» »

Podrobnosti o Windows Phone 7

1
2
»

Gregor P ::

Kam smo prišli, da mora pošten kupec telefona sedaj "dželbrejkat" napravo, da jo lahko normalno uporablja?!?;((
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

PrimozR ::

Pošten kupec? Normalno? Gee no, folk, na SLo-Techu ste. Verjetno znate vsaj na 3/4 napredno uporabljati teleofn. Kar ne velja za OBIČAJNEGA uporabnika. Ko sem frendu povedal, da iPhone nima multitaskinga in zakaj je temu tako (šparanje z resoursi in baterijo), je bil navdušen.

Lonsarg ::

Ja sej to je res, nenapredni uporabniki bodo pustili v ozadju teči tudi katero stvar, ki jo v bistvu raje ne bi, da prišparajo baterijo. Ampak saj lahko pa multitasking tako nardijo, da moraš nekam globoko v settings, pa tam dodati na seznam aplikacije, ki jim dovoliš background. Tako imaš potem rešeno za laike, da jim ponesreč ne teče kaj v ozadju in pa za power userje, ki pa bodo tja dodali aplikacije, ki jih hočejo.

Gregor P ::

PrimozR je izjavil:

na SLo-Techu ste

Tako je; in mi tukaj želimo sami odločati o tem, kaj je dobro za nas in kaj ne:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

techfreak :) ::

PrimozR je izjavil:

Azgard pa ti piše v offline mode. Pač mu poveš 'brb, piši naprej'. Ko ponovno odpreš MSN pa dobiš nazaj ta sporočila. Oz. če TAKO nujno potrebuješ MSN (verjemi, večina ga ne), jailbreakneš iPhone.

Zakaj bi pa do MSNja dostopal direktno?

Večina programov na AppStoreu za MSN se poveže na oddaljen strežnik preko katerega je potem povezano na Microsftove strežnike. In ko zapreš aplikacijo, si še vedno prijavljen, nova sporočila pa dobiš preko Push storitve.

Lonsarg ::

Sam kaj pa je drugega push v backgroundu, al pa če aplikacija sama za to skrbi v obeh primerih je stalna data povezava, to pa je tisto kar požre pri takh napravah 50% baterije, ostalih 50% pa žre ekran, ostale stvari so pa zanemarljive, razn kakšni špili, ko rabjo baterijo na polno, ampak eni mamo za to raje PC.

Samo iščejo workarounde da ja ne bi dal aplikacijam preveč "power over device" bedni so. Apla razumem, ko se mu gre za kontrolo. Microsoft pa je še vedno dovolil da lahko program na njegovih OSih dela kar ga je volja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Bor H ::

Azgard sej vem da si zadovoljen k maš zdj Droida ampak mal se umir, tudi IM klient če bi ti laufal v ozadju bi rabu povezavo odprto, bolj je hec če bi mel IM pa email pa rss...kar bi se hitr nabral, ena push povezava pobere verjetno manj kot pa 3+ aplikacije plus laufanje aplikacij

in ja, mislim da bi multitasking mogu bit

PrimozR ::

To je ves point pusha, da podatke dobiš, ko jih dejansko dobiš, ne da bi nanje čakal z odprtimi vrati. Kot da bi imel 24/7 odprta vhodna vrata za poetncialne obiske. A ni lažje namontirati zvonca?

Lonsarg ::

PIPI tudi z pushem nanje čakaš 24/7, nič ni dobiš kadar dejansko rabi, to bi blo prelepo ja, samo za kaj takega bi mogel bit mobilni operater tisti, ki skrbi za push notifications, vendar temu ni tako. Edina razlika je, da je odprta data povezava da centralnega Apple strežnika v primeru iPhona. In kolikor jaz vem GSM standard zniža v low power data povezavo, kadar gre samo za "keep alive" povezave, ne verjamem da gre v drugo stanje če je samo ena povezava odprta ali pa več, čeprav to bi bilo za raziskati.

Je pa res da so marsikatere aplikacije, ki zelo neučinkovito v ozadjo "samo čakajo na notification" in v takih primerih gre lahko baterija hitro. Ampak takih se pač izogibaš pa je :)

Ampak sej v končni fazi bo pomankanje multitaska samozačasni udar na trži delež, ko bodo veliko zdajšnih uporabnikov izgubili, ko so sedaj na WM 6.5(kot so mene), s časom pa bodo toliko novih prdobili, da se jim to morda ne bo poznalo, tako logiko majo najbrž v glavi, ko so se odločili da ne bo multitaska.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potrjene spremembe v prvi nadgradnji Windows Phone 7

Oddelek: Novice / Windows Mobile
447317 (6050) Bor H
»

Microsoft prodal 2 milijona Windows Phone 7 licenc

Oddelek: Novice / Windows Mobile
114598 (3924) Elysium
»

Znani prvi proizvajalci telefonov z Windows Phone 7

Oddelek: Novice / Windows Mobile
126119 (5134) techfreak :)
»

Microsoft želi patentirati vmesnik Windows Phone 7

Oddelek: Novice / Windows Mobile
269068 (7789) Icematxyz
»

Windows Phone 7 Series (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
7024180 (21745) urosh

Več podobnih tem