» »

Kodiranje znakov

Kodiranje znakov

Ma$terM|nd ::

Zdravo

Dobil sem nalogo da naredim spletno stran ki bo povezana z že obstoječo podatkovno bazo, zato da se bodo na tej spletni strani lahko prijavili že obstoječi uporabniki. Sem pa naletel na težavo ker ima podatkovna baza kodiranje cp1250_general_ci in mi noče prikazovati šumnikov. Stvar sem rešil programsko in enostavno zamenjal vse napačne znake z ustreznimi, zatakne pa se pri preverjanju uporabnika. V bazi je dosti uporabnikov ki imajo v uporabniškem imenu č š ali ž in ko preverjam prijavo se vneseni podatki nikdar ne ujemajo s tistimi v podatkovni bazi čeprav so pravi.

Že celo dopoldne se hecam pa ne vem kaj naj nardim. Aja spreminjanje baze ne pride v poštev ker potem porušim celoten sistem. Vem pa da mora nekako iti ker povezava iz drugih strani deluje brez problema. Uporabljam PHP in MySQL (V PHPMyAdmin vse prikaže kot je treba)

Gost ::

iconv

Drugače jim pa povej, naj bazo konvertajo čimprej na utf-8. CP1250? Kdo pa to še danes sploh uporablja v Sloveniji?

KoMar- ::

Heh, Bolha.com uporablja iso-8859-2 :8)

Ma$terM|nd ::

iconv sem že sprobal pa ni šlo. Drugače pa sem popravil. Zgleda da je bla težava v dobljenih podatkih. sem nastvail mysql_set_encoding() na cp1250 pa zadeva deluje

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[php] encoding niza

Oddelek: Izdelava spletišč
173787 (1702) BivšiUser2
»

Unicode decode

Oddelek: Programiranje
121953 (1411) Randomness
»