» »

Excel in podatki iz interneta

Excel in podatki iz interneta

demokedes ::

Pozdravljeni,
Vem da obstaja kar nekaj online portfeljov, vendar tam imaš vedno glede določenih stvari zvezane roke. Zaradi tega, bi si rad sam izdelal svoj portfelj v excelu. Seveda pa je zamudno in pa predvsem obstaja možnost napake, če dnevno sam vnašam podatke. Zaradi tega me zanima če obstaja možnost, da bi excel sam pobiral podatke iz določenih spletnih strani. Nekako imam v glavi, da obstaja nekaj takega v excelu, kot neke vrste dodatek za poslovno inteligenco al neki tazga. Je že kdo zasledil kaj podobnega. Že vnaprej hvala.
lp,
Zahvaljujem se vam za odgovore, ter vam še naprej želim lep dan.

pajanko ::

V 2007: Podatki, Iz spleta. Mislim pa da je v istem meniju tudi v starejših verzijah. So pa tud ostale možnosti v tem meniju...

lp

Pajanko,
Najlepša hvala za odgovor. Sem tole pogledal, vendar nisem prepričan, da bo tole znalo narediti, kar jest želim. Jest bi recimo rad, da bi mi ob določenem datumu pogledalo neko vrednost določene borzne kotacije ali pa sklada. Recimo iz tele strani. http://www.denarnisupermarket.com/?pt=t...
Nekaj podobnega naj bi omogočal dodatek za Excel MSN Money, vendar kolikot sem gledal, MSN money nima podatkov za slovenske tečajnice.
Imate kakšno idejo?
lp,

Torej se ni še nihče s tem ukvarjal?

Zgodovina sprememb…

Pajanko,
Imaš prav, zdej sem dejasko šele pogrunal..in dejansko dobim to...sam kaj ko dobim, celo tabelo, jest bi pa recimo rabil samo VEP. Nasploh je moja ideja taka, da bi naredil en "Scheduled task", ki bi mi vsak večer zagnal excelovo datoteko, ki bi mi za vsak datum vpisala VEP vrednosti določenih skladov vsak dan v novo vrstico. Ima kdo kakšno idejo/namig, kako se tega lotiti?

Hey,
Torej pridobivanje podatkov sem uredil tako kot sem si zamislil. Tudi makro...
Zdej sem pa mislil narediti scheduled task, ki bo ob določenem času zaganjal to excelovo datoteko in makro notri. NEbi pa rad, da bi motilo moje delo takrat ko se bo to zaganjalo. Zato me zanima, če je mogoče da bi excel delal kr v ozadju, se pravi brez da mene moti.

Imam še eno vprašanje, sedaj sem v excelu naredil vse tako kot mora bit. Mam pa zdej en problem. Določena vrednost mi v neki celi priredi eno vrednost. Druga dan mi v drugi vrstici priredi novo vrednost, problem je pa v tem, da mi tudi v prejšnji celici spremeni vrednost.
Se pravi jaz bi rad, da mi na določei celici formula priredi vrednost, ptoem pa ta celica neha veljati.
Je to mogoče?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

excel

Oddelek: Programska oprema
324765 (3374) xtrat
»

[Excel] Dodajanje ničle na začetek števila v celice

Oddelek: Programska oprema
143436 (3194) prtenjam
»