Forum » Pomoč in nasveti » Problem z virusom
Problem z virusom
MP10 ::
Že nekaj časa opažam da se mi laptop (HP Pavilion dv6700) kar sam ugašuje. Ko pa se ugasne se ga ne da takoj užgati:/ (se ponovno ugasne). V petek sem ga formatiral in skeniral z antivirusem pa je prikazalo naslednje viruse:
Zdej napisal mi je kao da je ta virus asdr.exe neki bios virus.
prosu bi če kdo ve kako zbrisati ta virus, naj mi pove
Hvala
Zdej napisal mi je kao da je ta virus asdr.exe neki bios virus.
prosu bi če kdo ve kako zbrisati ta virus, naj mi pove
Hvala
zdej mi je to skeniral in napisal nakonc:
Records: 3
Suspect files: 0
Warnings: 26
Zdej nvem al je te file zbrisal al pupraul, kr ni nč napisal, razn Test finished.
Records: 3
Suspect files: 0
Warnings: 26
Zdej nvem al je te file zbrisal al pupraul, kr ni nč napisal, razn Test finished.
fosil ::
Tam pod nastavitvami moraš izbrat možnost, da viruse tudi odstrani, oziroma preimenuje. Privzeto je namreč izbrana možnost da naredi samo pregled in nič ne zbriše.
Tako je!
aha, ok hvala.
Zanima me še, če nebo nič narobe če zbriše tist virus. Da ni okužena neka sistemska datoteka??
Zanima me še, če nebo nič narobe če zbriše tist virus. Da ni okužena neka sistemska datoteka??
bluefish ::
Jah, če se gre za sistemsko datoteko, potem znajo biti problemi s kako od software komponent sistema. Če pa je datoteka v uporabi, potem je AV ne bo brisal.
AV ti sigurno izpiše, za katero datoteko se gre.
AV ti sigurno izpiše, za katero datoteko se gre.
fosil ::
Če pa je datoteka v uporabi, potem je AV ne bo brisal.
Tukaj je govora o boot cd-ju, ki lahko zbriše karkoli.
Imaš pa zato tam možnost, da se namesto brisanja okužene datoteke preimenuje, kar pomeni da lahko kasneje zadevo obnoviš.
Tako je!
gorenjc ::
Iz priložene slike je razvidno, da gre za asdr.exe. To skoraj sigurno ni sistemska datoteka. Naj se uporabi še kakšen drug program za viruse, trojance... recimo tale.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | izsiljevalski virus Locky (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Informacijska varnost | 43890 (35000) | SeMiNeSanja |
» | Cryptowall 3.0 virusOddelek: Pomoč in nasveti | 7495 (5549) | bambam20 |
» | Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Informacijska varnost | 44245 (26285) | BorutK-73 |
» | svchost.exeOddelek: Pomoč in nasveti | 3545 (2569) | Mr.B |
» | Navapqwa.exe ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1906 (1686) | ScorpionX |