Forum » Pomoč in nasveti » Linksys problem z dhcpjem
Linksys problem z dhcpjem
timek ::
Živijo!
Imam en problem.
Od Amisa modem sem naštimal da vzpostavlja povezavo. Na routerju sem pa nastavil Automatic Configuration - DHCP.
Moj problem je da samo en računalnik dela s to nastavitvijo, ostali pa ne. (prej sem imel enako nastavitev pa je vse delalo normalno) Zdaj po resetu pa ne dela.
Potem sem malo brskal po internetu in sem ugotovil, da moram nastaviti IP in DNS ročno.
Tukaj je slikca kako morejo biti nastavitve delujejo:
Sedaj me pa zanima zakaj moram te nastavitve ročno vnesti, če imam pa naštimano automatic DHCP?
Lp, timek
Imam en problem.
Od Amisa modem sem naštimal da vzpostavlja povezavo. Na routerju sem pa nastavil Automatic Configuration - DHCP.
Moj problem je da samo en računalnik dela s to nastavitvijo, ostali pa ne. (prej sem imel enako nastavitev pa je vse delalo normalno) Zdaj po resetu pa ne dela.
Potem sem malo brskal po internetu in sem ugotovil, da moram nastaviti IP in DNS ročno.
Tukaj je slikca kako morejo biti nastavitve delujejo:
Sedaj me pa zanima zakaj moram te nastavitve ročno vnesti, če imam pa naštimano automatic DHCP?
Lp, timek
Gwanaroth ::
kabel iz modema v router daj v LAN in ne v WAN port, dhcp na linksysu izklopi, naj ti modem dodeljuje notranje IPje, router igra le vlogo stikala
Lights often keep secret hypnosis..
Na routerju nimam lan in wan portov. Imam samo en port internet in 4 ostale porte za druge racunalnike.(router je linksys wrt 54GL).
Na routerju sem izklopil dhcp in ne pomaga, nastavtive morajo biti ročno vnešene če hočem da internet dela.
hvala za odgovor
Lp, timek
Na routerju sem izklopil dhcp in ne pomaga, nastavtive morajo biti ročno vnešene če hočem da internet dela.
hvala za odgovor
Lp, timek
Gwanaroth hvala ti za odgovore, zadeva sedaj deluje tako kot more! :D
Najlepša hvala
Lp, timek
Najlepša hvala
Lp, timek
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 33126 (12034) | Lonsarg |
» | Domače omrežje preko dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 3021 (2588) | Invictus |
» | WiFi - prepoznavanje omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 4702 (3368) | barocco |
» | IZZIV za vse ki se spoznate na WIFIOddelek: Pomoč in nasveti | 3082 (2467) | NeMeTko |
» | Windows update nedosegljiv zaradi menjave Siolovega modemaOddelek: Programska oprema | 4796 (4464) | Barti |