Forum » Programska oprema » Nameščanje OS na 50 compov?????
Nameščanje OS na 50 compov?????
damjan11 ::
Dobil sem serijo 50 namiznih računalnikov z isto konfiguracijo, razlika je samo v velikosti rama. Včeraj sem namestil vse potrebne programe na en comp.
Sedaj me zanima ali obstaja kakšna hitrejša verzija da namestim vse še na ostale računalnike? Mislim če bi naredil sliko diska in potem nalagal na druge? Žal ne vem, če je to mogoče in z kakšnim programom bi se lahko lotil zadeve.
Hvala za odgovor in pa seveda lepe praznike vam želim (vsaj kar je še ostalo).
Sedaj me zanima ali obstaja kakšna hitrejša verzija da namestim vse še na ostale računalnike? Mislim če bi naredil sliko diska in potem nalagal na druge? Žal ne vem, če je to mogoče in z kakšnim programom bi se lahko lotil zadeve.
Hvala za odgovor in pa seveda lepe praznike vam želim (vsaj kar je še ostalo).
l0g1t3ch ::
Lahko narediš sliko diska. Učasih sem uporabljal norton ghost pa pomoje da acronis. Pobrskaj malo.
misek ::
Ravno nekaj dni nazaj sem kloniral en računalnik na pet ostalih (eden je celo imel malce drugačno konfiguracijo). Uporabil sem Hiren's BootCD in na njem Norton Ghost. Ko se CD zboota se lepo nastavijo podatki za mrežo (če ni DHCP-ja). Na spletu sem še poiskal še pripadajoč programček od Nortona imenovan Ghostcast Server. Ta program sem pognal na enih čisto drugih Windowsih in naredil sliko diska na ta računalnik preko mreže. V Ghostu sem izbral opcijo Ghostcast. Ko se je slika naredila sem na vseh preostalih (praznih) računalnikih zagnal ta isti CD in Ghost ter izbral Ghostcast ter restavriral disk. Prenos podatkov gre po multicastu torej se prenaša samo slika samo enkrat. Hitrost je bila maksimalna, ki jo premore mreža.
Verjetno bi šlo podobno tudi brez Ghostcast Server programa če bi sliko naredil na zunanji USB disk. Tega nisem preizkušal.
Sicer pa obstajajao tudi druge rešitve. Npr. Clonezilla. Pa še kaj se najde.
Verjetno bi šlo podobno tudi brez Ghostcast Server programa če bi sliko naredil na zunanji USB disk. Tega nisem preizkušal.
Sicer pa obstajajao tudi druge rešitve. Npr. Clonezilla. Pa še kaj se najde.
Zheegec ::
Če imaš kakšne Windows Vista ali 7, potem vsekakor ImageX, dobiš na Windows OPK mediju.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
krho ::
Po teh clonih je bil osvoje čase potrebno zagnati ghstwalker, če si kloniral z norton ghost. Predvidevam, da je še vedno enako.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
5er--> ::
Moj glas je za clonezilla server. Jo imam cel čas vklopljeno na mreži s 50 računalniki, in če gre kateri down, samo restartaš pc in bootaš preko mrežne, 10min in voila. Urejeno imam, da da Clonezillin DHCP IP vsem računalnikom, ki se bootajo, za ostale pa skrbi DNSMasq DHCP v tomato firmware-u routerja.
Če ima še kdo probleme z 2 DHCP strežnikoma: Link
Pred kloniranjem pa moraš tisti pc pravilno pripravit (zaženeš sysprep predenj ga kloniraš, ali pa ghstwalker po tem).
Za XP-je: Step-by-Step Video Tutorial, celoten guide
Če kdo ve za kakšen dober, preizkušen tutorial glede imaging Win7, bi bil zelo vesel.
Če ima še kdo probleme z 2 DHCP strežnikoma: Link
Pred kloniranjem pa moraš tisti pc pravilno pripravit (zaženeš sysprep predenj ga kloniraš, ali pa ghstwalker po tem).
Za XP-je: Step-by-Step Video Tutorial, celoten guide
Če kdo ve za kakšen dober, preizkušen tutorial glede imaging Win7, bi bil zelo vesel.
Blinder ::
Namestiš normalno ročno na 49 kompov in potem za zadnjega narediš image
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Valvoline ::
Acronis true image. Zakon.
Oz hiren boot cd ki ima dos verzijo acronisa poleg in ne rabiš nameščenega OS dab kloniral diske.
Oz hiren boot cd ki ima dos verzijo acronisa poleg in ne rabiš nameščenega OS dab kloniral diske.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težave z zagonom računalnika po kloniranju diskovOddelek: Pomoč in nasveti | 5631 (4637) | gruntfürmich |
» | Backup celotnega sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 1250 (1051) | driver_x |
» | Kloniranje diskaOddelek: Programska oprema | 4343 (3497) | Duhec |
» | kloniranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 4699 (3829) | solatko |
» | Obstoječi sistem na nov računalnik - izkušnje?Oddelek: Operacijski sistemi | 1063 (968) | Webmojster |