» »

Racunalnik zablokira pri igricah

Racunalnik zablokira pri igricah

dmavrin ::

Pred mesecem dni sem kupil tak računalnik:

Core i7 920 (2.66mhz)
Asus P6T Deluxe v2
Kingston 8gb ram 1333mhz
Nvidia geforce GTX 275

Ko igram igrice, mi računalnik enostavno zamrzne, oz moram klikniti CTRL+ALT+DEL da ustavim igrico, nakar se mi potem po celmu ekranu naredijo neke pikice. Ko računalnik ponovno zaženem, je vse vredu. To mi naredi pri NBA 2k10, Just Cause, Napoleon Total War. Zanimivo pa je, da pri manj zahtevni igrici (Warcraft III) pa se mi tega še ni zgodilo.

Prosim za kakšen nasvet.

PS: Računalik je že bil na servisu, pa so rekli da je nekaj bilo narobe zu diskom, pa so ga zamenjali, pa je zdaj isto.

bluefish ::

Preveri temperature grafične s pomočjo GPU-Z.

Jankolovski ::

Prvo bi probal posodobiti driverje.
Sm pa jst meu iste probleme, vse updajtal nič, drug OS naložil nič pol sm ga pa nesu na servis in so rekl da vse deluje ok, prej sm meu windows xp naložen in je ko sm nekaj časa igral igro pojavile pikice in slaba grafika na ekranu tudi zamrznil je, mislil sem da je problem v OS-u zato sm naložil nove windows 7 ultimate, tu mi je pa večkrat zamrznila slika, blue screen in podobno, problem je bil v bios-u moral sem ga posodobiti samo moraš biti pozoren kateri ti bo deloval najbolše z OS-om.
Asus flashanje biosa je čisto lahko, daš flash na kluč (seveda bi bilo dobro prej usb ključ formatirat in nato naložit gor flash), restartaš pc pritisneš del in se ti odpre bios greš v update or flash bios neki tazga oziroma ne Easy FLSHbios al neki tazga je to najdeš in pritisneš start, vse ostalo opravi sam.
Sprobaj pa prej si poglej na kakasnem forumu katera verzija bios-a je dobra in delujoča za tvoj OS in PC.

Jankolovski je izjavil:

Prvo bi probal posodobiti driverje.
Sm pa jst meu iste probleme, vse updajtal nič, drug OS naložil nič pol sm ga pa nesu na servis in so rekl da vse deluje ok, prej sm meu windows xp naložen in je ko sm nekaj časa igral igro pojavile pikice in slaba grafika na ekranu tudi zamrznil je, mislil sem da je problem v OS-u zato sm naložil nove windows 7 ultimate, tu mi je pa večkrat zamrznila slika, blue screen in podobno, problem je bil v bios-u moral sem ga posodobiti samo moraš biti pozoren kateri ti bo deloval najbolše z OS-om.
Asus flashanje biosa je čisto lahko, daš flash na kluč (seveda bi bilo dobro prej usb ključ formatirat in nato naložit gor flash), restartaš pc pritisneš del in se ti odpre bios greš v update or flash bios neki tazga oziroma ne Easy FLSHbios al neki tazga je to najdeš in pritisneš start, vse ostalo opravi sam.
Sprobaj pa prej si poglej na kakasnem forumu katera verzija bios-a je dobra in delujoča za tvoj OS in PC.

Tudi jaz sem imel prej win xp nalozen, isto sranje. Zdaj imam win 7 pro se mi to dogaja. No bom pa poiskusil z updajtanjem biosov. Driverji pa to je pa že vse najnovej kar obstaja.

Z temp je pa tudi vse vredu (ne preseže 60C med delovanjem).

Jankolovski ::

Poberi si najnovejšo verzijo ki jo dobiš na uradni strani TUKAJ , verzija pa je P6T Deluxe V2 0901 BIOS, zaenkrat nisem opazil nobenih pripomb so pa prejšno verzijo 0801 odstranili ker je imela probleme!

Sem ze posodobu pa ni razlike :S. Jah nc jutr gre racunalnik nazaj na servis... Sam upam, da ga bojo zrihtal...

DarwiN ::

Če boš pogooglal boš videl da ima kar nekaj ljudi enako težavo... Pri nekaterih je bil problem napajalnik (550-600 ni bil dovolj dober), pri drugih pa je pomagalo, da so z Rivatunerjem malo downclockali grafično...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sapphire Radeon HD 6870 in Windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
171795 (1487) Xserces
»

Windows 7 - display driver AMD driver stopped...

151487 (1323) Jankolovski
»

čudno vedenje računalnika (strani: 1 2 )

543706 (3063) solatko
»

Abit NF-7s v2.0: Nastavitve BIOS-a za bootanje.

122797 (2674) jELKO
»

SIS 735 OZ. ELIT K7S5A

Oddelek: Navijanje
6999 (887) reXor

Več podobnih tem