» »

AGT d.o.o. garancija trdega diska

AGT d.o.o. garancija trdega diska

m0f0x ::

Po odpovedi trdega diska Seagate Barracuda 500GB, 32MB, Sata II, kupljenega junija 2008 mi je njihov serviser v zamenjavo ponudil Seagate Barracuda 500 GB, 16MB, Sata II. Takrat je moj disk stal 98,98 EUR z DDV. Ta, ki mi ga zdaj ponuja pa stane trenutno 51,12 EUR. Pravi, da se kao lahko "enači" z mojim preminulim.

Zanima me, če lahko zahtevam disk z istimi karakteristikami kot jih je imel moj. To bi pa bil potem ta disk, ki pa stane 104 EUR.

Je pa še možnost, da vzamem kateri drugi disk in doplačam razliko trenutne vrednosti mojega diska, ki pa ga sploh nimajo več v prodaji. Aja, pa WD black edition se baje ne da dobiti pri njih, če bi že hotel tega vzet :)

Torej dragi modreci, kaj bi vi naredili oz. kaj mi predlagate?

Lp.

Šimpanz ::

Upravičen si do 500gb 32mb diska, vztrajaj pri tem. Seveda pa se lahko zmeniš za večji disk z ali brez doplačila.

Jinto ::

Sam tale k si ga dobil, je hitrejsi od starega, ker ima samo eno ploščo (večja gostota).

bluefish ::

Res je, da je ponujeni model verjetno single-platter, pa vseeno vztrajaj na 32MB varianti. Tako ali tako ga bodo najbrž oni dobili, ko bodo starega poslali na WD.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

BlueRunner ::

Mimogrede je disk, ki si ga želiš, izvedenka za RAID polja (ES in ES2 seriji), kot takšen pa tudi ne ravno najbolj primeren za uporabo v sistemih z enim diskom. Torej je govora o produktu, ki se nahaja v neki čisto drugi kategoriji. Skoraj tako, kot bi prinesel nazaj pokvarjen navaden WD 320GB in kot zamenjavo pričakoval 300GB VelociRaptor-ja.

Na 32MB varianti sicer lahko vztrajaš, vendar pa Seagate v tem razredu prodaji več nima modela, ki bi bil 500GB in 32MB. Edna stvar, ki se jo izdeluje je ta, ki to je ponujen in ravno ta je naslednik tvojega preminulega.

Lahko pa te potolaži to, da sta performančno obe stvari približno na istem, saj dobiš toliko predpomnilnika, kolikor ga je potrebno za doseganje istega performančnega okvirja. Torej 0, 16 ali 32MB ali pa 1, 2 ali 3 polšče ne igrajo vloge, dokler dobiš nadomestek, ki deluje enako ali celo bolje.

Zgodovina sprememb…

m0f0x ::

Hvala za odgovore. Bom sporočil, ko bom spet kaj zvedel :)

Zheegec ::

Preberi si moj post tukaj
Načeloma moraš dobiti v vseh pogledih enak ali boljši produkt. Če si zadovoljen s ponujenim modelom OK.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

BlueRunner ::

Tukaj imaš pa eno primerjavo med 7200.11 in 7200.12. Sicer so primerjalo 1TB prot 1,5TB modelu, ampak številke so nekje tam, tam.

http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=152...

m0f0x ::

Zheegec je izjavil:

Preberi si moj post tukaj
Načeloma moraš dobiti v vseh pogledih enak ali boljši produkt. Če si zadovoljen s ponujenim modelom OK.


Ne vem no. Nisem neki HD poznavalec ampak gledano na cenovni razred in predpomnilnik mi nekak ne ustreza najbolj. Da bi imel 32MB predpomnilnika bi ga takoj vzel. Al ni neke razlike?

Sisko101 ::

Ko je meni crknil 160GB Hitachi, so mi na servisu za zamenjavo dali 250GB Sedagata. Ni me motila zamenjava firme, pa tudi velikost ne ravno, a sem jih na razliko vseeno opozoril. Tip je rekel, da je OK, da sta vrednosti starega diska ob nakupu in tega novega približno isti.

