» »

ADSL iz 512/128 na 1024/128

ADSL iz 512/128 na 1024/128

««
8 / 13
»»

LoneWolf ::

FYI: Danes so me preklopili s 512kbit na 2Mbit. Lucka na modemu ze sveti na 2M, prenos pa je zaenkrat se po starem, dokler mi se SiOL ne odpre pipice.

jc ::

car, car!!!:( :(
poroči o prenosu ko ti odprejo

||_^_|| ::

http://freeweb.siol.net/mojusername ne dela, prbije forbidden!

SLOWWWeb.net ::

Pa imaš v tem direktoriju tudi index.htm(l) :\

ali3n ::

pomojem boš jutri zjutraj že srfal z 2MB::D :D

Spostovani narocnik,

obvescamo vas, da bo SiOL v cetrtek, 19. septembra 2002, med 5. in 6. uro zjutraj izvajal vzdrzevalna dela v omrezju ADSL. V tem casu bodo mozne obcasne prekinitve internetnega prometa.

Prosimo za razumevanje in vas lepo pozdravljamo,

SiOL, d.o.o
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

bodom ::

ali3n: ej a ko ti mislijo priklopit oz. preklopit na vec, te prej obvestijo s kakim emailom?
LP

ali3n ::

bodom - ne vem; jest ostajam na 1024/128 - zaenkrat mi je dovolj.
Pomojem ne pošiljajo obvestil (tud za spremembo iz 512 na 1024 niso pošiljal - na Siolu so rekl "Sej boste vidl ko bo..:":D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

globoko grlo ::

men so dons preklopl na 1024 (Grosuple), sm pa tud po mejlu dobil obvesitlo o vzdrževalnih delih 19, tko da upam da bo, aja, vosu mi vleče cca 70 al pa mnj

||_^_|| ::

SLOWWWeb.net: ne, mam sam eno slikico

Potem uporabi sledeco pot:
.

za sliko .jpg ali .gif pa uporabi ime slike, ki si jo dolocil.

Lahko pa kreiras tudi en nov dokument index.html in sliko vstavis na stran ;) .

Ti sedaj pokaze sliko?

bodom ::

ej folk...a se je tud vam zdej za ene pol ure vse ustavlo? men je modem oz. povezava crknla...pa se mi zdi da je nek na siolu ribnlo:D
LP

MEDENA ::

Evo 19.9 jaz pa še vedno brez 1mb/s...Kranj-PLanina a vem moj kolega samo 200-300m od mene pa ima...Kam kličem? Zdej mam tega že dost...kurba vasi prej od mene JAO LOL>:D

Sergio ::

medena: 27.9.2002. takrat bos mel. zdej pa mir :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

borchi ::

medena: ja, poklič, pa zahtevej dnar! velik dnarja, ker tkle se pa ne morjo it s tabo :-)

1.10. pa res poklič, če še ne bo!

btw. v velenju ma moj kolega že en tedn 1mbit, js pa še ne.
l'jga

ja pismu če so rekel Planina 19.9...pizda tho zgleda,da bodo vasi pa kraji pred od mene....:(

medena: nimaš se kej pizdit, ker so datumi itak neuradni. edino uradno je: zadeva bo 1.10.2002 DEFINITIVNO.

kranj ma testno centralo. na testno si priključen. 27.9.
on se ji zoperstavi.

Sergio: Kranj - Planina ni testna centrala, center pa še manj, saj so priključki kar lepo zsedeni. Drugač pa je uradno, da so včeraj Telekomovci že nadgrajevali centrale in da se bodo se danes in jutri. Govorim za centralo Planina.

[vir: Telekom in SiOL]

globoko grlo ::

grosuple je na 1Mbit liniji, sam še čakam da vklopjo veliki K:D

aja, včer mi je vsega skup dol vlekl
nolf2 demo 65 KB/s
cdsdemo 15 KB/S
vosu pa 30 KB/s

kr kul ane

grlo: jaz sem iz grosupljega, pa mi je winxp sp1 vleklo z 123 KB/s :D
on se ji zoperstavi.

