» »

V Kiberpipi v tem tednu

V Kiberpipi v tem tednu

Utrinek s festivala Haip 08 v Kiberpipi

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V tem tednu se bodo v Kiberpipi na Kersnikovi 6 odvila tri predavanja. Na torkovem Pipinem odprtem terminu bo na sporedu drugo predavanje iz sklopa Vidiki in ravni virtualizacije - računalnikov, posameznikov, družb, ki se odvijajo v letošnji sezoni programa Kiberpipine art sekcije. Paule Ečimović bo govoril o subjektu v virtualnem prostoru - o avatarju kot virtualnem fenomenu, ki temelji na analizi identifikacije videza in pojavnosti - simulacije ter identifikacije vedenja. Tako pojavnost kot tudi vedenje posameznika sta v družbi spremenljiva - obravnavana virtualizacija bo na eni strani omejena na introspektivnem in solisističnem primeru, na drugi strani bodo izpostavljeni primeri avatarjev znotraj različnih širših raziskovalnih in aplikativnih kontekstov. Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Internet že dolgo ni več samo domena računalnikov ter zaslonov. Vse več fizičnih naprav je tako ali drugače povezanih v splet in v realnem svetu delujejo kot senzorji oz. oddajniki informacij. Na sredinih Spletnih uricah bo v nadgradnji predavanja The Internet of Things z jesenskega WebCamp-a Tomaž Štolfa, član MarandLab-a, predstavil nekaj zanimivih konceptov takih naprav ter skušal nakazati, kakšni bodo trendi v prihodnosti "spleta stvari".

Marčevski VIP večer bo v znamenju žensk, kjer bo gostja večera menedžerka Tatjana Fink, direktorica inovativnega slovenskega podjetja Trima d.d. Prejela je vrsto nagrad, ki po njenem mnenju pričajo o tem, da se odločnost v poslu in občutek do zaposlenih ne izključujeta. O njeni poslovni poti in posebnem načinu vodenja podjetja boste izvedeli na četrtkovem VIP večeru. Prijava na dogodek.

Kot običajno bo na voljo tudi neposredni prenos predavanj - povezava je na voljo v Kiberpipinem videoarhivu predavanj.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Kiberpipi ta teden: Izdelava video igralnega avtomata, Minilo je 10 let, VIP z Milo

Oddelek: Novice / Kiberpipa
134048 (2885) Tear_DR0P
»

Visionectov eMeni in slovenski start-up leta 2010

Oddelek: Novice / Kiberpipa
52838 (2379) KatjaGucek
»

Kiberpipina ponudba Vol.|

Oddelek: Novice / Kiberpipa
62860 (2530) Tear_DR0P
»

Kiberpipin repertoar

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53210 (2747) BaRtMaN
»

Večer za inovativne in podjetne: Kristjan Pečanac

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
145309 (4735) hruske

Več podobnih tem