» »

ADSL iz 512/128 na 1024/128

ADSL iz 512/128 na 1024/128

««
7 / 13
»»

SLOWWWeb.net ::

Aja, pa če si šel iz kabla na ADSL ti modem se vedno ostane in ti ga ni vec treba kupovat, medtem ko pri ADSLju pa jovo na novo. Vglavnem, ponovni prehod na kabel je lazji kot adsl ;) .

SmoKey ::

MUC: Pravš da se da iz ADSL-ja tud odjavt. A ti potem ko se odjaviš modem pripada npr. za kasnej če se hočeš še enkrat nazaj prijavit, pa po koliko časa se se lahko sploh odjaviš. Aja pa ali ti po odjavi ostane Isdn priključek za vsaj dial up povezavo?
Živalsk vrt iz silicijeve doline

LIPSI ::

Modem moraš vrniti. Tistih 30k za priklop pa lahko pozabiš. Info je star mesec dni. Če je sedaj kaj drugače ne vem, vendar dvomim.

LP Lipsi

Sam sem uporabnik ADSL v Celju že več kot eno leto. Vse kar se trenutno dogaja je samo politika in nima nobene logike. Osebno poznam cene ADSL v Avstriji. Cene so cca dvakrat višje in download je količinsko omejen. Ni daleč dan ko bo veliko Slo-ADSL-ljudi zelo presenečenih.

LP Lipsi

Tr0n ::

Koliko vem iz notranjih in zunanjih virov ter stevilnih klicev, Telekom oz. SiOL v bliznji ali daljni prihodnosti nimata nacrtov omejevati prometa na tak ali drugace nacin. Baje trenutne telefonske centrale in tehnologija, ki jo uporabljajo tega niti ne podpira.

Pa ti misliš da bi ti kar tako povedal? Sicer pa se da centrale tudi nadgraditi, če je tukaj kakšen problem ;) .

Hux ::

Zaj naredo ponovem ping test po vcerejsni mizeriji 100ms in glej ga lepo je spet vse:) Sicer mam velike izgube pri downloadanju ker vlece 118kB/s namesto teoreticnih 128kB/s kar je ze 10kB/ izgub. Pricakaval sem 2x vecje izgube kot z 46kB/s kar bi bilo 8kB/s a so se nazalost vecje. Neve pred par dnevi sme cu da jim vlece z 123kB/s huh?

C:\>ping -n 30 www.siol.net

Pinging hestija.siol.net [193.189.160.170] with 32 bytes of data:

Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=19ms TTL=126
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=17ms TTL=126
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=18ms TTL=126
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=20ms TTL=126

Ping statistics for 193.189.160.170:
Packets: Sent = 30, Received = 30, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 17ms, Maximum = 20ms, Average = 18ms

Pa se eno dejstvo je. Cetudi v tujini racunajo glede na prenesene podatke, tega ne pocnejo pri vseh paketih. Obstajajo paketi, ki imajo manjsi prenos pa zato niso kolicinsko omejeni.

Pa cetudi bi omejili pri nas vse pakete, bi si folk pac poiskal ustrezne alternative (kabel) oz. preklical narocnisko razmerje. Ne bo vedno samo SiOL/Telekom ponudnik ADSLja, ceprav trenutno tako zgleda.

Ahiles ::

"Ce" bo kdaj omejitev prometa bo to vezano sam na tujino prav tako ti siol 1-2mb garantira sam slovenijo ce ti 1kb iz tujine vlece jih B.K.

Tiger ::

Alternative za ADSL kmalu ne bo več, namreč trenutno v Sloveniji ni kabla, ki bi lahko konkuriral SiOL-u.

Poleg tega pa ima ADSL veliko večjo pokritost po Sloveniji kot kabelski sistemi (kot je napisal nekdo zgoraj, pri nekateri kabelskih operaterjih sploh ne vedo, da kabel internet obstaja :D )

No karkoli že, bistvo da vi imate ADSL je v tem, da Telekom sedaj amortizira svoje "drage" investicije v ISDN in digitalne centrale. Zato je verjetno izvršil tak pritisk na svojo hčerinsko družbo.

