Forum » Programiranje » [Access] Obrazec
[Access] Obrazec
dusangonzo ::
Imam sledeči tabeli s stolpci:
Stranke; Naziv stranke, DŠ stranke (tukaj so vnešene vse stranke)
Ankete; Naziv stranke, DŠ stranke, Datum klica, Tip vozila, Kriterij1, Kriterij2 (tukaj se bodo vnašali podatki o posamezni anketi)
Imam obrazec "Ankete", kjer bi rad imel text box, kamor se bo vneslo DŠ stranke in če stranka že obstaja v tabeli "Stranke", bi rad, da se v drugem text boxu prikaže Naziv stranke, ki ji pripada ta Davčna št.
Probal sem že marsikaj, za DŠ sem naredil Combo box, kamor vpišeš oz. izbereš davčno ampak nikakor mi v text boxu ne uspe prikazati kateri stranki ta pripada. Probal sem sledeči SQL, ki sem ga vpisal v Control Source od text boxa:
SELECT Stranke.[Naziv stranke], Stranke.DŠstranke FROM Stranke WHERE Stranke.DŠstranke=[Forms]![Ankete]![Combo145]
Combo145 je combo box, kjer izbereš DŠ.
Text box mi vrže napako #Name?
Prosim za pomoč!
Stranke; Naziv stranke, DŠ stranke (tukaj so vnešene vse stranke)
Ankete; Naziv stranke, DŠ stranke, Datum klica, Tip vozila, Kriterij1, Kriterij2 (tukaj se bodo vnašali podatki o posamezni anketi)
Imam obrazec "Ankete", kjer bi rad imel text box, kamor se bo vneslo DŠ stranke in če stranka že obstaja v tabeli "Stranke", bi rad, da se v drugem text boxu prikaže Naziv stranke, ki ji pripada ta Davčna št.
Probal sem že marsikaj, za DŠ sem naredil Combo box, kamor vpišeš oz. izbereš davčno ampak nikakor mi v text boxu ne uspe prikazati kateri stranki ta pripada. Probal sem sledeči SQL, ki sem ga vpisal v Control Source od text boxa:
SELECT Stranke.[Naziv stranke], Stranke.DŠstranke FROM Stranke WHERE Stranke.DŠstranke=[Forms]![Ankete]![Combo145]
Combo145 je combo box, kjer izbereš DŠ.
Text box mi vrže napako #Name?
Prosim za pomoč!
8rda+ rev 2.1 , XP 1662@2312(Thorton) , 1GB Geil Value PC3200 , Gf 6600GT
M99999 ::
Zdravo!
Ne vem ali si že rešil problem ampak vseeno! Pri comboboxu moraš pri viru vrstic spremeniti poizvedbo, kjer dodaš polje, ki bi ga rad izpisal v textbox (v tvojem primeru poleg DŠ še naziv stranke).
Nato greš na zavihek dogodek in izbereš po posodobitvi ter graditelj kode. Koda izgleda nekako takole:
Private Sub ComboBox_AfterUpdate()
End Sub
Vmes vrini stavek:
Me!TextBox = ComboBox.Column(1)
Številka 1 pomeni številko polja v poizvedbi pri viru vrstic! Štetje se začne z 0.
Pazi tudi na imena textboxa in comboboxa.
Upam, da bo pomagalo!
Lep pozdrav!
P.S.: Sam sem prav tako dolgo iskal pomoč zato sem se odločil, da vseeno napišem, čeprav si to objavil že marca!
Ne vem ali si že rešil problem ampak vseeno! Pri comboboxu moraš pri viru vrstic spremeniti poizvedbo, kjer dodaš polje, ki bi ga rad izpisal v textbox (v tvojem primeru poleg DŠ še naziv stranke).
Nato greš na zavihek dogodek in izbereš po posodobitvi ter graditelj kode. Koda izgleda nekako takole:
Private Sub ComboBox_AfterUpdate()
End Sub
Vmes vrini stavek:
Me!TextBox = ComboBox.Column(1)
Številka 1 pomeni številko polja v poizvedbi pri viru vrstic! Štetje se začne z 0.
Pazi tudi na imena textboxa in comboboxa.
Upam, da bo pomagalo!
Lep pozdrav!
P.S.: Sam sem prav tako dolgo iskal pomoč zato sem se odločil, da vseeno napišem, čeprav si to objavil že marca!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M99999 ()
dolenc ::
Tole ne bo tako delovalo kot jaz razumem, da bi avtor teme rad.
Potrebuješ isti dogodek(event) kot ga je predlagal m9999, samo med kodo vrini raje
Poglej da so imena elementov ustrezna, pa ma da dela :)
Potem če želiš še kontrolo ali obstaja ali ne(kar ti ni nujno, ker če ne obstaja bo tko pustil prazno polje), lahko pa šeštrikaš takole(torej spet znotraj nekega dogodka):
Potrebuješ isti dogodek(event) kot ga je predlagal m9999, samo med kodo vrini raje
Me.TextBox = "SELECT Naziv_stranke FROM stranke WHERE DŠstranke = " & Me.Combo145
Poglej da so imena elementov ustrezna, pa ma da dela :)
Potem če želiš še kontrolo ali obstaja ali ne(kar ti ni nujno, ker če ne obstaja bo tko pustil prazno polje), lahko pa šeštrikaš takole(torej spet znotraj nekega dogodka):
Dim recSet as recordset Set recSet = codedb.OpenRecordSet("SELECT COUNT (*) AS stevec FROM [Stranke] WHERE DŠstranke = & me.Combo145) if recSet!stevec = 0 then MsgBox "Zapis še ne obstaja ", vbOKOnly, "Opozorilo" else Me.TextBox = "SELECT Naziv_stranke FROM stranke WHERE DŠstranke = " & Me.Combo145 End if
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dolenc ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Oracle] Osnovno povpraševanje problemOddelek: Programiranje | 1907 (1548) | zdravc |
» | [Visual C#] TableAdapterOddelek: Programiranje | 1128 (1004) | detroit |
» | pošiljanje SMS C#Oddelek: Programiranje | 3115 (2608) | Neon87 |
» | [c#] izberi <in premakni curzor) v določen textboxOddelek: Programiranje | 1111 (1015) | MaCoFaCo |
» | c++ & database(access)Oddelek: Programiranje | 1483 (1339) | Seadoo |