Forum » Pomoč in nasveti » Inštalacija XP in SATA kontroler
Inštalacija XP in SATA kontroler
pulstar ::
Imam precej veliko težavo, kateri ne znam priti do dna. Že starejšemu računalniku, katerega matična ne podpira SATA HD, sem zamenjal trdi disk, saj je bi prejšnji okvarjen. Že prejšnji je bil z matično povezan preko SIL 3512a sata kontrolerja. Na disketo sem dal potrebne driverje za kontroler, in preko F6 komande pred instalacijo zmogel windows pripraviti do tega, da prepozna disk in požene inštalacijo. XP se naloži, ob ponovnem vklopu pa se zboota le do XP logon screena, nato pa ser ugasne in ponovno zažene. Nimam pojma kaj bi lahko bilo narobe, disk je nov, že včeraj mi je uspela inštalacija, vendar pa je med nameščanjem gonilnikov za matično prišlo do "blue screena" potem pa so se začele iste težave kot danes. Mislil sem, da bo ponovna namestitev sistema uspela rešiti težave. Ima kdo kakšno idejo?
Duhec ::
Katera plata, kater disk ?
Če ima disk jumper za sata150 ga prestavi tja.
Še 1x preveri, če imaš res prave sata SIL gonilnike za inštalacijo preko F6 in diskete.
Če ima disk jumper za sata150 ga prestavi tja.
Še 1x preveri, če imaš res prave sata SIL gonilnike za inštalacijo preko F6 in diskete.
Matična je Asrock, že starejše izvedbe (AGP vodilo...) modela pa trenutno ne vem na pamet, saj nisem doma. Disk je WD Caviar Blue 320Gb. Driver za SIL je pravilen-base driver za win XP. Disk ima zadaj 4 standardne pozicije za jumper, samega plastičnega jumperja pa ni. Pina 5,6 sta ponavadi za sata 1, je tako?
Duhec ::
Ja. SIL gonilnik mora biti res pravi za ta kontroler.
Poizkusi vseeno prebrikat 5-6 pin za Sata150.
http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg...
Preveri še same data in napajalne kable.
PSU je dovolj močan ?
Poizkusi vseeno prebrikat 5-6 pin za Sata150.
http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg...
Preveri še same data in napajalne kable.
PSU je dovolj močan ?
Po dolgem mučenju z gonilniki mi je uspelo namestiti operacijski sistem na disk, vendar se sedaj celoten sistem obnaša precej čudno. Včasih se med nalaganjem XP-jev računalnik ponovno zažene in nato končno spelje v Windowse. ponekaj minutah pa ponovno dobim BSOD zaslon, z napako kernel stack inpage error, 4-mestna "koda" napake pa nakazuje možnost okvare HD, kablovja, CD-roma, rama, oz. vsega hardvera, povezanega s "spominom" računalnika. Vedno bolj se mi dozdeva, da je celoten sistem le še za v kanto, saj je računalnik že do(pre)živel nekaj udarcev strel, skurjenih mrežnih in tako dalje. Predvsem je težava, ker doma nimam več tako starih komponent, oz. drugi računalniki ne podpirajo komponent iz okvarjenega, da bi počasi preverjal in izločeval napake.
Torej, trdi disk je menjan, kabel tudi, za ostale reči pa ne vem. Je mogoče Kernel stack input error posledica kakšne programske napake? (dodeljeno premalo prostora...?) Procesor je 1.1ghz athlon.
Torej, trdi disk je menjan, kabel tudi, za ostale reči pa ne vem. Je mogoče Kernel stack input error posledica kakšne programske napake? (dodeljeno premalo prostora...?) Procesor je 1.1ghz athlon.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4334 (3500) | MasterKiD |
» | NTLDR is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 7164 (6312) | kreki |
» | Se mi ga splača nadgrajevati?Oddelek: Kaj kupiti | 1896 (1135) | cpu |
» | instalacija xpjev na 250gb diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2362 (1725) | PIII850 |
» | Win xp + SATA diski: disketa ?!Oddelek: Operacijski sistemi | 1146 (1051) | pagat34 |