» »

Blažilci za disk

Blažilci za disk

FeniksX ::

Zdravo,
zanima me kire blažilce za disk bi proporočali, ker mi že grejo te vibracije ohišja popolnoma na jetra :P
Seveda pa, da niso preveč dragi, saj je treba utišati 3 diske.
Sam sem gledal med
http://www.cool-pc.org/productdetail.ph...
http://www.cool-pc.org/productdetail.ph...

Tako da kaj predlagate?

axee ::

Sharkoon Vibe Fixer edini pravi način kako utišati disk. Tiste nogice pomagajo ampak spet neke velike razlike ni.

bluefish ::

Obstaja tudi podobna home-made varianta z obešanjem diska na gumice.

clancy ::

Jaz sem imel to home made varianto in so diski bili neslišni, ampak gumice zaradi temperature diskov hitro oslabijo (preparijo) in se pretrgajo. Potem pa spet mukotrpno obešanje ;( Sedaj imam vgrajen Scythe Hard Disk Stabilizer x4 z tvojega drugega linka in je sedaj mir pri hiši. Res pa je da se sedaj diski malenkost slišijo, vendar vseeno dosti manj kot, če bi bili diski zmontirani direktno v ohišje.
Na sprednji stranici pred diski imam zmontiran en 120 vent, ki je priklopljen na 5V. Vrti se zelo počasi, le toliko, da prepiha topel zrak med diski (imam tri) v notranjost ohišja, iz ohišja pa topel zrak potegne ventilator v napajalniku.

Tale Sharkoon Vibe Fixer zgleda kr dobro čeprav 50EUR da bojo 3 diski utišan heh... Je res tak dobr ta da je vredn svojga denarja?
Kr drgač od Scythe je pocen pa še več diskov lahka daš ... sam je zihr zato pol glasnejš.
Drugače placa za 5.25 reže je dost mam Chieftec big tower ohišje, ima edino to pomankljivost da moram nonstop za mal premaknat ohišje da se neha trest zarad diskov -.-

xyxyxyxy ::

Chieftec? Perfektno. Tudi sam sem ga imel pri prejšnjem računalniku in imel disk obešen takole:

Disk je bil, kar se tiče tresljajev, neslišen. Gumice sem izrezal iz zračnice. :) Po petih letih so še vedno kot nove. Priporočam.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

Opa zgleda zelo dobro, bi lahka mal postopek izdelave opisu? :P
Npr. na kakšno dolžino si zračnice izrezu ... etc. :P

xyxyxyxy ::

Ne spomnim se več, kakšna zračnica je to bila, sem jo pa rezal po širini. Nekaj centimetrov širša od širine diska, recimo. Kot je razvidno iz druge slike, sem jo na koncih pričvrstil kar z deli svinčnika. :D Nič težkega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: xyxyxyxy ()

Eko zmontiru Scythe Hard Disk Stabilizer x4 in res skoraj neslišno, zelo zelo zelo malo se slišjo... 100krat bolš kot prej.

Edin problem je bila namestitev .... še mal dvomim da bom chiftec ohišje kdaj kupo :P

1. tiste plastične palčke, ki jih ima chiftec, da pritrdiš v 5.25" je bilo zelo mučno naštimat, saj jih je blo treba privit samo v eno luknjo in ne v dve kot pri DVD romu in nato teh 6 palčk skupaj vstavit notr.
2. za 2mm bi bli skor kabli prekratki da bi diske na matično povezu.

Anyways zdaj je nameščen vse in lepo deluje

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NMT Egreat EG-M31C: stabilno, tiho in hladno

Oddelek: Zvok in slika
384258 (2493) Bellzmet
»

Mugen 2

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191815 (1527) axee