» »

Arctic Cooling MX-3

Arctic Cooling MX-3

axee ::

Živjo, zanima me če ima še kdo kakšne težave z njo.

Moje temperature so se namreč višale iz dneva v dan zadnja dva tedna, nazadnje sem razdru kišto, pogledal pod hladilnik in presenečenje:

Pasta trda kot kamen, kar krušila se je dol, podobno kot pri več let starih računalnikih, čeprav ni starejša od 6 mesecev. Seveda sem nemudoma očistil in nanovo namestil pasto in tukaj spet presenečenje: pasta v tubi je v stanju plastelina, ko sem hotel iztisniti ven za en riž paste sem polomil tubico. Izgleda, da je moja pasta defektna; ima še kdo take probleme ali je zasledil kaj podobnega?

LP

Xserces ::

am... sm meu mx2,mx3 in AS5 in se mi kej tazga se ni naredl:S
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Imel sem enake, nekaj tudi Scythe-ovih in Thermalright-ovih pa se mi je to zgodilo prvič. Sedaj sem uporabil še ostanek stare mx2. Vseeno pa se mi zdi izredno čudno, za kej tazga še nism slišu...

kako je lahko pasta defektna :) to me zanima... edin ce si res staro dubu:=)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

Ma kok je pa lahko bla stara pred pol leta. Sej nevem kdaj je vn pršla...

bluefish ::

Če je pravilno hranjena in zaprta, potem se zlepa ne "pokvari". AS5 imam že od nakupa računalnika ene 4 leta in sem jo vmes rabil že vsaj dvakrat, pa ne kaže čudnih znakov.

Vem, saj ravno zato ne razumem. Vedno trdno zaprem paste, tako tudi to, pa je bila vseeno taka, kot da bi jo iztisnil in pustil na zraku. Če še štejem, da mi je po pol leta okamenela na procesorju sem izgleda da dobil že defektno...

jan01 ::

@axee
Kje si kupil?

cool-pc

Destroyers ::

Ne komplicirat,...nabavi novo in je... Se zgodi...
...They wanna build the prison!...

:)) Seveda, samo zanimalo me je če sem edini 8-)

ne_ti_si ::

axee nisi edini..sem imel enak problem in to točno z MX-3..že ko sem jo kapno na CPU ali GPU je bla bolj ko ne v trdem stanju..razmazat se ni dala in pa že po dveh mescih ko sem dal vodni blok dol je bla trda kot kamen kot si sam rekel...sam tudi nisem najdo vzroka zakaj je bla pasta v takšnem stanju..no kupljena pa je bla pri EKWB
ASUS Rampage III Extreme / i7 950 4.5Ghz / Nvidia 2x GTX570 SLI 950/1150/1800
G-Skill 3x2GB / X-fi Fatal1ty Platinum / WD1002FAEX SATA 6Gb / SSD Corsair 64GB
EKWB CPU + GPU / SAITEK R.A.T.7 / Logitech G15, G35, THX Z5500 / Corsair HX1000W

Potem sem nabavil še eno in je rezultat enak.

mega... dobr da jst nimam takih problemov :/

Pyr0Beast ::

AS5 je bila po 5h letih praženja še vedno mazava (A64)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

69charger ::

Jaz mam doma Akasa pasto in je zakon,je v inekciji zato se ne strdi kar tako.

ModriN96 ::

in zato k je u inekciji se ne strdi? :)))) smehi ja :)) al pa če je mx3 tut u inekciji pa se je pač strdila...

Imam AS5 že vse od nakupa računalnika (štiri leta in še malo nazaj), pa je taka kot prvi dan.

galu ::

Ma jaz mam neko kremo staro pasto, 15 let v neki posodi za 0.5l jogurt, pa še je zdaj tekoča ko kaka krema...
Razlika med AS5 in to 15 let staro pa je tam... cca 5%
Tako to gre.

subby ::

moja mx3 je bla tud kar težka za razmazat, ko sem montiral hladilnik par mescov nazaj(mi je vzelo kar nekaj minut za tistih par kvadratnih cm)
nisem pa še nič preverjal, kakšno je stanje... temperature so še vedno ok

69charger ::

ModriN96: Kje ti živiš tuba lahko z lahkoto poči kar se pa ne zgodi tko simpl.

Tubi bo prej odletel zamašek ali pa dno kot pa da bo počila z eno malo luknjico.

bluefish je izjavil:

Imam AS5 že vse od nakupa računalnika (štiri leta in še malo nazaj), pa je taka kot prvi dan.

enako pri men... tut stara ze okol 4,5 let... ampak kupu sem ze 2 mx3 in nism dobil nobene trde :/

axee si ze kdaj probu kontakterat trgovino pri kateri si kupu?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

ShiningStar ::

Tudi jaz kupil v Cool-pc to MX3. Ko sem jo nanesel na procesor, se ni dala razmazati tako zlepa, v bistvu sploh se ni, obnašala se je kot kakšna malo starejša pasta s preveliko viskoznostjo... Sedaj uporabljam pasto NT-H1 high-grade thermal compound katera je v primerjavi z mx3 tekočina, skratka, lepo se razporedi po procesorju če nanesem "riževo zrno na sredini" proti riževim zrnom mx3-ja. To mx3 sem prov 5 krat nanesel, saj sem mislil da nisem dovolj ali premalo nanesel. Vedno ko sem očistil s procesorja in hladilnika (priprava na nov nanos), je ta bila tako izsušena, kot da bi imel jo že nevem koliko let nanešeno.

ModriN96 ::

zgleda da je bla tale pošilka cool-pc-ju cela zanič serija past :/

je kdo kontakteru cool-pc???

ne_ti_si ::

ko sem kupil mx3 pri SOLOtu sem jo dobil v taki injekciji ki je imela zarisane merice(pač klko bi je naj nanesel na čip) in je bila v zelo tekočem(normalnem) stanju...ko pa sem jo kupil pri EKWB pa ni imela teh meric je pa bla bolj ko ne v trdem stanju....tak da je mogoče tu finta..čeprav ni logike....!
ASUS Rampage III Extreme / i7 950 4.5Ghz / Nvidia 2x GTX570 SLI 950/1150/1800
G-Skill 3x2GB / X-fi Fatal1ty Platinum / WD1002FAEX SATA 6Gb / SSD Corsair 64GB
EKWB CPU + GPU / SAITEK R.A.T.7 / Logitech G15, G35, THX Z5500 / Corsair HX1000W

ncc2000 ::

Berem tole pa sem kar moral poiskati inekcijo z MX3...
Po dobre pol leta je kot nova, se maže bp.
Nabavljeno v mojcomp, če se ne motim.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termalna pasta

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
285496 (915) fujtajksel
»

Kateri cheap CPU cooler

Oddelek: Kaj kupiti
393839 (2985) m0LN4r
»

termalna pasta

4410991 (9859) flipr
»

Kje v Kranju lahko kupim termalno pasto?

182406 (2128) kuglvinkl
»

nov hladilnik za CPU

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
352256 (1721) PINki

Več podobnih tem