Forum » Omrežja in internet » DNS strežnik
DNS strežnik
Guliwer ::
Živjo!
Že dolgo časa gledam kako delujejo DNS strežniki pa še zdaj mi ni jasno. :) Če jaz doma postavim DNS strežnik in vanga vpišem domeno, ki sem jo kupil, kako potem višji strežniki vidijo da je ta domena vpisana pri meni? A to povem registrarju in on vpiše DNS strežnike v svoj strežnik ali kako?
LP Guliwer
Že dolgo časa gledam kako delujejo DNS strežniki pa še zdaj mi ni jasno. :) Če jaz doma postavim DNS strežnik in vanga vpišem domeno, ki sem jo kupil, kako potem višji strežniki vidijo da je ta domena vpisana pri meni? A to povem registrarju in on vpiše DNS strežnike v svoj strežnik ali kako?
LP Guliwer
- spremenil: Guliwer ()
Ice-Heki ::
DA, če doma postaviš svoj DNS strežnik, potem javiš registratorju, da nastavi za tvojo domeno tvoje DNS zapise - za .si domene se stvar malce zakomplicira, ker hočejo imeti 2 različna DNS strežnika (z različnimi IP naslovi).
mikita ::
Da nadaljujem. Tudi meni ni ta zadeva nič jasna. pri men je tako. Modem-router-NAS strežnik. Pri Si-Shell.net sem registriral domeno. Kam naj zdaj vpišem DNS v router ali NAS. Kateri so sploh DNS naslovi. Moja domena se imenuje superspace.eu . Mi lahko razložite.
necromncr ::
DNS oz NS strežnik ti pretvarja imena v IP naslove.
Za delovanje moraš imeti.
1) registrirano domeno
2) NS strežnik
3) zapise v 2)
Najprej postaviš 2) in dopolniš 3). To lahko narediš doma, kupiš storitev ali najdeš kako brezplačno rešitev (npr: zoneedit.com). Ko veš, kje se 2) nahaja, ta podatek vpišeš v zapise 1), ki si jo ti registriral na si-shell.net. Počakas nekaj časa in tvoja domena bi se morala odzivati preko ping superspace.eu.
Seveda pa potrebuješ tudi gostovanje strani, za spletno stran ( ni nujno ) ter za email-e ( tudi ni nujno ).
Pa še malo reklamice: poglej si gostovanje.tuksi.net, če te kaj zanima v tej smeri.
Lp,
Janez
Za delovanje moraš imeti.
1) registrirano domeno
2) NS strežnik
3) zapise v 2)
Najprej postaviš 2) in dopolniš 3). To lahko narediš doma, kupiš storitev ali najdeš kako brezplačno rešitev (npr: zoneedit.com). Ko veš, kje se 2) nahaja, ta podatek vpišeš v zapise 1), ki si jo ti registriral na si-shell.net. Počakas nekaj časa in tvoja domena bi se morala odzivati preko ping superspace.eu.
Seveda pa potrebuješ tudi gostovanje strani, za spletno stran ( ni nujno ) ter za email-e ( tudi ni nujno ).
Pa še malo reklamice: poglej si gostovanje.tuksi.net, če te kaj zanima v tej smeri.
Lp,
Janez
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | spletno gostovanje - delovanjeOddelek: Loža | 1769 (1626) | wini |
» | Težave z DNS strežnikomOddelek: Omrežja in internet | 4571 (3763) | Bakunin |
» | Domena kupljena, kako naprej?Oddelek: Omrežja in internet | 5001 (4101) | Rokic |
» | Vpis DNS strežnika v vrhnji DNSOddelek: Omrežja in internet | 8971 (7462) | kronik |
» | DNS strežnikOddelek: Omrežja in internet | 7271 (6860) | jype |