» »

nakup novega 2.5" diska - mnenja

nakup novega 2.5" diska - mnenja

e.r.c. ::

pozdravljeni,

ravno danes mi je na laptop z najvišje police na pisalni mizi padel ogromen steklen okrasek, par sekund za tem je win7 neki zajamral in crknil.
po dolgem testiranju sem ugotovil da je disk crknil, 100%!!

torej, kupujem nov disk, rabim zelo nujno, zato nekako gledam artikle na zalogi.
razmišljam o nakupu enega izmed teh dveh:
Seagate momentus 500gb 5400rpm
wd scorpio black 320gb 7200rpm

nekako dajem prioriteto na hitrost, ampak me nekako tudi mika tisti 500gb disk ;)

torej, kakšna so vaša mnenja o teh dveh diskih. lahko priporočate tudi kak drug model, ampak more biti dobavljiv v ponedeljek ali torek, res rabim nujno.

lp, erc

zcetrt ::

Če imaš tih laptop se splača pogledati tudi glasnost omenjenih diskov.
4.

zee ::

500 GB vzami. Nimas kaj razmisljat.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

alien08 ::

Vzami raje tega http://www.odnesi.si/trdi-disk-hdd-wd-2..., ima še free fall senzor.

klinker ::

Vzami raje tega http://www.odnesi.si/trdi-disk-hdd-wd-2..., ima še free fall senzor.

+1
Sam si lastim ta disk in se 7200rpm se kar pozna...disk je pa prakticno neslisen.

Karen ::

Če ti kapaciteta ni prioriteta vrzi oko še na kak SSD (če notebook ni prav star se ti bo verjetno na hitrosti kar nekaj poznalo - spet odvisno kaj rabiš). No, samo ideja pač, če ti bo kaj pomagala bo, če ne pa upam da nisi hud, ker si spraševal po hdd-jih.

e.r.c. ::

SSDji so mi nekako predragi glede na kapacitete. z veseljem bi vzel SSD samo bi pa vseeno vzel več kot 100gb, to je pa že 200e+
rabim disk ki je solidno hiter, kapaciteta nekako 250gb+, cena do 70-90e.
kapaciteta ni ravno pripriteta, ker imam večino stvari na zunanjem disku, bolj dajem poudarek na hitrost.
vseeno pa mi je pomembna dobavljivost, imam kar precej dela za šolo in druge stvari, tako da grem po disk jutri ali v torek najkasneje.
prav pa mi pride vsakaršen predlog!

lp, erc

Naabo ::

Včeraj sem vgradil Seagate-ovega 500gb/7200 (ST9500420ASG) in zaenkrat dela super (menda je eden hitrjših, če ne najhitrejši za prenosnike). Minusa sta ta, da je cena rahlo navita (pri nas 125EUR, v tujni okoli 100EUR), dobavljivost pri nas pa bolj slaba (na mimovrste pred kratkim celo umaknjen iz prodaje)...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen disk kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
5896 (776) wave
»

2.5" SATA disk

Oddelek: Kaj kupiti
81894 (1644) XImhotep
»