» »

Google Calendar na mobitelu

Google Calendar na mobitelu

Guarana ::

Pozdrav,
na IT področju sem slabo podkovan pa me nekaj zanima.

Sem pred nakupom mobitela in bi rad na njem uporabljal Google Calendar.
Mislil sem da je dovolj navaden dostop do spleta, pa me je en kolega zbegal, da je nekje nek seznam telefonov na katerih Goo. Cal. dela...

Pa me zanima kako je kaj s tem, je mogoče potreben kak poseben program, da ti dela...?

hvala za pomoč, lp Janez

neres ::

Google Calendar lahko uporabljaš na telefonu na različne načine. Vsaj te tri, recimo:
1. preko brskalnika
2. preko namenske aplikacije
3. preko vgrajenega koledarja v telefonu (s sinhronizacijo Mail for Exchange)

Mogoče sem še kaj pozabil, naj kdo dopolni.
Sam uporabljam tretjo varianto, ampak vsi telefoni je ne omogočajo. Tudi vsak brskalnik na telefonu ne bo dovolj dober in nameščanje aplikacij je prav tako od telefona do telefona različno.

Verjetno je boljše da poveš na katere telefone si se omejil za nakup (vsaj kateri operacijski sistem) in potem ti od tam naprej svetujemo.

Je pa za integracijo z Google storitvami bržkone najbolj primeren oz. po meri narejen operacijski sistem Android (telefoni kot so HTC Hero, Motorola Milestone itd.).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neres ()

Guarana ::

Aha, OK

Najprej me zanima, če bi stvar delela na Samsung B2100

Drugače, pa kar je pri Simobilu (ob podaljšanju za paket orto u nulo) nekje manj kot 100 EUR
http://www.simobil.si/sl/mobilePhones.c...

S pametnimi telefoni nimam nobenih izkušenj, tako da o operacijskih sistemih nimam pojma,... drugače pa nisem zahteven uporabnik telefona: klici, 1 SMS na mesec, 3 slikce na leto, veliko padcev

neres ::

Bi delala, ampak vprašanje če dovolj dobro. Tisti telefon podpira samo Java aplikacije, za Google Calendar sem recimo našel to:
http://dailymobile.se/2009/01/05/java-a.... Ne vem, mogoče obstajajo tudi kakšna boljša aplikacija, lahko celo od Googla. (Za Gmail vem da je, za Calendar pa je nisem videl.)
Sicer bi verjetno koledar delal tudi preko brskalnika na tistem telefonu. Provi poiskat ali vprašat na kakem forumu, če ima kdo tak telefon.

Če ne imaš recimo za 80EUR pri Orto u nulo HTC Tattoo (z Androidom), ki ima verjetno to malo lepše integrirano, verjetno nekaj takega:

To je dokaj popularen telefon, so ene dve temi tu na Slo-techu, tako da lahko vprašaš uporabnike kako se obnese.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xperia S ali Galaxy Nexus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
11226751 (22640) freesty
»

Iphone uradno v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
21536642 (26186) Keyser Soze
»

MWC 2011: Predstavljene napovedi za Windows Phone 7

Oddelek: Novice / Windows Mobile
319883 (8587) Bor H
»

Organiziranje svojega življenja

Oddelek: Programska oprema
353938 (2974) neres

Več podobnih tem