Forum » Operacijski sistemi » Win XP se noče prijaviti v domeno?
Win XP se noče prijaviti v domeno?
solorajder ::
Imam problem, da se mi Win XP noče prijaviti v domeno. Do okna za logiranje dela vse normalno, ko pa uporabnik vpiše svoj username in password in da enter, pa računalnik napiše "Applaying your personal setting", zgodi pa se nič.
Ko pa se jaz preko remota prijavim na server in potem na to isto lokalno mašino pa se vse zažene normalno.
Kaj bi lahko bil vzrok za ta problem?
LP
Ko pa se jaz preko remota prijavim na server in potem na to isto lokalno mašino pa se vse zažene normalno.
Kaj bi lahko bil vzrok za ta problem?
LP
gorenjc ::
Kakšna je domena:w2k,w2k3,w2k8?MOžno vzrokov je veliko. Na pc bi bilo dobro omogočiti user environment debug logging.Nič ni napisano, kakšen profil ima uporabnik. je morda roaming? Nekaj napotkov za reševanje je tukaj.
Server je SBS 2003, profil je lokalni. Naj še omenim, da ostale delovne postaje delujejo normalno.
Key Quest ::
Osebno imam tudi tezave z Windows 2000 domeno in sicer pogosto se mi dogaja, da so datoteke na strezniku velikokrat nedosegljive, oziroma redno sprasuje za prijavo pri dostopanju do datotek. Zadeva je dejansko precej moteca in edino kar izgleda da pomaga, je odjava in ponovna prijava na delovni postaji. Nikakor mi ni jasno kaj tocno se dogaja.
Če se na tej mašini logiram kot administrator ali kak drug uporabnik(domenski ali lokalni) dela brez problema.
Problem se pojavi samo pri enem uporabniku.
Probal sem tudi skopirati profil problematičnega uporabnika na drugega in se problem ponovi.
Ali to pomeni da je prišlo do kakšne okvare profila uporabnika?
Še kakšna ideja?
Problem se pojavi samo pri enem uporabniku.
Probal sem tudi skopirati profil problematičnega uporabnika na drugega in se problem ponovi.
Ali to pomeni da je prišlo do kakšne okvare profila uporabnika?
Še kakšna ideja?
gorenjc ::
Koliko časa traja, da se na tisti mašini naloži problematični profil uporabnika? Na vsak način bi bilo potrebno pogledati, kaj je v aplikacijskem in sistemskem logu na mašini.Lahko bi bili krivi tudi kakšni share-i v okviru profila uporabnika, ki niso več dosegljivi (strežnik več ne obstaja).Lahko da so nameščene tudi kakšne aplikacije iz share-a, ki ni več dosegljiv. Z regscanner-jem bi se lahko preverilo, če so v registru "ostanki" kakšnih nedosegljivih share-ov ( iskanje \\ ). Lahko da ima nameščene tudi kakšne mrežne tiskalnike, ki ne obstajajo več.
Hvala vsem za pomoč, sem že odpravil napako.
Naredil sem pregled diska in računalnik je začel delati normalno.
LP
Naredil sem pregled diska in računalnik je začel delati normalno.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | workgroup -> domenaOddelek: Omrežja in internet | 4625 (3443) | bastadu |
» | Windows Server 2008 network sharingOddelek: Operacijski sistemi | 2457 (2158) | mazupan |
» | Skrbništvo 25 uporabnikov - predlogi in mnenja !Oddelek: Pomoč in nasveti | 3576 (2264) | SasoS |
» | Windows XP - porabniski profiliOddelek: Operacijski sistemi | 1295 (1206) | Auslander |
» | iz workgroup na domainOddelek: Programska oprema | 1245 (1060) | matic |