Forum » Pomoč in nasveti » menjava diska in format c:
menjava diska in format c:
tinc ::
prosim za pomoč pri naslednjem problemu.
za moj malo starejši prenosnik (hp nx9030), sem nabavil drugi (od kolega, rabljen, hitrejši in večji disk). plačal sem moj stari disk plus runda.
bistvo: predem mu dam moj disk bi ga rad sformatiral. nazadnje sem formatiral c: pred tremi leti, (win xp). postopek mi je približno jasen zanima pa me a lahko formatiram disk prek cd-ja brez da se po formatiranju znova naloži win xp. se pravi rad bi imel popolnama prazen disk.
aja pa še to. a format prek cdja pobriše vse particije( se pravi ostane samo ena particija - prazna).
hvala za pomoč
lp
za moj malo starejši prenosnik (hp nx9030), sem nabavil drugi (od kolega, rabljen, hitrejši in večji disk). plačal sem moj stari disk plus runda.
bistvo: predem mu dam moj disk bi ga rad sformatiral. nazadnje sem formatiral c: pred tremi leti, (win xp). postopek mi je približno jasen zanima pa me a lahko formatiram disk prek cd-ja brez da se po formatiranju znova naloži win xp. se pravi rad bi imel popolnama prazen disk.
aja pa še to. a format prek cdja pobriše vse particije( se pravi ostane samo ena particija - prazna).
hvala za pomoč
lp
particle ::
Sam format ti ne pobriše particij. Če hočeš lahko izbrišeš obe particije, da mu bo ostala samo 1 neformatirana, pa bo potem že windows sam formatiral preden se bo začelo inštalirati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux po instaliranju ne morem formatiratOddelek: Operacijski sistemi | 2574 (2175) | CCfly |
» | FormatiranjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1025 (877) | pinx |
» | Karseda neboleča reinštalacija OS WinXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1635 (1362) | @ljash |
» | Win XP format D particije v FAT32Oddelek: Operacijski sistemi | 997 (901) | gorenc |
» | win2k uporabnikiOddelek: Programska oprema | 976 (859) | CWIZO |