» »

Disk --> zmrzovalnik?

Disk --> zmrzovalnik?

Zjeban ::

Nekdo mi je pravil, da naj bi zmrzovalnik disku pomagal?Kako je to mogoče?Če sploh je.

bzagozen ::

Imam par let stai disk. Mislim, da je 2GB seagate. Pred nekaj meseci je odpovedal poslušnost. Kar pomeni, da se je glava ni hotela več vrteti in v bios-u se je predstavljal kot neki drugi disk (večji, vendar isti model istega prizvajalca)(???). Kako je to bilo mogoče? No, da bi rešil podatke sem poizkusil vse znane metode. Razne "tools" od seagate-ja in unformate, undelete, na kratko VSE! Nakar sem nekje prebral, da se da elektronik zbuditi iz "smrti" tako, da se jo shladi. In to sem tudi storil. Za dve uri v zmrzovalnik pol pa direkt na kabel. In disk je deloval, kot nov. Tudi še potem, ko se je segrel. :-) Rešil sem podatke, diska pa ne uporabljam več, ker je nezanesljiv.
www.alkoma.si

Čudež!:D Pa kako to,da lahk podhladitev zbudi elektroniko?Kemijsko pojasnilo?

Spajky ::

To je zato, ker bitke in bajtke zebe in drgetajo od mraza in se tiščijo skup in jim še na misel ne pride, da bi probali pobegniti z diska... :-) .. vsaj dokler se mal ne ogrejejo ....kje s pa še videl, da bi ljudje hodli iz hiše v sibirskem mrazu pa na burjo, če ni treba... :-)) .. 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

3LeR. ::

"Čudež! Pa kako to,da lahk podhladitev zbudi elektroniko?Kemijsko pojasnilo?"

Odogovor je preprost. Bolitekurac. Sam da dela.:D :D :D

Jst sm na isti nacin ozivil enga IBMa :D.

Heh! Včasih stvari delajo brez razloga!:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako popraviti disk?

Oddelek: Strojna oprema
133073 (2773) Glugy
»

Biologija

Oddelek: Šola
242835 (2328) lebdim
»

Reševanje podatkov fizično poškodovanega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
317746 (6944) MadMax
»

Crknil disk

152208 (1412) Hrenowsky
»

Trdi disk -> uničen -> kako do podatkov???

312481 (1958) everyone

Več podobnih tem