Forum » Pomoč in nasveti » Dva sistema na eni particiji
Dva sistema na eni particiji
NeoAndObl ::
Uspelo mi je naloziti dva WinXPja na eno particijo, racunalnik se mi sedaj zaganja v novejsi sistem, se da kako to verzijo odstranit, ali pa saj racunalnik prepricati da se zazene v starejsi verziji.
Pri restartu se mi ne pojavi moznost izbire.
Hvala za odgovor
P.S.
Ni sumnikov
Pri restartu se mi ne pojavi moznost izbire.
Hvala za odgovor
P.S.
Ni sumnikov
AO
bluefish ::
Vstaviš namestitveni CD, greš v Recovery Console, izbereš starejšo namestitev, uporabiš ukaza fixboot in fixmbr.
Potem bi se moralo zagnati v star sistem, kjer uporabiš start > run > diskmgmt.msc in formatiraš drugo particijo.
Lahko tudi poskusiš vstaviti namestitveni CD in namesto v Recovery Console nadaljuješ s postopkom namestitve, kjer le to prekineš po formatu neželenega sistema. Nisem pa prepričan, če bo potem avtomatsko zagnalo starega.
Potem bi se moralo zagnati v star sistem, kjer uporabiš start > run > diskmgmt.msc in formatiraš drugo particijo.
Lahko tudi poskusiš vstaviti namestitveni CD in namesto v Recovery Console nadaljuješ s postopkom namestitve, kjer le to prekineš po formatu neželenega sistema. Nisem pa prepričan, če bo potem avtomatsko zagnalo starega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Disk boot failureOddelek: Pomoč in nasveti | 4240 (3691) | solatko |
» | Error loading os (win xp)Oddelek: Pomoč in nasveti | 772 (683) | denial |
» | Windows XP 64 bit - težave pri namestitviOddelek: Operacijski sistemi | 913 (787) | bluefish |
» | Pri zagonu ?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 813 (697) | bluefish |
» | 2 windowsiOddelek: Pomoč in nasveti | 1084 (940) | bluefish |