Forum » Strojna oprema » sestavljanje Računlanika
sestavljanje Računlanika
MrSonY ::
oj.
spuščam se v računlaniško tehnologijo in pri sestavljanju računlanika imam nekaj neizkušenih uprašnj v zvezi z matično ploščo in ram.. zanima me če jaz hočem mocnejsi procesor, HDD, ram... priklopiti v računalnik kakšna matična mora biti.. ne mislmi za komplicirana uprašanja in odgovorov od vas ki ste s tem bolj na tekočem.. npr. 500gb hdd 2g ram za te čase solidno grafično in procesor (ne porfesionalne)..ker pa tudi z matično ploščo (SPLOH) nimam izkušenj me zanima čemu sploh služi..
naslednje uprašanje ram.
to ko so DDR 3 ali 2 a sta lahko skupi 3 in 2 ali morejo npr. vsi 3 je rami biti iste vrste DDR 3 ali 2..
prosim za razumevanje in za odgovor ker bi res rad zaklučil ta projekt na računalniku..
Lp.
spuščam se v računlaniško tehnologijo in pri sestavljanju računlanika imam nekaj neizkušenih uprašnj v zvezi z matično ploščo in ram.. zanima me če jaz hočem mocnejsi procesor, HDD, ram... priklopiti v računalnik kakšna matična mora biti.. ne mislmi za komplicirana uprašanja in odgovorov od vas ki ste s tem bolj na tekočem.. npr. 500gb hdd 2g ram za te čase solidno grafično in procesor (ne porfesionalne)..ker pa tudi z matično ploščo (SPLOH) nimam izkušenj me zanima čemu sploh služi..
naslednje uprašanje ram.
to ko so DDR 3 ali 2 a sta lahko skupi 3 in 2 ali morejo npr. vsi 3 je rami biti iste vrste DDR 3 ali 2..
prosim za razumevanje in za odgovor ker bi res rad zaklučil ta projekt na računalniku..
Lp.
NamelessOne ::
Pri opisu določene matične (če to gledaš npr. na mimovrste) so napisani modeli procesorja in tip ddr2/ddr3, ki ga matična podpira. Da bi ddr2 in ddr3 skupi uporabu pa prvič slišm. Mogoče ti bo ratal, probi.
Edit:
Edina komponenta, ki omejuje druge je matična (ok pa napajalc). Seprav grafa, rami, disk, proc so neodvisni med sabo. Npr. če neka matična podpira tok in tok tega rama, ni važno kašno grafo/disk/proc/pomivalni stroj maš. Upam, da je jasno.
Edit:
Edina komponenta, ki omejuje druge je matična (ok pa napajalc). Seprav grafa, rami, disk, proc so neodvisni med sabo. Npr. če neka matična podpira tok in tok tega rama, ni važno kašno grafo/disk/proc/pomivalni stroj maš. Upam, da je jasno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NamelessOne ()
ne sj mam veš ddr3 in raj te notr djm..sam a mi lahkopoveš kaj je to matična vem d je una tvelka ploška k je gor ram pa grafična pa napajalnik je nano povezan.. sam čemu sploh služ a more bit grafična različno močno al kako da podpira večji HDD in podobno..
st0jko ::
Slabo si zastavil vprašanje.. V glavnem je treba gledat na to, kaj matična podpira. Torej od procesorskega podnožja (in podpore), je odvisno kateri procesor lahko namestiš na neko matično. Enako je z diski...
Glede RAM-a.. Če podpira DDR2 RAM potrebuješ DDR2 RAM. Če matična podpira DDR2 in DDR3 hkrati, lahko uporabljaš ali DDR2, ali DDR3. NE moreš pa obeh hkrati.
Bolje da bolj specifično postaviš vprašanje. V smislu ali gre *ta* procesor na *tole* matično
Glede RAM-a.. Če podpira DDR2 RAM potrebuješ DDR2 RAM. Če matična podpira DDR2 in DDR3 hkrati, lahko uporabljaš ali DDR2, ali DDR3. NE moreš pa obeh hkrati.
Bolje da bolj specifično postaviš vprašanje. V smislu ali gre *ta* procesor na *tole* matično
keks?
aha grafično kartico dam pa lahko katero koli notri?
.
.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrSonY ()
timotejs ::
Odvisno kaki prklop ima matična za grafično kartico ali ima agp ali pci express. Najnovejše matične imajo vse pci express priklop za grafično.
jest10 ::
Dober nasvet in prosim, upoštevaj ga.
Po računalniku daj šariti le v družbi kolega, ki se dobro spozna na te zadeve. Ker če boš to počel sam voham katastrofo
Po računalniku daj šariti le v družbi kolega, ki se dobro spozna na te zadeve. Ker če boš to počel sam voham katastrofo
eh tkao katastrofo k sm meu nemore bit večja ;) ta komp sestavlam tko ker grem poj naprej za to in rabm že prj mal vedt ;) mam jz komp kr solidn sam za foro pa še gor enga sestavlam.. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ram, kaj in kako?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2160 (1368) | franckranc |
» | procesorOddelek: Strojna oprema | 1320 (1053) | lukamarti |
» | Katera plata za AMD Phenom II 955 (940) in Intel Core2Quad 9550?Oddelek: Kaj kupiti | 2098 (1750) | klinker |
» | AMD phenom II X4 955...DDR2 ali DDR3? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6397 (5033) | Meizu |
» | Katere komponente kupiti za sestavo računalnika (1000€)? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5090 (5090) | Saiyajin |