Pa kaj se sekirate tolko Siol prometa nebo omejeval na trenutnih pakteih. Mogoce je da bo uvedo kaki cheap paket kasneje recimo 256 ali 128 z 500MB downloada na mesec ostalo pa treba placat. To je cist mogoce ampak Cena 8k Sit pa je fixna cena za neumejeno in to se nebo spremenilo kvejcemo na se bolse kot je zaj. Kabel res nemore konkurirati ADSLu na doben nacin ker je dolocen kabel omejen na doloceno podrocje medtem ko ADSL pokriva celo slovenijo in je od samo ene firme torej SIOLa medtem ko je dosti kabelskih operatorjev po sloveniji.

smash ::

a kdo mogoce ve, na kaksen nacin zna oz. bo odgovoril TELEMACH...če sploh bo???

:\

jc ::

najbrž da je Telemach malo zaspal. Začni jim mal težit>:D pa bo. edin lj-kabel ma še kr vredu ponudbo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jc ()

Kolikor smo bili mi obvesceni, je povecal svoje linke za 30%, ne vem pa kdaj bo začel talat :\ .

McHusch ::

hehe, v Celju mamo ze tut 1mbps:D :D

shock ::

Fantje ma kaj se sekirate????? Če gledaš kako se tehnologija razvija se bojo tudi povezave višale. Poglejmo recimo iz 1992-2002 so se hard diski povečali za 1000-krat,hitrost elektronike se podvoji vsakih 18 mescov, optika še hitreje pa na vsakih 12 mescov. Tako da čez nekaj let bo 1Mb linija že zastarela. Povezave v tujino bojo ostale iste (cenovno), ampak hitrost se bo vedno višala. Kar pa se tiče download omejitve, mislim da ne bojo pojavile (upam):D, saj je nesmisel.

nesmisel? Za uporabnika vsekako za ponudnika edina resitev kak se zasluzit vec in prisparat bandwith.

shock ::

Pa saj pravim, da bojo hitrosti vedno višje in potem ne bo več tak problem. Oz. zdaj lih točno nevem kako je s SiOL-om, ampak za drugega vem, ki ima optične kable čez.

Alternativi ADSL recimo v Avstriji sta internet preko električnega omrežja in preko satelita.

Še vedno pa se ne strinjam da se za 2MBit in neomejenim prenosom ne srkriva ničesar.

Lipsi

zu_dre ::

v kratkem bosta nova ponudnika ADSL Perftech, Arnes

samo Arnes kot ni profitna organizacija tak de mislim da nebojo direktno konkurirali z siolom in umogocali visjih hitrosti kot 512. In opravicen bos mogo biti da ga lahko sploh imas isto kot arnes prek kabla ali dailupa. No ce mi kiri izmed onih da 2Mbit za 8 jujrev naredim takoj ship jump pa ko jebe tisti 30 jujrev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hux ()

Chessman ::

V starih časih ko sem imel edino možnost dial-up sem uporabljal Amis, ko sem imel možnost preklopit na ADSL sem sicer z teškim srcem prekinil naročnino, vendar sem jo moral.
Sem pa takrat govoril z njimi in so rekli da bodo sicer začeli prodajati ADSL, vendar takrat skoraj 99,9% samo za firme. In res, je tako. AmisADSL lahko že dobite, hitrosti bajne (3072/768) vendar cena še bolj bajna, se vidi da so to poslovni paketi. Tudi navadni smrtniki lahko dobijo ADSL pri Amisu vendar za ceno poslovnih paketov.
Poseni paketov za fizikalce se jim ne splača ponuditi, saj le ti cel čas ko so priklopljeni DL in jim tako povečujejo promet, firmam pa skasirajo 5x več pa še prometa jim tolko ne delajo.

Tudi pri meni še zadeva ne dela na 1Mb, pa kaj saj bo kmalu.

BTW: Ali je mogoče kdo probal ponovno vspostaviti povezavo takrat ko mu preklopijo iz 0,5 na 1Mb. Pa da bi mu takrat začelo takoj z 120K dol vlečt. Po mijih izkušnjah pomaga.

Imam kolega (MB-rotovž) na firmi ima priklopljen Adsl ruter. V trenutku ko so mu nadgradili povezavo na 1Mb, je imel prenosa okoli 490Kb/s. Zato sem mu preko weba resetiral ruter (napravil reconnect) in v trenutku mu je delovalo z 978kb/s.

