» »

Kako odstraniti moteče piskanje switcherja?

Kako odstraniti moteče piskanje switcherja?

daljaz ::

Pozdrav.

Torej, imam nastavljiv 3V-12V, 2Amax switcher iz conrada (voltcraft SNG12-24W No 51 18 03). Deluje super, z njim sem napajal 3 ventilatorje BP. Problem (nadležno piskanje) se pojavi, ko ga priključim v LINKSYSov router (spec: 3.3v, 2A). Sicer piše 3.3V ampak jaz sem nastavil kar na 3v (je to grozno narobe?).

Torej, rad bi se znebil piskanja. Predvidevam, da je to kakšna tuljava ali kondenzator. Mi lahko svetujete? Sem ga že odprl in še vedno ne vem, kaj piska.

PS: Vem da je gotovo takih in podobnih tém tule precej, zato lahko tudi pripnete kakšen link; jaz nažalost nisem našel ničesar uporabnega. Hvala za odgovore!

xyd1 ::

Lp

Naj najprej omenim da kondenzatorji ne piskajo (elektrolitski se "napihnejo" ali v skrajni situaciji - beri zamenjana pola +/- počijo), najvrjetneje piska kaj drugega.

2A max - za 3 ventilatorje + router dvomom da je dovolj

Torej po mojem mnenju ga preobremenjuješ. V najslabšem primeru ga lahko "skurš";

Ne me držati za besedo, vse skupaj je bolj ali majn ugibanje, v meni je sicer nekaj elektrotehničnega/elektronskega znanja, počakaj še na mnenje drugih.

daljaz ::

Ne, ne. Napajam samo router!

xyd1 ::

Evo na internetu sem našel malo informacij.

"formule"
poraba enega izmed routerjev, glede na to da nisi napisal katerega uporabljaš ti - 10W!!!

ok suma sumarum//al kak se že napiše

3V*2A=6W -> torej max lahko gor priklopiš porabnika ki potrebuje za delovanje 6W@3V v tvojem primeru pač 3,3V.

Torej porabnik rabi v tem primeru 10W tvoj "napajalnik" pa jih odda max 6W = no go

Zaključek: menjaj napajalnik za karkoli močnejšega preden ko karkoli skuriš (napiši v male oglase, da iščeš napajalnik za ta router, mogoče se najde kdo ki mu je odpovedal router, in adapter še deluje)!

Upam da sem vse prav napisal/izračunal

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xyd1 ()

daljaz ::

No, tale zanimiva matematika izgleda lepo, ampak ko sem napisal: "je to grozno narobe?" sem mislil bolj: "ali moj router (ali pač routerji nasploh) dejanjsko konstantno vleče 2A pri 3,3V (kakor je to navedeno na sami napravi), ali je v specifikacije vključen nek margin of error?"

Torej, ali mogoče obratuje izven navedenih vrednosti? Naj ga mogoče raje priklopim na napetost, višjo od nazivne? Čeprav se mi tako zdi bolj verjetno da bom kaj skuril...

Ker router, ko sem ga dobil od prijatelja, po tem, ko se je pritoževal da ne dela, je bil za dalj časa priklopljen na polnilec za nokia telefon (5V, 150mA ali nekaj podobnega) in nič čudnega da ni delal. Ni imel dovolj moči za generiranje kakršnega koli wireless signala. Lučke so pa sicer utripale -_- ... Ko sem ga jaz priklopil na moj switcher (3V, 2A), je par dni deloval čudovito. Bolje kot prejšnji gigabyte-ov z originalnim napajalnikom. Motilo me je seveda nenehno piskanje.

BTW, piskanje spreminja frekvenco, ko je router priključen in pač nekaj dela... Je to pomembno? Malo sem pobrskal po netu in baje deluje tudi, če piskajočo tuljavo zaliješ z neko smolo / vročim lepilom / lakom za nohte /... Anyone? Kakšne izkušnje?

xyd1 ::

Če imaš možnost z multimetrom izmeri porabo, drugače lahko le ugibam, in seveda kot sem že v prvem postu napisal ne me držati za besedo ker nimam dovolj znanja, pač splošna matematika in vstaviš tiste formule not (pač skušam pomagat ker pač nihče drug ne piše). Poglej na internet podatke o tvojem routerju kolikšna je poraba energije, oz zmeri kot sem že zgoraj napisal.

Če zaliješ se ti lahko pregreva (tudi odvisno s čem ga zaliješ - beri temparaturna prevodnost), tako da bi svetoval previdnost pri tem, razen je je "modul" ki ga misliš zalit neprestano hladen oz "mlačen".

Ps: najbolje da pogledaš na proizvajalčevo stran kakšen napajalnik priložijo (V in A).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xyd1 ()

ZGI ::

Kater linksysov router pa deluje na 3,3V ? Frekvenca se spreminja zaradi spremembe toka ki ga rabi tvoje breme oz. router.

Če je tuljava konstantno mrzla, bi jo lahko tudi zalil s kakšno smolo. Priklopi na neko breme, ki konstantno potrebuje 2A toka, ter večkrat izmeri temparaturo tuljave.
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napajalnik??

Oddelek: Pomoč in nasveti
212193 (1636) Brias
»

Ohišje za disk piska (elektronika)

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111224 (1051) AngelOfDeath
»

Chiftek 420W spreminjanje voltaže (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
806771 (5383) BigSexy
»

Kako pogledati, kako obremenjen je napajalnik?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
363364 (2598) Mr.B

Več podobnih tem