Logika mi je bila všeč. Disk je bil kupljen pri BB, servis pa je nekaj na A v Trzinu (bi bilo mogoče fino, če bi si jih zapomnil). Za dobro dolgotrajno sodelovanje se mi zdi edina prava politika to, da kupec nima občutka, da so ga nategnili (če ne gre ravno za prostitutke :))) Tega bi se lahko zavedali tudi pri AGT.

Sisko

Han ::

Razlike v hitrosti praktično ne boš opazil. Se pa 7200.12 serija manj greje (ca. 3°C), kar je v prid daljši življenjski dobi diska. Sicer pa doplačaj in vzemi 1 TB, ki ima 32 MB cache...

eDDi ::

kako ime gretje diska in par stopinj veze pri življenski dobi diska? če veš, prosim link.

drugače so ti pa ponudili novejši in boljši disk zato le vzami.

fosil ::

Evo link
Tako je!

bluefish ::

V dokumentu je govora predvsem o velikih toplotnih razlikah med samim delovanjem diska.
Sama temperatura pa je za disk škodljiva le v primeru, ko je zelo visoka. Pa še v tem primeru so omenjeni starejši diski.

kmetek ::

sisko: ASBIS Trzin?

Sisko101 ::

kmetek je izjavil:

sisko: ASBIS Trzin?


Prav tam.

Sisko

m0f0x ::

Tako, končno sem dobil disk. In to ne karkoli ampak Certified REPAIRED HDD. Bomo vidli kak dolgo bo delal. S tem so me zgubili kot kupca nadaljnih komponent. Niti se mi ga ne da vstavit v komp :D

 Certified Repaired HDD

Certified Repaired HDD

Lonsarg ::

No torej si dobil istega popravljenega nazaj. Sej to je čisto normalno pri raznih Mobitelih, strajih, itd. pri diskih pa nism vedel da se lotijo popravil:)

Realman ::

Saj si sam kriv, če si hotel preveč od garancije so ti pa dali sedaj popolnoma istega. To ni nič narobe. Prej bi vzel ponujenega 500gb pa bi bil na boljšem, včasih človek pričakuje preveč.

m0f0x ::

Jebiga :) Jaz sem dobil slabši disk, oni pa so zgubili stranko in nekaj denarja, ker sem jih do zdaj priporočal in kupil že 2 kompa prejšnjo leto. Zdaj pa nič več ne dobijo od mene ;) Zafukano je dandanes obdržati kupce zadovoljene.

Lonsarg je izjavil:

No torej si dobil istega popravljenega nazaj. Sej to je čisto normalno pri raznih Mobitelih, strajih, itd. pri diskih pa nism vedel da se lotijo popravil:)


Ne verjamem, da je isti. Prej kak drugi popravljen pač.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0f0x ()

kmetek ::

a agt je sedaj kriv? :D

mtosev ::

haha. dobro so te
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

m0f0x ::

kmetek je izjavil:

a agt je sedaj kriv? :D


Ne trdim tega. Pač nisem zadovoljen 8-)

Shark-357 ::

To je povsem klasičen RMA postopek, nimaš se kaj pritoževat in biti nezadovoljen.

ncc2000 ::

Tudi velikost predpomnilnika je lahko...relativna, ne le hitrost :))

X-gen, lahko si nezadovoljen le sam s seboj. Imel si možnost izbire, da takih novih ni več, si vedel. Odločitev je bila tvoja.

In po mojem mnenju nisi nič falil. Dobil si enako, ne slabše. Z garancijo verjetno.

boogie_xlr ::

Sej so ga stestirali. Spet je pa odvisno kako so ga testirali, če po enakem postopku, kot testirajo HDDje potem ko jih nardijo, potem ne pričakovat preveč.

BlueRunner ::

Mwhahahaha.

