» »

problem s počasnim internetom na novem računalniku

problem s počasnim internetom na novem računalniku

Manchy007 ::

Živjo!

Pred kratkim sem kupila nov računalnik (nek Spire..), ki ima Procesor Intel® Core(m)2 Quad procesor Q8400 osnovna plošča gigabyte. RAM Kingston 3 GB, trdi disk: WD 1 TB, grafična kartica Gigabyte nVida 9400GT-1 GB DVD-/*RW ohišje ATX s 420 W, čitalec spominskih kartic, operacijski sistem: Microsoft Windows 7 Home Premium.

Ta računalnik že ima naložen nek Microsoft Security Essentials, sama pa sem gor še dala NOD32. Na prejšnem računalniku sem imela Windows XP ter ta NOD32 pa mi je internet delal čisto v redu. Na tem računalniku pa porabi ogromno časa, da sploh odpre eno normalno stran. Na e-mail mi sploh ne pusti pošiljati priponk, razen tistih čisto majhnih, samo louda jih v nedogled :S sprobala sem že siolov e-mail, yaho, gmail in hotmail. Na nobenem mi ne dela. Tudi nasploh me na kakšne strani, ki so stoposto preverjene, ne spusti. Tak tipičen primer so bili recimo SAGE Journals, ki jih potrebujem za delo na faksu, pa me ni spustil gor češ, da je nepreverjena povezava, čeprav se moraš, preden prideš na stran SAGE, že spet prijaviti v knižnjico =/ Da mi jo odprlo, sem jo mogla dati pod izjemo. Prav tako potrebujem skoraj 2min, da mi odpre Slo-Tech stran, na starem je to trajalo 2 sekundi...

Je možno, da imam toliko firewallov, da mi preveri vsako stran ene 100x predn me spusti nanjo ali je modem že preveč zastaran? Imam Siolov modem ADSL, uporabljam pa Mozilla Firefox brskalnik. Enako počasi mi dela tudi, ko imam odprt samo eno internetno stran, brez ostalih zavihkov in programov. Mi pa hkrati tudi laufa µTorrent, vendar ne loudam veliko, samo ene 3 fajle :)

Matheeew ::

Ta računalnik že ima naložen nek Microsoft Security Essentials, sama pa sem gor še dala NOD32.

Bi rekel, da je tole vzrok. Enega odstrani.

Je potem zadosti, če samo onemogočem enemu firewall ali ga je potrebno v celoti uninštalirati?

5er--> ::

Ja, moreš ga zbrisat v celoti. Priporočam, da zbrišeš tega piratskega noda. ;)

Aha tenks! :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaradi antivirusnega programa stalno zaseden CPU 99% (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5213296 (12024) solatko
»

Varen PC (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
549532 (8537) technolog
»

AVG-jeva posodobitev ohromila 64-bitni Windows 7

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4713167 (11191) RejZoR
»

Kateri je dober protivirusni program?