» »

delitev skupnega internetnega računa

delitev skupnega internetnega računa

milen ::

Zdarvo.
Tri sosedje, ki smo cca 10m narazen bi si delili eno internetni račun in me zanima kako je potrebno nastaviti strojno premo da bo stvar delovala.

En način je verjetno da ima vsak svoj brezžični ruter + en ruter ki je povezan v WAN, vsi pa so mesebojno povezani v wirelles bridge. Zanima me koliko bi bil tak način varen, če bi naprave dostopale do ruterja bodisi preko LAN ali wifi povezave?
Oziroma če zgornja opcija ne pride v poštev zaradi varnosti ali bi bilo izvedljivo če vsak dokupil še en ruter ki bi ga preko kabla povezal na ruter ki je v wirelles bridgu, temu novemu ruterju pa nastavil individualno brezžično omrežje.
Zanima me kje nastavimo delitev hitrosti 1/3, 1/3, 1/3 in pa če so IP in DHCP nastavitve prikazane v shemi OK.
[img]http://www4.slikomat.com/09/0124/4m2-br...

Kaj pa če se odločimo da potegnemo 2x10m FTP kabla tako da ima vsak sosed svoj ruter povezan preko kabla na ruter ki je priključen na wan.
Kakšne so potrebne nastavitve (DHCP, IP) in ali grejo kabli z lan portov host ruterja v WAN ali LAN port vsakega od treh ruterjev?
[img]http://www4.slikomat.com/09/0124/omo-in...

KoMar- ::

Na routerju, ki je priključen na WAN, je treba dat QoS... le-tega omogočajo novejši, malo dražji routerji in pa starejši routerji, na katere lahko namestiš Tomato firmware (priporočljivo) ali DD-WRT. Informacije o obeh ve Google, priporočam tudi iskanje po slovenskih straneh, kjer boš našel moj vodič za omejevanje hitrosti (lahko komot na 1/3 + 1/3 + 1/3) s Tomatom.

amigo_no1 ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7814870 (13459) styled
»

Ne odpira mi določenih spletnih strani

Oddelek: Omrežja in internet
194845 (3687) boris22