» »

Zunanji disk za prenosnik

Zunanji disk za prenosnik

1309976 ::

Pozdravljeni!

Iz praktičnih potreb sem se odločil, da je potrebno kupiti nov zunanji disk in da je star WD 320 žal že premali. Disk bo priklopljen na cca 4 leta star prenosnik (intel centrino duo, 2G rama, win7 32 bit)in bo namenjen pretežno obdelavi družinskih video posnetkov ter fotografij. Ker se je neodelanega materiala nabralo ogromno bi mi nekako najbolj prav prišel, predvsem glede na padec cen po kapaciteti, 1TB ali večji disk.

Prosil pa bi za kak pameten nasvet pred nakupom glede tega kateri disk bi se glede na potrebe splačalo kupiti.

Lep pozdrav

p.s.
Mogoče še to zelo pomembna mi je zanesljivost diska, ker bo namenjen pretežno (90%) družinskim foto in video posnetkom in izguba podatkov res ni zaželjena.

dbevfat ::

Kakšen WD My Book je cenovno ugoden in primeren za domačo rabo. Če želiš povišati zanesljivost, si kupi verzijo z dvema diskoma (npr. 2x1TB) in ju postavi v RAID-1 (mirror), da bo stvar odporna na crkot enega diska. Tja lahko potem šopaš tudi backupe z laptopa.
nvr2fat

st0jko ::

Mogoče še to zelo pomembna mi je zanesljivost diska, ker bo namenjen pretežno (90%) družinskim foto in video posnetkom in izguba podatkov res ni zaželjena.


Na zanesljivost diska se ni zanašati. Vedno je za pomembne podatke potrebno imate backup. Torej imeti enake podatke na dveh diskih.

+1 za dbevfat-ov predlog.
keks?

frodo12 ::

Najbolj ugoden je ta cena - kvaliteta WD 1,5TB MyBook Essential.

Zvezdica27 ::

lp,

morda samo v premislek, da slike so za večno: počakaj vsaj na usb3.0 zunanje diske, da ne boš vlekel tiste filme in slike dol s polžjo brzino.

Daj tistih 30e več in kupi Buffalo (mislim pa da ima tudi WD že usb 3.0 dikse).

lp,

zz

Karen ::

USB 3.0 zunanje ohišje dobiš na dealextreme-u že pod 30 usd, pa vržeš pač notri en sata disk

matobeli ::

in seveda kupiš ohišje ki podpira esata, potem pa na dealextremu še pcmcia kartico z esata za nadaljnih 20$

sicer sem pa slišal da so trenutno samsungovi diski precej zanesljivi, kar pa lahko iz lastnih izkušenj zanikam za WD. vsaj za tistega ki jih ima 500GB MyBook.

aja, dealextreme ima zastonj poštnino tudi v slo, edina "slaba" stran je to, da potrebuješ paypal.

Desty ::

Sam sem menjal že ogromno diskov, prvi je nek Maxtor 60GB in še danes deluje, kljub starosti 8 let. Večino se imel WDjev in jih še imam - WD MyBook Essentials, WD Passport... in z njimi ni težav.:)

1309976 ::

Je sploh možno na 4 leta star notebook (Toshibo A100-153) povezati zunanji disk, ki bi imel prenos hitrejši kot usb 2.0 (nekako po logiki bi rekel da ne)? Če je možno kako?

LP

Karen ::

Verjetno imaš PCMCIA/PCCard ali Expresscard vmesnik/režo v notebooku. Poglej če obstajajo esata vmesniki za te kartice, tako bi šlo (po mojem edina možnost, pa gor esata zunanji disk). Sicer verjetno esata konektorja nimaš na tem notebooku.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji trdi disk problem!!

Oddelek: Strojna oprema
245479 (4350) Bye
»

Zunanji disk

Oddelek: Kaj kupiti
132551 (2351) borges
»

kateri zunanji disk?

Oddelek: Kaj kupiti
82547 (2330) frodo12
»

USB 3.0 hubi že kmalu

Oddelek: Novice / Matične plošče
213696 (2878) MrStein
»

Zunanji disk WD MyBook

Oddelek: Kaj kupiti
314127 (3067) Revenant

Več podobnih tem