Forum » Omrežja in internet » Telemach trojček
Telemach trojček
Daniel211 ::
Zdravo,
do sedaj sem imel navadno kabelsko televizijo(triera), in ker je pri hiši več televizij sem signal(analogni) delil, sedaj razmišljam da bi vzel trojček in v pogodbi piše da se v paketu dobi ena digitalna linija in 2 analogni, in me zanima če se ti analogni še dajo deliti?
LP,
Hvala.
do sedaj sem imel navadno kabelsko televizijo(triera), in ker je pri hiši več televizij sem signal(analogni) delil, sedaj razmišljam da bi vzel trojček in v pogodbi piše da se v paketu dobi ena digitalna linija in 2 analogni, in me zanima če se ti analogni še dajo deliti?
LP,
Hvala.
- premaknil iz Elektrotehnika in elektronika: Ziga Dolhar ()
IvoC ::
Zdravo,
LP,
Hvala.
Odgovor je DA (že dooolgo imam Telemachov trojček, dva TV in radio, torej tri priključke na isti analogni liniji /brez digitalnih linij/), vendar je stvar v vsakem primeru tehnično omejena, saj vsaka delitev teoretično prepolovi analogni signal! Sicer pa dobiš zanesljiv odgovor pri Telemachu.
LP IvoC
tx-z ::
Da ne bom odpiru nove teme, kako se ta telemach sploh obnese? Zdej mam T-2, Siol(telefonija), Telemach(TV), pa bi menjal vse na Telemach(trojček), kr pr T-2-ju ne mormo met nekiga hitrga neta, prek telemacha so pa lani potegnl nov kabl in mamo lahko...Pa me zanima kok kej net dol pada, kakšne so izkušnje s tem trojčkomm,...?
tx-z
mrBlack ::
S trojčkom ni načeloma nobenih težav, je pa precej odvisno s katerega konca si oziroma kako ima telemach pri vas razvejeno omrežje. ker je to kabelski operater in je popolnoma drugačen sistem kot npr na T2 je precej odvisno od zasedenosti omrežja, ponovno, odvisno s katere lokacije si. imam sorodnike na dveh različnih sistemih, eni so na air-krimu, nobenih težav, zanesljiva linija, brez prezasedenosti ob večerih. po drugi strani imam pa sorodnike v trbovljah kjer imajo tudi telemachov trojček, pa se zna ob vikendih zvečer, predvsem ob nedeljah pojavljati ping loss zaradi prezasedenosti ampak nič preveč obremenjujočega...
Čez TV in INT nobenih pripomb...
Glede telefonije je pa tako... Imajo softnetovo IP telefonijo in znajo se dogajati nepravilnosti oziroma je telefonija precej odvisna od tega kakšen tip INT consumerja si:) če si npr precej aktiven kar se torrentov tiče, znajo biti prekinitve na liniji(zadevo odpraviš če omejiš število povezav v torrentu) saj se paketki zgubljajo. Če pa ti je vseeno kar se telefonije tiče, tako kot večini(pač nisi na stacionarnem telefonu več kot 3h dnevno) teh problemov pri telefoniji sploh opazil ne boš.
Pokliči na telemach da preverijo kako je z vašim omrežjem, vztrajaj da preverijo grafe če boš slučajno naletel na agenta, ki je brez volje do življenja in naj ti povejo natančno kdaj v zadnjih 14 dneh je bila prezasedenost.
upam, da sem ti s tem pomagal, v nasprotnem primeru pa kar z besedo na dan, pa bomo če ne drugeg zgooglali:)
lp
Čez TV in INT nobenih pripomb...
Glede telefonije je pa tako... Imajo softnetovo IP telefonijo in znajo se dogajati nepravilnosti oziroma je telefonija precej odvisna od tega kakšen tip INT consumerja si:) če si npr precej aktiven kar se torrentov tiče, znajo biti prekinitve na liniji(zadevo odpraviš če omejiš število povezav v torrentu) saj se paketki zgubljajo. Če pa ti je vseeno kar se telefonije tiče, tako kot večini(pač nisi na stacionarnem telefonu več kot 3h dnevno) teh problemov pri telefoniji sploh opazil ne boš.
Pokliči na telemach da preverijo kako je z vašim omrežjem, vztrajaj da preverijo grafe če boš slučajno naletel na agenta, ki je brez volje do življenja in naj ti povejo natančno kdaj v zadnjih 14 dneh je bila prezasedenost.
upam, da sem ti s tem pomagal, v nasprotnem primeru pa kar z besedo na dan, pa bomo če ne drugeg zgooglali:)
lp
tx-z ::
Ja tle pr ns so optiko potegnl do ulce, pol naprej 15metrov je pa koaksialn kabl; sej najbrž so že dost optičnih kablov potegnil, da ne bi smel do takih stvari prhajat? Prčakujm da če naročm 25/2.5 linijo, da bom to tut dubu, tko kt pr T-2ju Zdej 4/0.5 in vedno dela tko, pa je prek navadnga kabla...
tx-z
Saso_C ::
Da ne bom odpiru nove teme, kako se ta telemach sploh obnese? Zdej mam T-2, Siol(telefonija), Telemach(TV), pa bi menjal vse na Telemach(trojček), kr pr T-2-ju ne mormo met nekiga hitrga neta, prek telemacha so pa lani potegnl nov kabl in mamo lahko...Pa me zanima kok kej net dol pada, kakšne so izkušnje s tem trojčkomm,...?
