» »

Lahko sam izdelam spletno stran?

Lahko sam izdelam spletno stran?

Glodko ::

Brat ima bend, trenutno se postavljajo na noge in so zelo vztrajni. K prepoznavnosti bi seveda zelo pomagala spletna stran. Za začetek nič dramatičnega. Zatakne se ker ne vem kako bi lahko to izpeljal, niti trenutno nimam nobenega znanja. Zanima me če je možno da bi imel en računalnik, ki bi gostil to stran, vmes bi jo lahko urejal in dograjeval? Kako bi to izpeljal? S čim bi stran naredil? Imam samo osnovno znanje HTML-ja tako da to bo gotovo premalo. Kakšno opremo bi potreboval, koliko učenja? Prosim vsaj za kak nasvet kje začet, ker je vsega tega preveč in samo plavam. :|

fosil ::

Najbolj enostavno je, če jo narediš iz kakšnega templata. V google vpiši free web template, poišči takega, ki ti je všeč in nato samo uporabi svojo vsebino.
Tako je!

bluefish ::

Zanima me če je možno da bi imel en računalnik, ki bi gostil to stran, vmes bi jo lahko urejal in dograjeval? Kako bi to izpeljal?
Gostovanje v lastni režiji se v večini primerov ne splača, saj lahko gostovanje in domeno zakupiš že za okoli 30EUR na leto, v tujini še ceneje.

Za čas testiranja in izdelave pa lahko namestiš WAMP oz. je za preproste spletne strani povsem dovolj, če le odpreš HTML fajl.

Imam samo osnovno znanje HTML-ja tako da to bo gotovo premalo. Kakšno opremo bi potreboval, koliko učenja? Prosim vsaj za kak nasvet kje začet, ker je vsega tega preveč in samo plavam. :|
Načeloma je znanje (X)HTML in CSS dovolj. Seveda je potem vse odvisno od stopnje tega znanja. Za začetno učenje priporočam W3S, ki nudi dovolj dobre osnove.
V nadaljevanju pa je fino spremljati razne bloge in strani, ki se ukvarjajo s to tematiko in se mimogrede naučiš kaj novega glede oblikovanja, programiranja, uporabniške izkušnje, etc.

Za učenje lahko uporabljaš kar Notepad ali pa programiranju namenjen Notepad++.

Morda je najbolje, da uporabiš nek CMS (Content Management System) v stilu Wordpressa, Joomle,..., kjer je v ozadju vse že nastavljeno in nato le še urejaš vsebino. Preoblek pa je na netu tudi cel kup in ni težko najti kaj všečnega.

In da, kot omenjeno, lahko uporabiš tudi že kako predpripravljeno spletno stran in nato spremeniš želeno. Kljub vsemu je v tem primeru dobro poznati osnove omenjenih jezikov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Glodko ::

Aha. Samo če imam doma recimo nek star računalnik (mac mini) ga mal spucam pa deluje skoraj neslišno 24/7 je še vseeno bolje it z gostovanjem?

Gost ::

Ja, vseeno je bolje kupiti gostovanje.

Lahko uporabiš tudi kak opensource CMS: joomla, typo3, drupal etc.

teoo ::

na myspace nej si nardijo profil in ga malo spimpajo. vsak normalen band ga ima in sploh za neuveljavljen band je to popolnoma dovolj. pa še kak demo posnetek lahko brez problema gor naložijo
defying gravity

Gost ::

Ja, to je pa res. Vsi glasbeniki in skupine so večinoma kar na myspace-u, za zraven imajo pa še svojo stran za dodano vrednost, če že nanese.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gost ()

LuGi ::

Joomla+ template = zmaga

miki312 ::

No priporočam ti za začetek, da pojdeš na spletno stran webs.com. Si tam ustvariš račun in že začneš z oblikovanjem strani.
Tako sem naredil tudi jaz in povem ti, da je zelo lahko.
Tu pa je moja stran, da boš videl kako zgleda.
Potem pa samo vpišeš v vse iskalnike najdi.si, google,anvip.com...
In forume ter na Facebook-u narediš skupino.


Upam, da ti je moj predlog všeč

koogla ::

Najenostavneje boš stran brez vsakega programerskega in oblikovalskega znanja izdelal na wix.com .
Stran ponuja velik izbor skoraj profesionalnih tematskih predlog in vtičnikov za skoraj vse potrebe..od predvajalnikov, foto galerija, ozadij gumbov..za majhen denar si lahko ustvariš celo spletno trgovino. Vmesnik za urejanje pa je v primerjavi s podobnimi stranmi izredno hiter. Izdelana stran avtomatsko gostuje na njihovem strežniku, cena pa je seveda dodana povezava za njihovo stran.

Če pa boš stran kljub temu poskušal izdelati sam pa lahko zastonj domeno registriraš na www.co.cc
S stranjo pa zastonj gostuješ recimo na freewebhostingarea.com ali 000webhost.com , ki preizkušeno delujeta brez problemov..v glavnem je zastonj ponudnikov še kar precej

kuugla.co.cc je koogla.co.cc
 kuugla.co.cc

kuugla.co.cc



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna stran

Oddelek: Izdelava spletišč
5926 (730) St235

Izdelava spletne strani - Poceni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
11621981 (20469) Ziga Dolhar
»

VP: Povezava med domeno - hostingom - Zastonj Hosting

Oddelek: Izdelava spletišč
91269 (1022) koogla
»

Internetna stran (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
535724 (4912) Mipe
»

mnenje o spletni strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
534813 (3251) lufy

Več podobnih tem