Forum » Programiranje » Python, Tkinter - kako preoblikovati okno zagnanega programa?
Python, Tkinter - kako preoblikovati okno zagnanega programa?
Ezg3ta ::
Mene zanima, če obstaja način, kako v zagnanem programu (narejen s Tkinterjem) preoblikovati okno, glede na to, če se neka spremenljivka spremeni..
Moj primer:
To je sicer samo del programa, ker je samo ta del važen..
Jaz bi torej rad, da če se spremenljivka v spremeni iz 1 v 2 ali obratno, da se v oknu namesto drsnika pojavi vpisno polje, kamor boš lahko vpisal velikost kota.
Sklepam da gre to nekak nardit s komando trace, te komande pa ne poznam tako dobro.. Mi lahko kdo razloži, če je sploh ta prava v mojem primeru in kako jo naj uporabim??
Hvala!
Moj primer:
from Tkinter import * okno = Tk() okno.title("Program za izris kota") okvir1 = Frame(okno) okvir1.pack() navodilo1 = Label(okvir1, text="Izberi obliko zapisa kota:") navodilo1.pack() v = IntVar() v.set(1) v.trace("w", Nacin) Radiobutton(okvir1, text="Stopinja", variable=v, value=1).pack(side="left", padx=10) Radiobutton(okvir1, text="Radian", variable=v, value=2).pack(side="right", padx=10) okvir2 = Frame(okno) okvir2.pack() if v.get()==1: velikost = Scale(okvir2, from_=0, to=360, orient=HORIZONTAL, width=10, sliderlength=20, length=250, tickinterval=60) velikost.pack() elif v.get()==2: velikost = Entry(okvir2) velikost.pack() izris = Button(okno, text="Izrisi", command=Krog) izris.pack() okno.mainloop()
To je sicer samo del programa, ker je samo ta del važen..
Jaz bi torej rad, da če se spremenljivka v spremeni iz 1 v 2 ali obratno, da se v oknu namesto drsnika pojavi vpisno polje, kamor boš lahko vpisal velikost kota.
Sklepam da gre to nekak nardit s komando trace, te komande pa ne poznam tako dobro.. Mi lahko kdo razloži, če je sploh ta prava v mojem primeru in kako jo naj uporabim??
Hvala!
Ne se preveč napenjat, sem že drugje dobil rešitev problema
Če koga muči kaj podobnega me naj vpraša
Če koga muči kaj podobnega me naj vpraša
Odgovor tiči v tem primeru:
from Tkinter import * def updateWidgets(event=None): g = v.get() scale.pack_forget() size.pack_forget() if g == 1: scale.pack() elif g == 2: size.pack() window = Tk() v = IntVar() size = Entry(window) scale = Scale(window, from_=0, to=360, orient=HORIZONTAL) a = Radiobutton(window, text="Scale", variable=v, value=1, command=updateWidgets) a.pack(side="left", padx=10) b = Radiobutton(window, text="Entry", variable=v, value=2, command=updateWidgets) b.pack(side="right", padx=10) window.mainloop()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Python - Tkinter - MessageBoxOddelek: Programiranje | 1597 (1248) | radiergummi |
» | python -slovarOddelek: Programiranje | 3112 (2091) | Valex86 |
» | java net beans pomočOddelek: Programiranje | 1589 (1477) | i33a |
» | [JAVA] branje iz datotekeOddelek: Programiranje | 2398 (2033) | Bela01 |
» | [JAVA]Konstruktor v Vector razreduOddelek: Programiranje | 1200 (1075) | kopernik |