Forum » Pomoč in nasveti » Samoresitiranje racunalnik
Samoresitiranje racunalnik
Yuk-0 ::
Imam problem (ne, a res?!). Velikokrat, ko imam dolgo časa aktivno vžgan računalnik (beri: igram igre, delam s programi itd.), se mi kar sam resitira. Procesor se zihr ne pregreva, ker mi pride max. do 45°C. Kaj je lahko narobe? Se lahko disk pregreva? Napajalec?
LP
LP
gumby ::
Verjetno napajalnik.
Meni se je tudi dostikrat "zmrznil brez razloga", potem pa sem dogradil še en napajalnik.
Meni se je tudi dostikrat "zmrznil brez razloga", potem pa sem dogradil še en napajalnik.
nintakiu ::
jaz sem mel enak problem,vse dokler nisem spremenil fat32 particije v ntfs.Od takrat se mi še nikoli ni resetiro.
salesky ::
Živjo!
Če maš WinXP je verjetno to da imaš obkljukano ''automaticly restart on sistem failure''
To pogledaš če greš u Control Panel ---> Sistem ---> Advance ---> Start up and Recovery
Tam poišči kjer ti piše ''Automaticly restart'', če maš tisto obkljukano.
Tisto okljuki in problem bo rešen.
To je seveda en razlog, ki se mi je tudi meni pojavljal.
LP
Če maš WinXP je verjetno to da imaš obkljukano ''automaticly restart on sistem failure''
To pogledaš če greš u Control Panel ---> Sistem ---> Advance ---> Start up and Recovery
Tam poišči kjer ti piše ''Automaticly restart'', če maš tisto obkljukano.
Tisto okljuki in problem bo rešen.
To je seveda en razlog, ki se mi je tudi meni pojavljal.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: salesky ()
Napajalnik je skoraj hladen, ko je vžgan. Maksimalno 33°C. Bom poizkusil tisto z automatic restart. Hvala
gumby ::
No ja, jaz sem imel v škatli 2 diska, DVD, pečko, 4 PCI kartice, AGP kartico, navit procesor... verjetno je to bil problem za bluzenje 200W napajalnika
pucvoler ::
Js sem mel tut tak problem, pol sem pa pogruntu, da je bil proc A1000 prehladen, namreč sem mel en bios ko je mel vgrajeno funkcijo softwarskega hlajenja, in če je dolg idlo je padu na 26 stopinj z navadnim zračnim hlajenjem. Pol sem pa flashu pa ni blo blema.
Ne me poslušat!!!!!!
Yohan del Sud ::
Zelo simptomski problem IMHO, 60% (pre)švoh napajlnik, lahko je tudi napačna voltaža, jebe matična ali kabli. Lahko je problem tudi v el. napeljavi.
racaMIT ::
Helou !
sm tko da ne odperam nove teme ... men se pa comp ko ga przgem sam ugasne ... tut po 5x ... torej ... ga przem se ugasne, ga przgem se ugasne, ga przgem -> dela ... wtf? ... a je napajalnicek presvohcen ? mislm da je 200 oz 250 ... mam pa 2x cdrom(dvd pa writer), 2x disk, 2x 8mm vent na ohisju, vulcano 7, miska pa game theater na usbju, eja pa se vent na maticni in graficni, pa se proc je navit in ma zvisano napetost (ram tut) ... torej a morm po mocnejs napajalnicek ? in ce ... katerga prporocate?
sm tko da ne odperam nove teme ... men se pa comp ko ga przgem sam ugasne ... tut po 5x ... torej ... ga przem se ugasne, ga przgem se ugasne, ga przgem -> dela ... wtf? ... a je napajalnicek presvohcen ? mislm da je 200 oz 250 ... mam pa 2x cdrom(dvd pa writer), 2x disk, 2x 8mm vent na ohisju, vulcano 7, miska pa game theater na usbju, eja pa se vent na maticni in graficni, pa se proc je navit in ma zvisano napetost (ram tut) ... torej a morm po mocnejs napajalnicek ? in ce ... katerga prporocate?
Bom poročal, ko pridem domov, ker zdaj sem na vikendu in pišem s fotrovega prenosnika .
racaMIT: ti priporočam, da si kupi nov napajalec. Vsaj 350w.
LP
racaMIT: ti priporočam, da si kupi nov napajalec. Vsaj 350w.
LP
Obnese se kar dobro, morm rečt. Dal pa sem še štiri vente not, tako da, je temperatura znatno nižja
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CrashOddelek: Pomoč in nasveti | 1705 (1425) | bezerk |
» | [ Windows XP ] Brisanje diskaOddelek: Operacijski sistemi | 3062 (1675) | roky22 |
» | 8800gt ni slike, ter restartanje računalnika!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1036 (925) | _LoW_ |
» | problem pri novem računalnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 776 (776) | fev |
» | XP1700+ na 58° verjetn ni normaln ha?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2445 (1468) | Markoff |