Kako ma lahko eno Grosuplje prej od Kranj-Planine? Tega ne razumem

G[e]c ::

Vec uporabnikov je :D

Pa kaj a ne mors pocakat se 10 dni jest mam ze par dni na 1024 pa sej nc ne rabm v bistvu mogoce mal hitrej dela sam za dol past pa spet ni.

Mikrohard ::

MEDENA: Jaz sem s Planine in so mi včeraj preklopili :\

Mikrohand ker konc?

TTine ::

Danes v zgodnjih jutranjih urah naj bi SiOL nekaj stimal svoj hardware oz. mednarodne linije.
Ali je po tem posegu se kdo od vas mogoce opazil, da je download veliko bolj "neenakomeren", ce gledas prenos iz kateregakoli streznika kot funkcijo casa dobis en zeloooo zagast signal (mogoce se kdo uporablja DUmeter???). Prej je bil prenos veliko bolj enakomeren.

Sicer pa tukaj v Ajdovscini se vedno nimamo 1Mbit. Ne da se pritozujem, ampak priznam, da sem malo nevoscljiv vsem, ki ze uzivate megabitne hitrosti:)))

Ima mogoce kdo kaksno idejo, kdaj lahko na nasem koncu pricakujemo povisanje hitrosti?
Vnaprej hvala za odgovore,
LP
Tine.
PS: centrala je manj kot 50 m od mene...

TTine: Verjetno so te pravkar priklopili na 1 Mbit, od tod zagast DL na DUMetru. Linija je ze sposobna hitrejsega dela, vendar te SiOL se vedno limitira na 60 kB/s in kompenzira pri hitrosti, zato zagast graf. Odkar so meni nadgradili linijo, mi DL ves cas niha med 30kB/s in 80-90kB/s (povprecje ostaja okoli 60, kot prej). Ko bo se SiOL sprostil omejitev in ti popravil narocniski paket, bo slo spet s polno hitrostjo in bolj enakomerno. Daj jim se kak dan ali dva.

RedOS ::

Men so tud že preklopl na 1Mbit.(Ptuj) Na speedtest.kks.net mi pokaže po nekaj poskusih 989 kbps. :)

Tale speedtest.kss.net mi ni ravno neka referenca. V treh zaporednih poskusih pokaze stevilke, ki se razlikujejo tudi za 20%, pa je prenos na DUMetru v casu testiranja vedno zmaxan in raven kot crta. :\

To je ravno toliko, da vidis, ali si priklopljen na modem ali T1 LAN. Za kaksne resne primerjave ali testiranje hitrosti je hudo nezanesljiv.

mirage ::

RedOS jaz sem tudi s Ptuja pa še nimam 1mbit. Kje približno si doma? Jaz sem na Rimski ploščadi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirage ()

MEDENA: Planina 3 :P

jaz planina 2 nasprot dvorane pa še nič jao ;((

Lime ::

MEDENKO: Verjel verjel za drek prjel!
Saj mi še niso priklopili, samo odločil sem se, da te malo poživciram. Une rezultate sem ponaredil :D .

Drugače pa je tam kjer stanuješ Planina I.

Gre^gor ::

Js sm se na 512kbit. Hm, kaj pa vi delate, da mate tako visoke pinge? Tole sm printscreenu med 60kB donwloadom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PaJo ()

RedOS ::

mirage: Volkmerjeva :)

eee ::

hmm nekateri kar dobro veste kje in kdaj bodo kaj priklopili...

mogoče kdo ve za kraj Begunje (na gorenskem :)), tja imam namreč priklučeno telefonsko

nejc

Hux ::

Sentry kaj te trajbas ti to? Na adslu pa res nemores met 10 pinga kaj te mas to?
Vidim tudi da ti z 61 dela konstantno na 512 ocitno z tujine meni je tak nekje 58 delalo preko irca hm...

zu_dre ::

eee: na gorenskem so te centrale ki imjo DSLM
LC Brnik
LC Cerklje
LC Drulovka
LC Križe
LC Lesce
LC Naklo
LC Planina
LC Preddvor
LC Primskovo
LC Šenčur
LC Škofja Loka-mesto
LC Stražišče
LC Žiri
PX Bled
PX Jesenice
PX Radovljica
PX Škofja Loka-Trata
PX Tržič
SX Kranj