Sam prav dobro ločim kaj je bit in kaj je bajt. je pa res da sem se pri 978 zatipkal in sem napisaj baji in ne bit. Se opravičujem za napako

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Chessman ()

Tiger ::

Chessman: s kakšnimi programi pa to meriš, ker vidim, da ne poznaš razlike med bit-om in byte-om.

Namreč Byte se vedno piše z veliko črko npr. imam prenosa 64KB/s, če pa misliš bit pa pišeš z malo oz. še bolje, da uporabiš kar celo besedo, 512kb/s oz. 512kbit/s, da je bolj razumljivo.

Hehe no sej jaz nisem rabo resetirat modema. Naekrat neha delovat za kakih 5-10 minut pol se priklopi lucka n se 5 minut nic ne miga nato zacne delovat. Jaz ne doesgam visjih prenosov kot 119kB/s btw ceprav oni KKS tester rece da gre z 123kB/s

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hux ()

Jz sm že ene desetkrat restiru modem pa še zmer vleče 57kB/s, lučka pa gori na 1M

racek ::

jc: na keri centrali si , ker je pr men isto

racek jz sm na bežigradu, in ti?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jc ()

racek ::

js sm na centrali stegne

te pa bejzta na siol forum pod splosna diskuzija in postaj tot am da klemen vidi in bo chekiro.

goba ::

Ce komu kaj pomaga :]
Moj Test

Intl ::

Priklopljen sem na centralo CENTER1 in po zagotovilih tistih tam zgoraj
na Telekomu oz. Siol-u, naj bi bil preklop iz 512 downloada izveden tukaj šele proti koncu meseca. Vse lepo in prav. Tudi razni Bandwidth
testi mi pokazejo da je download se zmeraj nekje v tem rangu ala [512/128]. Vendar pazite to: Odlocim se in potegnem dol demo verzijo Unreal tournamenta 3 in le ta se prenaša z vec kot 110 k/s. Tko da je cel fajl bil dol potegnjen v manj kot 20 min.
Torej, kot kaže le so mogoce hitrejši downloadi klljub temu da ta še ni izveden na obmocju v katerem živim.

Chessman ::

Ali se je kdo že pozanimal kako je z tistimi 10MB prostora za WEB, ki bi naj jih ponovem dobili ?

G[e]c ::

freeweb.siol.net

pol pa das username pa pass un k mas za adsl in to je to gor mas 10 mb placa

naslov mas pa pol tak
freeweb.siol.net/username

rh^ ::

za vse tiste ki imate užgano lučko na 1Mbit pa vam vleče vseeno 512k! "Trik" je v tem, da vam je telekom že nadgradil povezavo siol pa ne... zato do treba počakat še malo!

btw: Koper + okolica bojo 19 oz 20 t.m.

Wox ::

Hja, zanimivo kako kritični so tile naši mladci. Pa če se spomnimo, da smo še ne dolgo tega životarili na modemih s povezavo 33,6kbit/s in se nam je pred pričakajočimi očmi vrtel telekomov števec. Kar nekako tesno nam je bilo pri srcu. No ja, na mladih svet stoji in prav je, da so kritični. Vendar, morda ne bi bilo narobe, če bi si nadebudni mladci prebrali kak strokovni članek o dotični DSL tehnologiji. Mogoče bi si potem znali sami odgovoriti na nekatera "bistroumna" vprašanja.

||_^_|| ::

G[e]c: to ne dela. mene vrže na www.siol.net

RedOS ::

ftp://freeweb.siol.net probi s tem. :P

ja valda to je ftp.

Cist tko na easy narejeno sam men je kr vsec.

