Forum » Pomoč in nasveti » Gigabyte HD2600XT - problem z WUXGA
Gigabyte HD2600XT - problem z WUXGA
RedDrake ::
Torej, imam sledeč problem.
Pred kratkim sem dobil rabljeno pasivno Gigabyte HD2600XT. Slike na WUXGA (1920x1200) monitorjih NI dokler se ne naloži kak OS (win ali linux) - se pravi ni slike med POST podatki, boot loaderjem in inicializacijo kernela (pri win tista začetna animacija, pri linuxu pač do takrat ko naloži ati driver).
Zanimivo je da na prejšnji kartici - Sapphire HD2600XT - tega problema ni bilo!
Če recimo priklopim monitorje ki imajo manjšo resolucijo - WSXGA+ ali manj - problemov seveda ni.
Sumim da je problem v BIOS-u tegale Gigabyte-a, a seveda na strani od Gigabyte-a ni nobenih popravkov. Zanima me ali ima kdo kako idejo, kako to sanirati?
Kartico sem kupil ker je prejšnja začela povzročati peklenski hrup s svojim ventilatorjem, nujnost pa je seveda bila 2x DVI (Imam dva WUXGA monitorja enega 22" in enega 24") - novih pasivnih z 2x DVI sploh ne uspem najti, morda ima kdo kakšno idejo?
Pred kratkim sem dobil rabljeno pasivno Gigabyte HD2600XT. Slike na WUXGA (1920x1200) monitorjih NI dokler se ne naloži kak OS (win ali linux) - se pravi ni slike med POST podatki, boot loaderjem in inicializacijo kernela (pri win tista začetna animacija, pri linuxu pač do takrat ko naloži ati driver).
Zanimivo je da na prejšnji kartici - Sapphire HD2600XT - tega problema ni bilo!
Če recimo priklopim monitorje ki imajo manjšo resolucijo - WSXGA+ ali manj - problemov seveda ni.
Sumim da je problem v BIOS-u tegale Gigabyte-a, a seveda na strani od Gigabyte-a ni nobenih popravkov. Zanima me ali ima kdo kako idejo, kako to sanirati?
Kartico sem kupil ker je prejšnja začela povzročati peklenski hrup s svojim ventilatorjem, nujnost pa je seveda bila 2x DVI (Imam dva WUXGA monitorja enega 22" in enega 24") - novih pasivnih z 2x DVI sploh ne uspem najti, morda ima kdo kakšno idejo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | grafične kartice in HDMI izhodOddelek: Zvok in slika | 7445 (3456) | damirba |
» | Pasivna grafična 2xDVI in 1xHDMIOddelek: Zvok in slika | 2943 (2677) | Riff |
» | star pc kot HD playerOddelek: Zvok in slika | 4055 (2785) | Repminister |
» | kaj rabim za tri monitorje?Oddelek: Zvok in slika | 1332 (1150) | jan01 |
» | Katero grafično? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6500 (5135) | opeter |