Sorry X-gen, ampak izgleda, da si bil le malo preveč pogolten. Ekvivalenten in nov disk iz nove generacije ti ni zadoščal, pa si pač nazaj dobil enak disk iz stare generacije. Ali ni to natačno tisto, kar si od podjetja zahteval? Kako lahko rečeš, da so te razočarali, če so do pikice natančno izpolnili tvojo željo? 500Gb disk, SATA, znamke Seagate, 32MB predpomnilnika. Kolikor vidim po slikici si dobil to in nič manj.

Drugič pa ne imej tako velikih učev. To ne pomeni, da si ne zaslužiš poštenega odnosa trgovca, ampak tista ideja z RAID diski je bila brca v temo, tvoja pričakovanja pa so bila nerealna. Kupca s tako nerealnimi pričakovanji pa verjetno ne išče in tudi ne pogreša nihče.

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

človek je pač pričakoval 1TB :D

fosil ::

Dvomim, da bi bil kdo pripravljen vzet disk z 16MB, če je imel stari 32MB.
Tako je!

barracuda ::

Še vedno obstaja tržna inšpekcija, ki na koncu presodi postopek. Jaz se tudi s to menjavo ne bi strinjal. Počakaj tednov in ga nalašč skuri. Nesi nazaj in zahtevaj novega takšnega, ali boljšega. Takoj jim tudi zagrozi s tržno inšpekcijo!

BlueRunner ::

Dvomim, da bi bil kdo pripravljen vzet disk z 16MB, če je imel stari 32MB.

Če človek ne uporablja glave, potem res... če pa jo uporablja, pa se vprašaš zakaj točno.

Počakaj tednov in ga nalašč skuri.

Zakaj že?

Nesi nazaj in zahtevaj novega takšnega, ali boljšega.

Dobil je natančno takšnega, kot ga je že imel. Sedaj pa mu to ni všeč.

Takoj jim tudi zagrozi s tržno inšpekcijo!

Zakaj že?

Zgodovina sprememb…

barracuda ::

Domnevam da poznaš nekoga, ki dela v tem servisu in se skušaš pokazati kot nadvse pameten.

st0jko ::

Takoj jim tudi zagrozi s tržno inšpekcijo!


Kaj?! Saj po zakonu so mu dolžni iz garancije vrnit enak ali boljši izdelek. Točno to so tudi storili. Smešno kakšne želje/zahteve imate nekateri...
keks?

AngelOfDeath ::

BlueRunner ima čisto prav
edit: Slovnica

BlueRunner ::

barracuda je izjavil:

Domnevam da poznaš nekoga, ki dela v tem servisu in se skušaš pokazati kot nadvse pameten.

Poimensko ne. Poznam jih pa na videz, za pultom, ko mi prodajajo stvari.

Ne vem pa od kje ti vlečeš brihtne predloge na temo "nalašč ga skuri".

Zakaj naj ga nalašč skuri? Da bo še en mesec brez diska, medtem ko boto na tajvanu pripravljali novega "Certified Repaired"? Če se ne bi človeku pihalo na dušo in se mu dajalo nerealne nasvete, tudi njegovo razočaranje morda ne bi bilo tako zelo veliko.

Tako pa sedaj slab nasvet pokrivaš s še slabšim.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Ta 32MB vs 16MB je itak bedarija. Kaj pa če si prej imel 1024MB grafično, potem pa ti kot zamenjavo ponudijo 512MB grafično, ki je še enkrat boljša? itak da vzameš, čeprav ima manj RAMa, isto velja za disk. Predpomnilnika mora biti zadosti, več kot zadosti ne bo nič pohitrilo zadeve, že samo to, da gre za novo generacijo istega diska ti pove vse.

m0f0x ::