Men so tud dons na 1024 dvignil sicer nisem bil nestrpen, sam sem pa prov vesel :D

eee ::

ADSL je ok, Siol je ok....toda pri Telekomu so še vedno kreteni (večinoma prodajalci v telekomovih centrih)

zakaj ?

hmm kje naj začnem...

kličem telekom (0808000), povem da mam isdn in če mi preverijo mojo telefonsko številko, če je nadgradljiva na adsl...povem tel...nekaj časa nekaj bluzijo nato pa mi reče da lahko saj je moja linija priklopljena v Lesce, kjer imajo tudi njihov adsl center...
weee adsl bom mu, grem do fotra, se diplomatsko pogajam in po 2 urah uspem in lahko nabavim komformni paket, vs sm heppy kao zj grem iz 128kbit na 2048kbit :)...
...grem po pogodbo v telekomov center (v radovljici) in tle se je začel:
1. najprej je biu tip ves prešvican in je smrdu k svina
2. je iskal kera pogodba je taprava za komformni paket (em...za oba paketa je enaka, saj se domeniš za paket ko ti pridejo na dom)...no pol jh jest vidm na njegov miz in mu rečem, da bo to gotovo to...gor piše "POGODBA ZA UPORABO STORITEV ADSL" (zgleda da ni znal braz...jebiga shit hapens :))
3. za foro ga vprašam: "Kako pa je če želim statičen ip?"....na negovi faci polni znoja je pisalo WTF!?! ;( ...ok ko je začel nekaj jeclati sm raje rekel da je OK in da se bom že pozanimal...
4. naslednji dan pridem z izpolnjeno pogodbo (itak vs heppy ker je fotr dau gor svoj avtogram :))...pogodbi sta dve ena original in ena copija ki se nardi pod njo...tip mi da kopijo nazaj, češ da je ta moja kot dokaz da sem naročil...ok ql...on reče da bo poslov bla bla...in jest grem domov
5. čez 4 dni kličejo iz telekoma kao zakaj sem oddal samo eno pogodbo ;(( (em kva!)
no ok nesem še drugo!!
6. čez 3 dni kličejo zopet češ da ne morem sploh imeti adsl priklučka (ker je moja tel. št. prilkučena v begunje in ne v lesce - kraja sta narazen cca 8km)...jest rečem da so mi oni rekli da lahko...odgovor:"Prodajalec kateremu ste oddali pogodbo bi moral to preveriti." (o kretena, če bi biu tist moment zravn ga zadavm ;(( )

...no zjle čakam da me pokličejo s telekoma in mi povedo kdaj bo prikluček mogoč :\

no tko, da veste da ni vse zlato kar se sveti, lahko je zlati telekomov drek :P

nejc

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eee ()

Klical si na napacno telefonsko stevilko. Klicat moras na 080 1000.

Najboljse telefonsko preveris tako, da pises na info@siol.net, jim poves telefonsko stevilo (oz. stevilki, ce imas ISDN) in ponavadi ti ze cez kako uro odgovorijo.

Airskull ::

Za vse ki ste priklopleni na centralo na Cigaletovi v Ljubljani, preklop bo 26.9
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

DC- ::

Grim a na 2mbs? , ker jz sm cigaletova pa mam ze dobr tedn 1mbs

DC

človek ti nisi prikloplen na centralo na cigaletovi ker je še niso preklopil sem govoru s SIOL-om tko da sm zihr da še ni

Sergio ::

eee: DEFINITIVNO klici 080 1000. in tam vse urihtaj. DEFINITIVNO.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

pivmik ::

Jazst sem klicau na SiOL da vprašam kaj morem nardit za naročit komfortni paket.
Pa mi reče da moram poslat pismo na SiOL ali jim faksirat.

Ma kaj sploh naj napišem v pismo?
Kaj napišem kot nekakšno prošnjo?

A se ne da kar preko e-mail to naročit???
LP, Gregor GRE^

Spodaj podpisani **************** narocam komfortni paketna na ADSL prikljucku za naslednjo uporabnisko ime ********* , ki je bilo sklenjeno pod sledeco narocnisko stevilko***********

v ********** dne, ******* Podpis: ***************

Bo slo :D ?

Zgodovina sprememb…

zu_dre ::

Grim: prklopl so Cigaletova-1 Cigaletova-2 ,26.9 pa Cigaletova-3

kva so tri dslami na cigaletovi al kva?

||_^_|| ::

in kako pol en moj frend vid moje fajle gor npr? kakšn je naslov?

««
7 / 13
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Preveliki pingi (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
525497 (4904) [L4M3RZ] - TinLaDeN
»