Sem sele danes opazil, da sem vceraj dobil mail od SiOLa, kjer pise, da bo tukaj (KR) nadgrajeno 19.9.02. Danes je 19.9. pa se vedno ni 1024 :)
Hux2: ADSL, kaj drugega :).Nevem zakaj, ampak s pingom sem imel pri ADSL vedno sreco - recimo enkrat smo igrali v tujini sem mel od nekoga ko je mel ADSL v Mariboru 5-10 manjsi ping vedno...

mirage ::

Jaz že mam zdaj tudi 1 mbit. Ko sem potegnil modem iz elektrike me ni connectalo na 1mbit. Mogel sem stisniti na ruterju disconet. Kakšna je sploh razlika med ugašanjem modema in diskonektanju z ruterjem?

Sentry: kakor zgleda si ti izjema :\
Ping na 1024 kbit/s ADSL:
Ping statistics for 193.189.160.170:
Packets: Sent = 500, Received = 500, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 15ms, Maximum = 40ms, Average = 17ms
Speed Test (Slovenija)
Speed Test (Tujina)

Hmm neki mi ni jasno tuki -> ali te avtomaticno disconnecta in se reconnecta na 1024 ali moras resetirati modem (strom in, strom out...). Sprasujem za Siemensove modeme (ce je to kej vazn :P).

Ce nic ne downloadam so pingi se lepsi :D :D

še vedno ni LOL...kako resetiraš bel ADSL modem ?

Pvej mi kire windowse uporablas, kateri klient, modem vem da je simens in katero network karto mas. Ter kolk si od centrale oddaljen in katera je to.

chuck ::

Kaj pa Celje?
Mater tretje največje slovensko mesto in še nič ni. Ne, da nisem zadovoljen z 0,5Mbit, samo 2Mbit je hitreje>:D
Kam moram poklicati za info?

Koliko se vas je odločilo za statičen IP? Moje mnenje je:
+lažja postavitev strežnika (Direct Connection je uporaben za skoraj vsakogar)
+ne prekinja te vsakih 24 ur
-ne moreš imeti dveh IPjev
-vdiranje v tvoj PC je poenostavljeno (vedno isti IP)
-če bannajo tvoj IP ali iz ftpja/irca/boarda/... imaš problem

Tako da jst bom še vedno na dinamičnem, čeprav ravno včeraj mi je sredi igre War3 na battle.netu prekinilo, pa ni prvič.
Idealno bi bilo 1 statični brez prekinjanja (za igranje iger) + 1 dinamični (za dl iger>:D )

PS: Predlagam da se naredi novi topic, saj ta je že malo predolgi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: chuck ()

moby-dick ::

Ne vem če je kdo porajtu...slo-tech-ova mail lista ne dela nekam najbolje link kjer naj bi bila novica ne deluje.:'(

Something like dis:
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable MEDENA je odgovoril na temo z naslovom "ADSL iz 512/128 na 1024/128" dne 20.09.2002 = ob 08:54:34.

Slo-Tech Po=B9tar
http://slo-tech.com
Hear me out...

No jas sem se odločil za fiksen IP in sem ga tudi že dobil, ravno včeraj. Kar se tiče zgoraj naštetega pa je vse res. Za security pa moraš itak poskrbet, mar ne?

Airskull ::

ma kle v ljubljana cener so dva dslama preklopl enga(na kermu sm slučajno jst)pa bojo šele 26.9. tolk o njihovi pameti in sposobnosti. ;(
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

iration ::

jest mam pa statični ip od 18.9. pa sem to ravnokar zvedu iz siolove pošte. drugače pa je treba hodt gledat na http://servis.siol.net če so že spremenil paket. najbolš da si jo dam kar za homepage :D.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Grim: začepi že enkrat, tale seznam central za nadgradnjo je itak samo informativen. zakaj? ker BODO VSE CENTRALE NADGRAJENE DO 1.10... pa zakaj se sploh trudim...
on se ji zoperstavi.

Sentry ti mas to neki hudo tesko ADSL linijo. Ko jaz zacnem downloadat z 100k mi pingi narastejo do 200.

Al pa je v SiOLovi poslovni enoti :D .
8 / 13
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Preveliki pingi (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
525497 (4904) [L4M3RZ] - TinLaDeN
»