Forum » Programiranje » [javascript] Kako pridem do textov vseh node-ov v XML stringu?
[javascript] Kako pridem do textov vseh node-ov v XML stringu?
MajorM ::
Potrebujem pomoč.
Imam string, ki je v osnovi zapisna v XML obliki. Rad bi najbolj enostavno v javascriptu prišel do posameznih elementov. Število vozlišč se mi lahko spreminja!
String:
Želel bi priti do vseh spremenljivk in njihovih vrednosti.
Trudim se narediti tole z DOM parsanjem pa mi ne uspe (ker sem frišen v javascriptu) čeprav se mi zdi da bi moralo biti rešitev=super.super.enostavna();
Je možno, da bi pobral "name" vozlišče in kreiral v .js novo spremenljivko s takšnim imenom?
Ali bi bilo bolje da grem kar klasično s pomočjo funkcij za obdelavo stringov?
Hvala.
M
Imam string, ki je v osnovi zapisna v XML obliki. Rad bi najbolj enostavno v javascriptu prišel do posameznih elementov. Število vozlišč se mi lahko spreminja!
String:
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?> <data> <var> <name>vrednost1</name> <value>123</value> </var> <var> <name>vrednost2</name> <value>12.5</value> </var> </data>
Želel bi priti do vseh spremenljivk in njihovih vrednosti.
Trudim se narediti tole z DOM parsanjem pa mi ne uspe (ker sem frišen v javascriptu) čeprav se mi zdi da bi moralo biti rešitev=super.super.enostavna();
Je možno, da bi pobral "name" vozlišče in kreiral v .js novo spremenljivko s takšnim imenom?
Ali bi bilo bolje da grem kar klasično s pomočjo funkcij za obdelavo stringov?
Hvala.
M
EnSmotko ::
Mislm, da je najlaži parsat z jQueryem (exampl), ker kolkr jest vem, se funkcije za parsanje kr precej razlikujejo med IEjem in ostalimi brskalniki.
Klasično metodo pa močno odsvetujem :)
Klasično metodo pa močno odsvetujem :)
Hvala za odgovor. Ko utegnem pogledam.
Drugače pa delam stvar v Yahoo Widgets tako, da kako dela v brskalnikih mi glih ni važno. Bolj bo zanimivo ugotovit ali dela OK v Konfabulatorju.
Lp
M
Drugače pa delam stvar v Yahoo Widgets tako, da kako dela v brskalnikih mi glih ni važno. Bolj bo zanimivo ugotovit ali dela OK v Konfabulatorju.
Lp
M
Našel postopek/rešitev!
J.E.Z.U.S !!!
J.E.Z.U.S !!!
doc = XMLDOM.parse( testString ); titleNodes = doc.evaluate( "data/var"); log(titleNodes.item(0).firstChild.firstChild.nodeValue);//vrne "vrednost1" log(titleNodes.item(0).lastChild.firstChild.nodeValue); //vrne "123"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Predstavitev dvojiškega drevesa z seznamomOddelek: Programiranje | 1928 (1528) | ktka |
» | [Java]Shranjevanje/Branje nastavitev za povezavo z podatkovno bazoOddelek: Programiranje | 2602 (2376) | KernelPanic |
» | getElementsByTagName ne dela v ChromuOddelek: Programiranje | 1671 (1409) | win64 |
» | [HTML & JS] Povzemanje podatkov iz straniOddelek: Izdelava spletišč | 779 (719) | Something |
» | Izpis XML-ja z JSOddelek: Izdelava spletišč | 1628 (1571) | gnomee |