Forum » Izdelava spletišč » jquery+ajax+php file upload
jquery+ajax+php file upload
DiTi ::
Naletel sem na eno težavo, katera mi dela preglavice. Imam formo (nekaj text boxov, ter en input file) preko jquerya dobim vso vsebino ter jo pošlem z ajaxom. Vse lepo in prav. Ampak zatakne se pri pošiljanje datoteke za upload. Našel sem sicer delček kode (spodaj), katera bi naj to naredila, ampak ne dela. Če ima kdo s tem izkušnje bi prosil če lahko malo razloži kako se naredi.
jquery koda za pridobitev datoteke:
v htmlju imam tako:
ter še del php kode (kjer ne vem kako preverit če dobi kaj iz ajaxa, probal sem pač samo če je isset($_FILES[]). btw koda je brez ajaxa, torej klasična forma delala brez problema.
namesto isset($_FILES['dat_foto']) sem že probal tudi isset($_FILES['dat_foto']['name']) pa je bilo isto, ajax oz. jquery ne dobi nič vrnjeno.
Hvala za pomoč.
jquery koda za pridobitev datoteke:
$("#test").click(function(){ $.ajaxFileUpload ( { url:'submit_ajax.php', secureuri:false, fileElementId:'dat_foto', dataType: 'json', beforeSend:function() { $("#loading").show(); }, success: function (data, status) { alert(); if(typeof(data.error) != 'undefined') { if(data.error != '') { alert(data.error); }else { alert(data.msg); } } }, error: function (data, status, e) { alert(e); } } ) });
v htmlju imam tako:
<form name="form" action="" method="POST" enctype="multipart/form-data"> <div id="vsebina_1" class="vsebina_skrito"> <table class="vsebina"> <tr><td>Podkategorija</td><td><select id="sub_foto" >'.$cat_list[1].'</select></td></tr> <tr><td>Naloži fotografijo</td><td><input type="file" name="dat_foto" id="dat_foto"/><p id="err_foto" class="dat_error"></p></td></tr> <tr><td>Naslov</td><td><input type="text" id="nas_foto"> * </td></tr> <tr><td>Opis</td><td><textarea id="opi_foto"></textarea> * </td></tr> <tr><td>Oprema</td><td><textarea id="opr_foto"></textarea></td></tr> <tr><td>Nastavitve</td><td><textarea id="nas_foto"></textarea></td></tr> <tr><td>Obdelava</td><td><textarea id="obd_foto"></textarea></td></tr> <tr><td></td><td><input type="button" id="odd_foto" class="oddaj" value="Oddaj" /> <input type="button" id="test" value="test"/></td></tr> </table> </div> </form>
ter še del php kode (kjer ne vem kako preverit če dobi kaj iz ajaxa, probal sem pač samo če je isset($_FILES[]). btw koda je brez ajaxa, torej klasična forma delala brez problema.
if(isset($_FILES['dat_foto'])){ echo "dela file"; /* $file_ime = $_FILES['datoteka']['name']; $file_tip = $_FILES['datoteka']['type']; $file_velikost = $_FILES['datoteka']['size']; $file_tmp = $_FILES['datoteka']['tmp_name']; move_uploaded_file($file_tmp, "upload/foto/" . $file_ime); */ }
namesto isset($_FILES['dat_foto']) sem že probal tudi isset($_FILES['dat_foto']['name']) pa je bilo isto, ajax oz. jquery ne dobi nič vrnjeno.
Hvala za pomoč.
težava je bila tudi v jqueryu, sedaj sem našel drugo skripto, katero mi je uspelo prilagodit mojim potrebam, če še koga zanima, gre za to skriptico: http://webdeveloperplus.com/jquery/ajax...
sem pa še v php datoteki brez pogoja naredil, sicer nevem če je bil to problem ampak mi je sedaj načeloma že vseeno :)
sem pa še v php datoteki brez pogoja naredil, sicer nevem če je bil to problem ampak mi je sedaj načeloma že vseeno :)
MrBrdo ::
Če boš samo kopiral neke kode dokler ne boš ene našel, ki bo "delala" ne boš nikamor prišel...
Za začetek si lahko sploh malo prebereš kako se v PHP dela z file uploadi, ker si očitno nisi:
http://www.php.net/manual/en/features.f...
http://php.net/manual/en/function.is-up...
itd.
CodeMonkey nima kej delat z AJAXom, če še osnove ne grejo... Sori, moje mnenje.
Za začetek si lahko sploh malo prebereš kako se v PHP dela z file uploadi, ker si očitno nisi:
http://www.php.net/manual/en/features.f...
http://php.net/manual/en/function.is-up...
itd.
CodeMonkey nima kej delat z AJAXom, če še osnove ne grejo... Sori, moje mnenje.
MrBrdo
Mogoče ne zgleda tako ampak dobro vem kako kaj dela. Jquery je v celoti lastnoročno napisan, prav tako php od zadaj. S tem se še nisem srečal in nisem vedel kako deluje celotna zadeva, s primerom sem si skripto priredil, da dela tako kot sem hotel. Celotne jquery skripte s 250+ vrsticami kode pa nima smisla postat ne?
aja pa glede na primere na internetu po mojem njenju ne gre za osnove. Tako da če nimaš kaj bolj pametnega za povedat, pač ne povej nič. Sori, moje mnenje.
aja pa glede na primere na internetu po mojem njenju ne gre za osnove. Tako da če nimaš kaj bolj pametnega za povedat, pač ne povej nič. Sori, moje mnenje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | jquery ajax problemOddelek: Izdelava spletišč | 1471 (1093) | miko22 |
» | [javascript] XML problemOddelek: Programiranje | 2679 (2519) | Kocka |
» | Download vsebine strani s JSOddelek: Izdelava spletišč | 2548 (1846) | MrBrdo |
» | Pomoč pri nalaganju večih slik naenkratOddelek: Izdelava spletišč | 826 (676) | winlins |
» | java v javascript?Oddelek: Programiranje | 2051 (1754) | boss-tech |