Samo še ena zadeva glede T2 in hitrosti. Napisal si da imaš telefonijo preko Siola!? Potem si verjetno na SRD. Poskusi preklopiti na PRD (polno razvezan dostop - telefonijo prestavi na T2 in se "losaš" razdelilnikov) in se bo linija "verjetno" bolje obnašala in posledično bo boljša sinhronizacija - beri hitrejši internet, po možnosti tudi TV brez kock.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Saso_C ()
LapD ::
Bom še jst neki vprašal ... Zdej imam internet+telefon na siolu, tv na telemachu. Mika me telemachov digitalni trojček. Je postopek prehoda enostaven, ali komplicirajo? Bi moral kaj javiti siolu?
Trenutno bi za tv rabil en digitalni priklop in en analogni, vsak v svoji sobi. Tukaj verjetno ni težav. Kaj se zgodi, ko bom rabil dva digitalna priklopa? Plačam dodatna 2 eura za še en conax modul in je to to? So ti moduli dejansko vse kar rabim, ali pride zraven še kakšna škatla?
Trenutno bi za tv rabil en digitalni priklop in en analogni, vsak v svoji sobi. Tukaj verjetno ni težav. Kaj se zgodi, ko bom rabil dva digitalna priklopa? Plačam dodatna 2 eura za še en conax modul in je to to? So ti moduli dejansko vse kar rabim, ali pride zraven še kakšna škatla?
web&motion designer
System ::
Pa še jaz lepo prosim.
Digitalna TV je vredu delovala. Zdaj tri dni nazaj pa sem prižgal TV in je pisalo posodobitev,...Pridem čez 5 minut nazaj in vse kar vidim je črni ekran. Sem klical že na pomoč pa so rekli naj probam kablje za vsaj minutko pustit zunaj, da se sistem na novo naloži.In sem pustil celo pol ure ampak, ko vklopim dobim še vedno rdečo lučko na modemu. Če kdo ve rešitev, lepo prosim.
Digitalna TV je vredu delovala. Zdaj tri dni nazaj pa sem prižgal TV in je pisalo posodobitev,...Pridem čez 5 minut nazaj in vse kar vidim je črni ekran. Sem klical že na pomoč pa so rekli naj probam kablje za vsaj minutko pustit zunaj, da se sistem na novo naloži.In sem pustil celo pol ure ampak, ko vklopim dobim še vedno rdečo lučko na modemu. Če kdo ve rešitev, lepo prosim.
barocco ::
imam telemachov trojček morem reči ,da sm z njim zadovoljen.pred tem sem si sem hotel imeti IP T-2, vendar ni bilo mogoče(v centru ljubljane)
kar se pa tiče namestitve pa je trajalo 15 -20 minut.
moti me edino to da imajo "čudne" ponunde glede LINIJE .
npr:13mb downloada
1.5mb uploada
in visoka cena ,no saj zame
kar se pa tiče namestitve pa je trajalo 15 -20 minut.
moti me edino to da imajo "čudne" ponunde glede LINIJE .
npr:13mb downloada
1.5mb uploada
in visoka cena ,no saj zame
System ::
Ja malo so smešne linije, drugače pa ne vidim edit gumba tako, da se opročam. Sem rešil že svojo težavo z prijazno Telemachovo pomočjo.
Jernej88_ ::
Moje izkušnje z Telemach-om (trojček) so izjemno slabe. Internetna linja pade skoraj na vsak mesec včasih celo po 2-3 ure. Se je tudi dogajalo da 3 dni zaporedoma (vsak dan po 2 minuti) ni bilo interneta.
No more Slovenia!
Brainstorm ::
Ali mi lahko kdo pove, ki ima trojček z Internetom do 1 Mbps / 512 kbps ali downloada fajle maksimalno okoli 119 kb/s tako kot pri Siolu 1Mb paketu ali manj?
Namreč razmišljam, da bi vzel trojča, saj stane skoraj toliko kot samo Siolov 1Mb internet, ki pride 26EUR.
Namreč razmišljam, da bi vzel trojča, saj stane skoraj toliko kot samo Siolov 1Mb internet, ki pride 26EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brainstorm ()
Spajky ::
Jest sem mel pred dvemi leti naročen analogni trojček 256/64 za 22EUR (vezava bila za eno leto + zastonj priključitev in kabel modem) in dva meseca pred ono podražitvijo lani(+3EUR) so avtomatsko preklopli mi na 1/256 in zdej mam trojčka analog za 25EUR. Dela kot mora dobrih 120kB/s DL in dobrih 30kB/s UL ... in net je zelo dobro odziven vedno ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | telemach (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 18575 (8015) | RC37 |
» | Katerega ponudnika izbrati (TV, Internet, Telefon)?Oddelek: Omrežja in internet | 13300 (11066) | jurehaup |
» | Telemach VOIP - je ali ni?Oddelek: Omrežja in internet | 5081 (4533) | Goodwill |
» | Kakšen Telefon za Siol IP telefonijoOddelek: Omrežja in internet | 6529 (4535) | x.sci |
» | UPC telemachOddelek: Omrežja in internet | 1694 (1473) | Modri dirkač |