-android.si/nasveti/215-k...

Tukaj je en način za šumnike, tako da je to rešeno (če želiš napisat č, dlje časa držiš c). Deluje na fizični in virtualni tipkovnici.

Zgodovina sprememb…

Mipe ::

Kaže, da je Motorola Milestone ta hip še najboljša izbira. Veliko bom tipkal, ker se ukvarjam s pisanjem, glede šumnikov se bom že znašel. Za to ceno pa bi lahko dobil kar laptop...

Ali se kaj obeta na obzorju? Bi bilo mogoče uporabiti kak touchscreen z zunanjo tipkovnico?

Zorro ::

Saj ima Motorola zaslon na dotik in fizično tipkovnico. Drugače pa je možno telefone na dotik povezati z bluetooth tipkovnico, če si mislil na to.
Telefonov na dotik s fizično tipkovnico je kar nekaj. Z Android OS-om imaš naslednje. Se pa najdejo telefoni, ki izpolnjujejo tvoje potrebe (SMS, e-pošta), tudi na drugih platformah. Vprašanje, ki si ga moraš sam zastaviti, je ali resnično potrebuješ telefon vreden okrog 400 € ali ne. Priporočljivo je tudi, da pred nakupom preizkusiš tipkovnice posameznih telefonov in vidiš kakšna je njihova kvaliteta ter kako ti gre tipkanje od rok (prstov:)), oziroma ali so ti tipke ustrezne velikosti.

Cenovno zelo sprejemljiva naj bi bila Nokia C6, ki pa je na Symbianu.

KTr1sk ::

mene zanima če kdo ve na pamet kateri so najcenejši (model) telefoni z dvojedrnim procesorjem in da imajo android os, me kolega sprašuje pa nimam pojma (lahko starejši ali novejši model)
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BlackBerryjeva klasika se vrača

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
268157 (4588) knesz
»

MMS na nokia n900

Oddelek: Mobilne tehnologije
10721 (652) beban
»

Motorola droid/milestone (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10313745 (11504) overlord_tm
»

Nakup mobitela

Oddelek: Mobilne tehnologije
275102 (4035) Lonsarg
»

Kateri telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
151964 (1624) Scorpia

Več podobnih tem