» »

Outlook Express

Outlook Express

tv6865 ::

Danes mi kar na enkrat Outlook Express noče več prikatat prejetih sporočil. Napiše mi v tem pogledu ni elementov. Imel pa sem čes 2000 sporočil in to nekaj pomembnih. Vse ostale pa mi normalno prikaže.

Ko pa grem gledat v moje dokimente pa je datoteka prejeto velika 2GB,komplet mapa Outlook pa 4.3GB.

gorenjc ::

Če je OE 6, potem je težava zaradi limita 2gb, ki ga ima Outlook express pri dbx datotekah.
Ena od možnih rešitev je tukaj ali pa tukaj. Preden se pa karkoli dela, bi bilo pa obvezno dobro narediti rezervno kopijo inbox.dbx.

Ali obstaja kak program s katerim bi lagko odprl to datoteko in bi iz nje izbrisal napomenbje meile? ter na koncu z njim ponovno shranil datoteko tako da bi Outlook Express prepoznal kot prejeto pošto.

Duhec ::

Plačljivih je malo morje. Samo pogooglaj.

Poizkusi še takole.
Zapri OE.
Prekopiraj Inbox.dbx v neko c:\xxx mapo.
Preimenuj obstoječi Inbox.dbx v npr. Inbox.dbx.bad
Štartaj OE, ki zdaj na novo ustvari prazen Inbox, razen pozdravnega sporočila.
Sedaj uvozi sporočila iz c:\xxx mape preko File/Import/Messages/MSOE6/izberi Main Identity/OK/Browse na :C\xxx mapo in izberi Inbox.dbx
Če ti jih lepo nafila v Inbox in če ne zablokira takoj začni z brisanjem sporočil, ki imajo priponko.
Če ti uspe, naredi nekaj novih map (osebno jih imam imenovane po datumu) in skopiraj del sporočil iz Inboxa v posamezne mape. V Inboxu pa že prekopirane enostavno izbrišeš.

Pred leti sem naletel na ta problem in sem z enim noname programčkom (zdajle ne vem imena), ki je znal odpret Inbox.dbx, ki ga OE ni več mogel in znal zaradi prevelike dolžine (>2GB) uspel vsaj prebrati in shraniti posamezne emaile v Inbox.dbx datoteki.
Upam, da ti uspe. Poročaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Duhec ()

amigo_no1 ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Sedaj ko hočem uvotit sporočola mi javi sledečo napako.

V tej mapi ni sporočil ali pa so zahtevane datoteke odprte v drugi aplikaciji. Izberite drugo mapo ali pa poskusite zapreti aplikacije, v kateri so odprte datoteke.

Zapri OE preden karkoli čaraš z inbox.dbx .

Žav mi ne gre.

Sedaj uvažam v Microsoft outlook, da vidim če bom lahko tam odprl in zbrisal kak meil. Pol pa bom še probo nazaj uvozit v OE.

gorenjc ::

Če je Outlook 2000 ali xp, je isti problem s pst-ji ( limit 2GB).

Sem sprobal na Microsoftm Ofice 2003, pa tudi ni zaznalo. Drugač mam pa XP SP3. A bi pa na Visti al pa na W7 šlo odpret?

Kakšna pa je možnost da odprem z kakčnim drugim pošnim odjemalcem?

Omejitev je samo za pst v ansi formatu, uvozi v Unicode (pogoj je Outlook 2003+)

Personal Storage Table @ Wikipedia
In Outlook 2003 and later, .pst files are created in the Unicode format and have a default maximum size of 20 GB.

PST Conversion Tool 2.0
http://www.annesoft.com/PST_Conversion_...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

outlook express problem s količino

Oddelek: Programska oprema
61966 (1893) Duhec
»

Izginotje mailov za 9 mesecev nazaj.

Oddelek: Pomoč in nasveti
131800 (1547) Mati
»

outlook express in pošta

102560 (2452) knesz
»

Outlook Express in shranjevanje pošte.

Oddelek: Pomoč in nasveti
71906 (1794) StratOS
»

Outlook Express>prejeto-KAKO IZBRISATI???

92548 (2456) TinkaPinka

Več podobnih tem