Forum » Hlajenje in modifikacije » Kako ohladiti PII ?
Kako ohladiti PII ?
A.J. ::
Zanima me, kako in s čim bi ohladil PII 266 navitga na 332 (4*83), in če bi slo tud na 350+ .Zdej se mi greje na 49C z udprto kišto in osnovnim ventilatorjem+Rain 2.0 pri povprečne delu
- spremenil: A.J. ()
A.J. ::
Pa se da Golden Orb prtrdit tut na slot 1 proce
(Men piše u navodilih ud plate de mam Slot1 vodil,sam ne vem pa za proc.A je možn de mam vmesnik?)?
(Men piše u navodilih ud plate de mam Slot1 vodil,sam ne vem pa za proc.A je možn de mam vmesnik?)?
Dax ::
PII 266 je samo en model, in sicer slot 1. Zato nucaš slot1 Golden Orba in stvar bo laufala.
Med slo.tech članki si preber o razstavljanju procesorja, ker je pII v takem čudnem črnem ohišju, ki ga boš moral odpreti.
Med slo.tech članki si preber o razstavljanju procesorja, ker je pII v takem čudnem črnem ohišju, ki ga boš moral odpreti.
Shadowman-x ::
Pred dvema letoma mi je uspel podvig naviti P-II 266 na 3.5x100MHz, vendar sem se zraven toliko namučil, da sem delal samo iz radovednosti.
Za ta podvig rabiš (glede na to da deluje procesor na 2.8V napetosti):
- možnost dviga voltaže na 3.0V,
- odstraniti plastično ohišje (rahlo delikaten ostopek - možnost uničenja procesorja),
- namestitev dveh plošč pri cache modulih,
- namestitev hladilnika na zadnji strani slota,
- zelo, zelo dober hladilnik
- in pa seveda ni zanemarljiva tudi sreča.
Seveda pa obstaja tudi druga možnost, da procesor prodaš in kupiš že predelan C-I 366/550 za zelo mali denar.
Za ta podvig rabiš (glede na to da deluje procesor na 2.8V napetosti):
- možnost dviga voltaže na 3.0V,
- odstraniti plastično ohišje (rahlo delikaten ostopek - možnost uničenja procesorja),
- namestitev dveh plošč pri cache modulih,
- namestitev hladilnika na zadnji strani slota,
- zelo, zelo dober hladilnik
- in pa seveda ni zanemarljiva tudi sreča.
Seveda pa obstaja tudi druga možnost, da procesor prodaš in kupiš že predelan C-I 366/550 za zelo mali denar.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | napajalnik mi je crknil - lepo prosim za pomočOddelek: Strojna oprema | 1196 (986) | ajagodnik |
» | Obnova zastarelega sistema...kaksen..CPU...graficno...itd.Oddelek: Kaj kupiti | 1476 (1108) | Boky |
» | Najbolj navit stari procOddelek: Navijanje | 1403 (1068) | MiKi |
» | DA pridemo do konca. kerga orba na c 333?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2059 (1799) | celica |
» | GOrb za P2!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1978 (1851) | mojsterpeter |