Jap, dobil sem točno to kar sem zahteval. Nič ni narobe s tem, razen, da ne morem pričakovati, da bo delal kaj dlje kot stari. Sem bral in folk ni nekak navdušen nad temi diski 8-O. Saj vem, da mi eni privoščite, drugi spet ne. Sem serviserju po telefonu rekel, da bi pač imel 750 GB z 32MB cachea, če je možnost, ker februarja še jih ni bilo a pač ni šlo, ker je hotel, da doplačam. Pa glede na to, da sem lani dal za njega 100 EUR in ta 750GB stane 72 EUR, bi mi ga lahko dal. Sem pač hotel imeti disk z 32MB cachea, jebiga. So mi lani, ko sem naknadno čakal na hladilnik za CPU, plačali oni poštnino v znak dobrih odnosov. To se mi je zdelo lepo in sem jih z veseljem priporočal naprej in 3 mesece kasneje kupil še en komp. Se vidi, da je bil na delu komercialist in ne serviser. S serviserjem pa nikak nisma prišla skupaj. Niti me ni poklical kaj je narobe dokler mi ni prekipelo in sem sam klical. Vsak ima pač svoje izkušnje in mnenja. Ne mislim kvarit nič nalašč, niti iti na kako tržno inšpekcijo, ker ni vredno. Njihov kupec pa tudi ne bom več :P

Keyser Soze ::

Hm, kako je pa z garancijo?

So ti dali novo? Če so ti, se ti je** 5% kaj in kako. Si na istem kot prej, če zadeva ni bila certificirano popravljena kot se spodobi in ti crkne, pa jovo na novo po nov disk.
OM, F, G!

BlueRunner ::

Tudi ponudba ganc novega enakovrednega diska, ki bi znova imel polna tri leta garancije (koliko garancije točno ima ta zamenjava?) ni bila slaba ponudba... Težko bi človek opravičil, da bi kot zamenjavo za 50EUR disk brez doplačila dobil nov 70EUR vreden disk.

Če bi se šlo za stvarno napako, bi lahko dobil nazaj celotno kupnino... ko se pa gre za "navadno" napako, potem pa to ne gre čisto tako. Samo zato ne moreš utemeljeno pričakovati, da bo prodajalec ravnal tako "razkošno".

Ja... lahko bi, ampak to bi bil za kogarkoli bistveno večji strošek, kot pa ena poštnina. Vendar pa prodajalcu IMHO zelo težko šteješ v minus, če ne gre v svojo lastno škodo in ti na koncu vrne pač to, kar ti lahko vrne.

Ima pa KS čisto prav: nov disk, nova garancija. Če ni posebej navedeno koliko dolga, potem je enako dolga kot za originalen disk, ki si ga reklamiral. Varnostne kopije pa je itak dobra karma vedno imeti pri roki.

blackbfm ::

Ne mislim kvarit nič nalašč, niti iti na kako tržno inšpekcijo, ker ni vredno. Njihov kupec pa tudi ne bom več

Men se zdi da imaš ti malo faljeno predstavo o tem kaj pomeni garancija.

dzinks63 ::

Disk so popravili, kaj je s tem narobe? Rešili so v roku garancije, saj zato pa so servisi, drugače jih sploh nebi rabili, bi vso pokvarjeno robo kar vstran metali in vsakemu ponudili nov izdelek.

A mogoče tudi pri avtomobilu, ko greste na servis in je kaj narobe, pričakujete, da boste dobili v zamenjavo kar nov motor, morda še celo bolj zmogljivega kot ste ga imeli prej, pa čeprav je bila le svečka kaput. Zadnje čase se neka čudna mišlenja pojavljajo na tem forumu in celo vedno pogostejša so. Klienti so očitno prevzetni in preveč razvajani.

fosil ::

Ta 32MB vs 16MB je itak bedarija. Kaj pa če si prej imel 1024MB grafično, potem pa ti kot zamenjavo ponudijo 512MB grafično, ki je še enkrat boljša?

Če je še enkrat boljša ja. Ampak v tem primeru bi to pomenilo, da bi mu ponudil 1000G 16MB disk namesto starega 500G 32MB. Tukaj pa je bila ponudba 500G 16MB. Torej zadeva niti slučajno ni bila boljša.
Tako je!

BlueRunner ::

Torej zadeva niti slučajno ni bila boljša.

V čemu je torej bila slabša? Ali je pomembna konkretna številka, ali pa je morda bolj pomembno to, kar številka zagotavlja?

