» »

Apartma preko agencije ali...

Apartma preko agencije ali...

cyber_killer ::

Dogovarjam se za najem apartmaja za poleti na Hrvaškem. Poslal sem povprašanje odgovorili so mi s ponudbo, ki mi je všeč. Vendar me moti to, da se kao plača direktno lastniku apartmaja. Kolikor vem se take zadeve urejajo preko agencije.

Vaše izkušnje?

borealisx ::

a ni bols direkt lastniku? agencija ti bo zihr vec racunala, sm pazi da te gre lastnik prijavit na občino al kva je že

Toomy ::

Pred leti smo bli na hrvaškem in se dogovarjali samo z lastnikom. Predplačilo na njegov račun in potem ostalo ob prihodu. Tako da nevem kaj bi bilo narobe s tem. Cena je bila ugodna pa še apartma je bil super, tako da jaz ti lahko to samo priporočam:).

Mene bolj skrbi to, da bom prišel tam in mi bodo rekli kdo si ti? Ti nisi nič plačal, ni nobenga tle apartmaja. Tisto prednakazilo 50EUR mi ni tok škoda. Bolj mi je škoda da pridem tam na dopust in da se zgodi to, kar sem napisal. Danes je težko verjet ljudem na besedo žal :(

borealisx ::

mal prevec se sekiras

harvey ::

Točno tako, dogovor med lastnikom in agencijo urejata onadva - termini, število oddanih apartmajev agenciji v trženje, cena. Če si se dogovarjal z lastikom je to to. Znesek are pa tudi nekaj pomeni, pred tem preveriš če je vse ok in bi se moral lepo namakati brez skrbi.

Okej pol ni take panike, da me bodo zafrknili. Mislim ma ne da se tok sikiram sam pač rad bi izkoristil dopust lepo v miru. Ker sej vsi vemo, da je u izy naredit fake stran in lepo pobirat aro za stanovanja, ki jih mogoče ni. Mogoče sem preveč paranoik sam kaj pa češ.

MIHAc27 ::

Se mi zdi, da moraš bolj se kakih agencij paziti kot lastnikov apartmajev. Mimogrede še kaj računajo pa naj bo to taksa ali njihova provizija. Letos sem prvič najel apartma preko agencije, ker nisem našel dosti boljše ponudbe sam na internetu.

Ali te bo lastnik prijavil ali ne, se pa vidi že po tem ali ima prijavljeno tudi podjetje, in kako tablo na hiši da oddaja sobe. Se mi pa zdi, da so kazni previsoke da bi reskiral... kje v hribih že mogoče, na morju pa dvomim.

Ja evo danes sem dobil 2 ponudbi. Eni hočjo da pošljem denar preko pošte, drug pa da nakažem na TRR en del. Ma men to vse smrdi. Pa saj nismo v 13. stoletju, da moram zdaj denar pošiljati preko pošte.

TOP ::

Ja res je cyber.

msjr ::

Nakazilo na tuji TRR je klasika, vendar je pošiljanje s poštno nakaznico še vedno v navadi predvsem v na manjših otokih, kjer je pošta, banke pa ni.

Tako da nič nenavadnega, ne živijo vsi v mestu, kjer je vse pri roki...

TekO ::

Točno tako. Mi ko smo šli 2 leti nazaj na Pag, smo isto poslali predplačilo v kuverti, preko pošte. Lansko leto (druga lokacija - isto Pag) predplačila sploh niso zahtevali. Obakrat je bilo brez agencije in obakrat je bilo brez problemov oz nategov. Verjetno je pa dobro, da saj del komunikacije poteka preko e-mailov oz. česa podobnega, kjer imaš v primeru nevšečnosti neke dokaze.

So pa imeli kolegi podobno situacijo kot jo ti opisuješ. Prišli so do "dogovorjenih" apartmajev, vendar so ti bili zasedeni. Ampak so imeli potem srečo ker so našli druge apartmaje. Verjetno je tveganje večje, če ne greš z agencijo, ampak je to kompenzirano z nižjo ceno oz obratno.
Ideas are bulletproof.

Sem dobil termin. Vplačal bom preko TRR. Komunikacija je potekala po telefonu in po e-mailu. Do zdaj se mi ni nič zdelo sumljivo. Drugače je vsekakor treba pazit.

Zeberdee ::

To je čisto normalna praksa, a NUJNA zadeva je, da se na hrvaškem ob najemu apartmaja ali sobe greš prijaviti v Turistični urad.

A to je tudi treba plačat to prijavo. A to je ta taksa al kaj?

Včasih sem na morju stanoval pri privatniku. On me ni prijavljal, zato sem šel na urad se prijaviti sam. Plačaš 1 EUR na osebo na dan.

Hoteli, kampi, plačujejo avtomatično. Pri privatnikih je pa to malo večji problem.

Men je reku, da je taksa vključena v ceno.

Nagi Bator ::

Taksa je ponavadi vkljucena v ceno, se pa vcasih zgodi, da ti teh par evrov poberjejo ekstra, takrat ko gres placat, se kao spomnijo. Tako da se je o tem pametno pozanimat v naprej (ti si se pravis). Prijavli te bodo skoraj ziher, razen, ce bi sel samo cez vikend, saj imas kao 3 dni cajt, da to storis, saj jim drugace inspekcija lahko hudo zagreni zivljenje. Vsi, ki oddajajo apartmaje so tudi sami registrirani, v sezoni so to prakticno vsi in tiste plave tablice vidis viseti skoraj na vsaki bajti ob morju. A gres to na kaksen bolj samotni otok, da te toliko skrbi?

Zgodovina sprememb…

V Sloveniji AFAIK taksa ni nikjer všteta.

Nagi Bator ::

Zeberdee je izjavil:

V Sloveniji AFAIK taksa ni nikjer všteta.

Slovenija ni turisticna destinacija, kjer 1/4 prebivalstva zivi od te panoge.

Kot, da to ima kaj veze s tem?! Jaz samo vse opozarjam, da je v Sloveniji potrebno dodati tisti evro na osebo na dan.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni, najceneje... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
709019 (2851) jype
»

Poceni počitnice =) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5223204 (9305) shadeX
»