Forum » Šola » Prestop iz višje v visoko
Prestop iz višje v visoko
NoXy ::
Lep pozdrav.
Upam da mi boste lahko pomagali oz. svetovali. Letos se mislim vpisati na VIŠJO šolo za mehatronika(2leti), pridobim naziv inžiner mehatronike 6 stopnje... Po tem (končanem) študiju, se nameravam vpisati v mb na visoko( da bi dobil 7 stopnjo). Zanima me če je možen prestop iz višje šole na visoko, kakšni so pogoji(kakšne zahteve da se lahko vpišem na visoko) in koliko traja(kasneje visoka)?
hvala
Upam da mi boste lahko pomagali oz. svetovali. Letos se mislim vpisati na VIŠJO šolo za mehatronika(2leti), pridobim naziv inžiner mehatronike 6 stopnje... Po tem (končanem) študiju, se nameravam vpisati v mb na visoko( da bi dobil 7 stopnjo). Zanima me če je možen prestop iz višje šole na visoko, kakšni so pogoji(kakšne zahteve da se lahko vpišem na visoko) in koliko traja(kasneje visoka)?
hvala
LuGi ::
Odvisno od fakultete..
a) kdor je opravil zaključni izpit v štiriletnem srednješolskem programu,
b) kdor je opravil poklicno maturo ali maturo.
V primeru omejitve vpisa so kandidati izbrani glede na:
splošni uspeh pri zaključnem izpitu, poklicni maturi oz. maturi: 60% točk,
splošni uspeh v 3. in 4. letniku: 40% točk.
Visoka traja 3+Praksa (spet odvisno od programa..)
To je za VSŠ FE(Fakulteta za elektrotehniko..)
Pač vse bos delal jovo na novo.. mogoce ti boso kaksen izpit priznali.. kaksno matematiko 1 ter računalništvo =)
a) kdor je opravil zaključni izpit v štiriletnem srednješolskem programu,
b) kdor je opravil poklicno maturo ali maturo.
V primeru omejitve vpisa so kandidati izbrani glede na:
splošni uspeh pri zaključnem izpitu, poklicni maturi oz. maturi: 60% točk,
splošni uspeh v 3. in 4. letniku: 40% točk.
Visoka traja 3+Praksa (spet odvisno od programa..)
To je za VSŠ FE(Fakulteta za elektrotehniko..)
Pač vse bos delal jovo na novo.. mogoce ti boso kaksen izpit priznali.. kaksno matematiko 1 ter računalništvo =)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuGi ()
Isotropic ::
ce je visoka VSŠ, potem se vpises direkt v drugi letnik, priznajo ti pa vecino izpitov (ne vem tocno vec, katerih ne)
Kolegu so priznali samo Matematiko 1 ter Računalnistvo 1,2 (FE Ljubljana)
Je pa diplomiral iz višje
Je pa diplomiral iz višje
Mene zanima če naredim višjo šolo 2 leti. Potem pa bi se rad vpisal v 3 letnik visoke.(v vpisniku kam naprej piše da se lahko vpišeš v 2 ali pa 3 letnik)
Zdaj pa ne vem a ko pridem tja bom normalno delal naprej tako kot vsi ostali ki so že 2 leti na tej šoli. Ali bom moral narediti še kak dodatn izpit ?
Zdaj pa ne vem a ko pridem tja bom normalno delal naprej tako kot vsi ostali ki so že 2 leti na tej šoli. Ali bom moral narediti še kak dodatn izpit ?
Prvic slisim zato =) No v LJ tako ne gre.
In tudi ni logicno da bos ti naredil dve leti dosti lazje kot kolegi na visoki in potem avtomatsko prisel v tretji letnik.. močno dvomim.
In tudi ni logicno da bos ti naredil dve leti dosti lazje kot kolegi na visoki in potem avtomatsko prisel v tretji letnik.. močno dvomim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuGi ()
Ja sej to sem ravno milsil :D Zgleda da sm narobe prebral. Mišleno je najbrž da se lahko vpišejo v 3 letnik tisti ki so padli v točno tem programu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Se lahko vpišem?Oddelek: Šola | 6942 (6597) | deadzone |
» | Visja sola informatika (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 30981 (21147) | drzni86 |
» | Izračun točk pri maturi; damn, resn ne vem, kak se to računa!Oddelek: Šola | 6658 (5751) | KandazaR |
» | Hud problem - kako nadaljevati šolanje?Oddelek: Šola | 3081 (2468) | A. Smith |
» | Zdej pa še FEOddelek: Šola | 2890 (2465) | Microsoft |