To, če je proizvajalec te performanse dosegel z 0, 8, 16, 32 ali 64MB predpomnilnika, eno, dvema ali trema ploščama ali pa z uporabo vilinskega prahu, pa sam osebno menim, da za uporabnika ne bi rabilo biti bistveno. Dokler zadeva deluje enako.

V primeru diska pričakujem enakovredne vrednosti pri performansah in tam sta 7200.11 in 7200.12 približno enaka - torej enakovredna. Ponujena možnost torej ni bila ne boljša, ne slabša, ampak IMHO poštena zamenjava.

Zgodovina sprememb…

SodVina ::

Novi ima samo eno ploščo. Torej je enak ali hitrejši od starega.

Jaz zadevo razumem tako: Model je videl, da lahko "nategne" serviserja in dobi večji disk. Serviser je videl namero in kupcu vrnil uslugo. In stari disk.

In zdaj se kupec trma :))

BlueRunner ::

In zdaj se kupec trma

Ne bi temu rekel trma. Temu bi raje rekel prizemljitev nerealnih pričakovanj, ki so mu jih nekateri "napihovali". Konkretno Printer, Jinto in BlueFish.

Poskusil je in poskusiti ni greh. Uspelo ni in to je pač "prizemljitev". To, da bo glasoval s svojo denarnico in od sedaj naprej kupoval drugje pa je edina in hkrati najpomembnejša svoboda, ki jo ima čisto vsak potrošnik. Pri temu ga lahko samo absolutno podpiram(o).

Sam osebno večino robe zadnje čase kupujem preko interneta v Avstriji. Kupujem pri nekaj podjetjih s katerimi imam trenutno dobre izkušnje. Tisti trenutek, ko jih več ne bom imel, bom svojo denarnico in denar nesel drugam. Z AGT sicer nimam slabih izkušenj, vendar pa iščem bolj specialne stvari, ki jih AGT nima na zalogi, kot jih tudi nima praktično (so na cenikih, ni jih v skladiščih) nihče drug v Slo.

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

Kupujem pri nekaj podjetjih s katerimi imam trenutno dobre izkušnje

Lahko kaka konkretna imena navedeš?

BlueRunner ::

MyLemon na prvem mestu. 90% stvari trenutno naročim od njih. Reklamacij še nisem imel, tako da ne vem kako se pri teh obnašajo, se je pa enkrat pošiljka nekje po poti izgubila. Vsled prijave po e-mailu je bil takoj odpremljen nov paket z vsem naročenim. Ker imata avstrijska in (po novem) tudi slovenska Pošta tracking pošiljk, se takšne nerodnosti takoj in brez komplikacij odkrijejo.

Vse kar sem od njih prejel do sedaj, je delovalo b.p. Matične, diski, RAM, akumulator za UPS, akumulator za RAID kontroler, ...

kmetek ::

In kaj ima sedaj to veze? Prodajalci veš ne testirajo robe....tukaj trgovina nima nobenega vpliva kaj dobi na polico.

BlueRunner ::

Povem samo to kar vem... splošen vtis si bo vsak ustvaril sam.

Res pa nima pa to nikakršne zveze z uveljavljanjem garancije pri AGT. Opravičujem se za izlet v OT.

Han ::

Jaz sem z Barracudo 7200.11 zaenkrat super zadovoljen. Imam dva 500 GB (kupljena pri AGT) in enega 1 TB (kupljen v avstrijski Pelugi). Vsi so hitri in relativno tihi. Ko je bila tista afera s firmwarom, sem lepo počakal, da se je zadeva umirila in flešnil vse tri. Po treh letih še vedno delujejo brezhibno. Tok-tok po leseni mizi. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Gaming" računalnik! - 500€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8516657 (14934) amagr
»

Trdi disk

Oddelek: Kaj kupiti
443019 (1918) aleden
»

Primerjava računalnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
695010 (4192) mr1two
»

Koliko je ta mašina vredna? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
507841 (6823) mtosev
»

Računalnik 700-800€

Oddelek: Kaj kupiti
365912 (5292) Mitja358

Več podobnih tem