Forum » Programska oprema » Clone disk - Linux težave!!
Clone disk - Linux težave!!
sameone ::
Zdravo
Prosil be za vaše mnenje glede cloniranja diska na sistemu linux enterpirse server suse 10.
Poizkusil sem z acronis true image live cd in mi naredi cloniranje brez problema. Vendar ko dam secondary disk (linux) na primary (cloniran linux) mi napiše da systema ni mogoče najti.
Če imate kakšno idejo glede acronisa, če se bi dalo kje kaj nastavit oz. če priporočate drugo orodje za kloniranje linux serverja
Prosil bi za pomoč
Prosil be za vaše mnenje glede cloniranja diska na sistemu linux enterpirse server suse 10.
Poizkusil sem z acronis true image live cd in mi naredi cloniranje brez problema. Vendar ko dam secondary disk (linux) na primary (cloniran linux) mi napiše da systema ni mogoče najti.
Če imate kakšno idejo glede acronisa, če se bi dalo kje kaj nastavit oz. če priporočate drugo orodje za kloniranje linux serverja
Prosil bi za pomoč
logout ::
Poženi konzolo v tem tvojem Linuxu in napiši
man dd
ter preberi vse od začetka do konca.
L.p., Kloko
man dd
ter preberi vse od začetka do konca.
L.p., Kloko
5er--> ::
Verjetno je v nalagalniku (grub, ali kaj drugega) zapisana pot bootanja v smislu id-ja diska namesto /sda itd. Popravi pa bi moglo delat tudi z Acronisom.
Nekaj v smislu iz:
kernel /vmlinuz-2.6.18-4-486 root=UUID=90413117-5470-4897-bf4a-2f34e11736b7 ro
Na:
kernel /vmlinuz-2.6.18-4-486 root=/dev/sda1 ro
Nekaj v smislu iz:
kernel /vmlinuz-2.6.18-4-486 root=UUID=90413117-5470-4897-bf4a-2f34e11736b7 ro
Na:
kernel /vmlinuz-2.6.18-4-486 root=/dev/sda1 ro
BigWhale ::
5ER-->
Verjetno je v nalagalniku (grub, ali kaj drugega) zapisana pot bootanja v smislu id-ja diska namesto /sda itd. Popravi pa bi moglo delat tudi z Acronisom.
Kje naj to popravim ? Na disku katerega sem kloniral ali na "orginalnem". Kako naj to popravim ??
Kje naj to popravim ? Na disku katerega sem kloniral ali na "orginalnem". Kako naj to popravim ??
Booting from local disk ...
Error loading operating system
vedno ta napaka
Se poizkusil z reapir iz originalnega cd-ja, ....
Nič ne pomaga
Error loading operating system
vedno ta napaka
Se poizkusil z reapir iz originalnega cd-ja, ....
Nič ne pomaga
5er--> ::
Glavni disk je verjetno hda. Na njem imaš najprej swap particijo (hda1) in nato verjetno sistem (hda2).
Verjetno moraš uredit /boot/grub/menu.lst
Na klonu, če ti original dela.
Predenj trajno spremeniš zapis, ga lahko tudi poskusno testiraš. Pri zagonu pritiskaj Esc, ko dobiš menu izberi en kernel in pritisni e. Sedaj lahko zapis začasno spremeniš in poskusiš stvar zagnat.
Imel boš nekaj takega:
kernel /boot/vmlinuz-2.6.20-15-generic root=UUID=fccafcc7-d7cc-4594-9459-a8f0db7b9f7f ro quiet splash
spremeni
root=UUID=fccafcc7-d7cc-4594-9459-a8f0db7b9f7f (oz. podobno)
na
root=/dev/hda2
Nekaj več navodil
Kje naj to popravim ?
Verjetno moraš uredit /boot/grub/menu.lst
Na disku katerega sem kloniral ali na "orginalnem".
Na klonu, če ti original dela.
Predenj trajno spremeniš zapis, ga lahko tudi poskusno testiraš. Pri zagonu pritiskaj Esc, ko dobiš menu izberi en kernel in pritisni e. Sedaj lahko zapis začasno spremeniš in poskusiš stvar zagnat.
Imel boš nekaj takega:
kernel /boot/vmlinuz-2.6.20-15-generic root=UUID=fccafcc7-d7cc-4594-9459-a8f0db7b9f7f ro quiet splash
spremeni
root=UUID=fccafcc7-d7cc-4594-9459-a8f0db7b9f7f (oz. podobno)
na
root=/dev/hda2
Nekaj več navodil
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odstranitev software raida Redhat 5 v virtualkiOddelek: Operacijski sistemi | 964 (877) | BlaY0 |
» | dual boot xp/ubuntuOddelek: Operacijski sistemi | 1839 (1720) | misek |
» | XEN - virtualizacijaOddelek: Operacijski sistemi | 2274 (1863) | b |
» | gnu grubOddelek: Operacijski sistemi | 1258 (1211) | Loaded |
» | Linux in NTFSOddelek: Operacijski sistemi | 1847 (1300) | moj_nick |