Forum » Pomoč in nasveti » Noče se povezati na internet
Noče se povezati na internet
TeraTM ::
Danes sem sestavil računalnik ki sem ga naročil nekaj časa nazaj. Vse dela ok, potem pa ko hočem it na internet mi pa vedno javlja "Limited or no connectivity" Da bi odpravil to napako sem naredil že use mogoče... Najprej sem instaliral Windows 7 ultimate zadnjo verzijo, dal VSE driverje gor, in mi napiše "limited or no connectivity" za po"$%%it.... Imam prenosnik, na katerem TA ISTI kabel za internet dela OK, gre na net pa take... ko pa vtaknem ta kabel na ta nov PC, pa mi izpiše .... ja seveda "limited...." dal sem dol z Etherneta najnovejši driver pa dal modify... ne dela, instaliru windows xp 64 bit NE DELA... probal: device manager / propreties, update driver, probal tudi device manager / propreties / advanced / netvork adapter pa spreminjat Value pa NE DELA.. zabavam se s tem že par ur. Probal menjat kabel.. ne dela.
Imam te komponente:
-Corsair TX650W - power supply - 650 Watt TX-Series
-Sapphire RADEON HD 5750 1 GB
-DDR3 4GB Corsair XMS3 Dominator Kit XMS
-Intel SSD X25-M G2 Postville 80GB X25-M
-ASUS P7P55D LE ATX - iP55
-Intel Core i7 860 Boxed
-Antec three hundred
PROSIM za pomoč
Imam te komponente:
-Corsair TX650W - power supply - 650 Watt TX-Series
-Sapphire RADEON HD 5750 1 GB
-DDR3 4GB Corsair XMS3 Dominator Kit XMS
-Intel SSD X25-M G2 Postville 80GB X25-M
-ASUS P7P55D LE ATX - iP55
-Intel Core i7 860 Boxed
-Antec three hundred
PROSIM za pomoč
KoMar- ::
Lol, kaj nas briga, kakšen napajalnik imaš. Da bi pa napisal, kam vodi "kabel za internet", to pa ne, ane...
Imam T-2, kabel vodi iz ruterja ki ima za 4 priključke in v PC. Poleg tega ima 2 računalnika ki sta v tem omrežju skoraj 24/7, in na obeh deluje odlično..
Model, oznaka routerja? We can play this all night long...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
Sem povedal da dela internet in router čist v redu. Ta isti kabel uporabljam sedaj na prenosniku (ko pišem tole) in ta isti kabel sem sprobal na tem novem, ki mi javlja, da se ne more povezati.
T-2 Smart Com SV2M104 DC5V A2 SN:241459 VD2M-0010212-011459
Ima pa: Power, System, link, ACT, lan1, lan2, lan3, lan4 (to je pa vse kar piše na njem)
T-2 Smart Com SV2M104 DC5V A2 SN:241459 VD2M-0010212-011459
Ima pa: Power, System, link, ACT, lan1, lan2, lan3, lan4 (to je pa vse kar piše na njem)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TeraTM ()
Lepo, da si končno povedal, kakšen router imaš, ker te bom zdaj šokiral: NIMAŠ ROUTERJA. To, kar ti je T-2 dal, pač ni router (ampak modem) in lahko naenkrat dobiš le dva internetna IPja, zato ti hkrati delata samo 2 računalnika in ostalim piše Limited connectivity. Kupi router, pa jih boš lahko priključil več ali pa na enem naredi DHCP release in namesto njega priklopi svojega novega. Če ne boš naredil DHCP release, boš moral počakat 24 ur, preden ti bo T-2 dodelil nov IP.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
potem mi pa razloži zakaj tretji prenosnik dela ( mamin) preko tega modema (jaz mu pravim tudi router ker ima 4 izhode kot nekateri routerji. Prej sem pozabil navesti da je še priključen 3ji računalnik. Zdj pa.. mi je torej T-2 dal 3 ipje ?
Ni router, brez skrbi. Paranormalnih pojavov ne razlagam, ti pa svetujem, da nabaviš router, če misliš imeti hkrati v uporabi več kot 2 PCja.
bukev ::
komar ima prav
t-2 da uradno le dva ip, vendar običajno delujejo trije - vsaj meni tako dela. pa še njihov switcher ima spomin, tako da četrti pc ne gre na internet tudi če kakšnega od drugih računalnikov odklopiš. edina rešitev je, da prepišeš nastavitev ip z enega od pc, potem pa te nastavitve uporabiš na "četrtem" - seveda moraš za ta čas odklopiti iz switcherja prejšnji pc.
lp
Bukev
t-2 da uradno le dva ip, vendar običajno delujejo trije - vsaj meni tako dela. pa še njihov switcher ima spomin, tako da četrti pc ne gre na internet tudi če kakšnega od drugih računalnikov odklopiš. edina rešitev je, da prepišeš nastavitev ip z enega od pc, potem pa te nastavitve uporabiš na "četrtem" - seveda moraš za ta čas odklopiti iz switcherja prejšnji pc.
lp
Bukev
napasi ::
Lepo, da si končno povedal, kakšen router imaš, ker te bom zdaj šokiral: NIMAŠ ROUTERJA. To, kar ti je T-2 dal, pač ni router (ampak modem) in lahko naenkrat dobiš le dva internetna IPja, zato ti hkrati delata samo 2 računalnika in ostalim piše Limited connectivity. Kupi router, pa jih boš lahko priključil več ali pa na enem naredi DHCP release in namesto njega priklopi svojega novega. Če ne boš naredil DHCP release, boš moral počakat 24 ur, preden ti bo T-2 dodelil nov IP.
KOMAR nima prav tri računalnike lahko povežeš v internet
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | port forwarding dynamic IPOddelek: Omrežja in internet | 6985 (6080) | steev |
» | ddwrt: dhcp release renew skriptaOddelek: Omrežja in internet | 1225 (1024) | Karen |
» | DHCP !?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1743 (1342) | Pyr0Beast |
» | Ne dela internet (sharing pa)Oddelek: Omrežja in internet | 2327 (2134) | LordPero |
» | Limited or no connectivityOddelek: Omrežja in internet | 2296 (2112) | amigo_no1 |