» »

BIOS degrade

BIOS degrade

Ramon dekers ::

Mene pa zanima kako lahko bios degradiram, namreč po flashanju biosa na zadnjo verzijo(preko windowsa), me je začel sistem zaaj...zdaj pa me zanima kako lahko to spreminima plata je asus a8n-e!če dam starejšo bios verzijo na cd, me v zagonu ne spusti naprej in hoče samo novejšo verzijo starejše pa nikakor ne. Prosim za pomoč. Sicer pa mislim da ima asus nek bioscrash utility, kjer nikjer ne najdeš navodil kako se zadeva vzpostavi, v manaulu sta dve strani kako se to naredi 1,5 strani je pa slikic, naovidila pa napisana ko za otroka. resnih informacij pa nikjer.

Duhec ::

Hm, v navodilih na Asus strani piše, da moraš pred flashom biosa posodobiti chipset driver. SI to naredil ?

Drugače imaš na "prevedeni" Asus strani tole "prevedeno" opozorilo :

"Morate se zavedati, da posodobitev BIOS-a je priporočana samo takrat, ko se nahajajo tehnične težave z vašim sistemom. Ne priporočamo pogoste posodobitve. Razen tega, zaradi narave posodobitve BIOS, vpletena je določena raven nevarnosti. Posodobitev BIOS mora biti ustvarjena z izjemno previdnostjo. V času postopka posodobitve BIOS, vaš sistem mora delovati brez motenj oz. izgube moči, ki lahko povzročajo nepričakovano škodo.
Če posodobitev BIOS ne bo uspešno zaključena, sledite navodilom v svojem User Manual-u z namenom pridobitve smernic glede recovery BIOS-a prek CrashFree BIOS. V primeru, če recovery BIOS prek CrashFree BIOS ne deluje pravilno, morate se oglasiti pri svojem prodajalcu z namenom nadaljne pomoči glede recovery BIOS-a."

Nevem kaj hočeš s tem povedat?spet nisi nek štručko da bi znal reševat problem, ni vseeno če pustiš prazno**

LuGi ::

Sej ti je napisal da si pajac ker nisi posodobil chipset driverja pred upgrejdu.

chipset je bil 100% posodobljen!

Duhec ::

Opozorilo, ki se izpiše na Asusovi strani, ko klikaš okoli bios informacij za to plato, nisem napopal brez veze ampak kot pomoč in zato si raje preberi drugi odstavek, kot pa da pametuješ kaj vse si ali nisi naredil pred flešom.

Nikonja ::

Eni ga pa res s....., kakšne veze imajo čipset driverji z posodobitvijo biosa kot prvo. Tudi če bi imeli neke magične veze lahko posodobi divere po updaejtu biosa.

Ko drugo bios se NIKOLI ne posodablja iz windowsa ker 99% problem z updatejtom biosa je zaradi posodobitve iz win.
90% novejših plat se da posodobit z usb ključka ali cd/dvd-a in od zdaj naprej si tko posodabljaj bios.

In kot zadnje lahko bi napisal kaj te to sistem sploh zaj.... ?

LP

heh ja imaš prav bios se NE posodblja iz windowsa, kar sem šele sedaj ugotovil na žalost. najvarnejša posodobitev je preko doso(juhej disketke).

jah tudi sam nevem kaj imajo novejši driverji s posodobitvijo.Kaj me zaj...cel sistem, včasih se resetira, datoteka iz interneta so kuruptane ko da se je plati totalno sfuzlalo, kakšne stvari se sploh neda inštalerat....

sicer pa nevem zakaj dajo program za posodbitev v biosa v winodwsih, če pa se ve kako lahko plato sfuslaš...pa saj dajo vsi proizvajalci takšna in podobna opozorila.res če nimaš bolj konkretne ideje rešitve prosim da zadevo pustiš pri miru in ne komentiraš, še malo pa me boš učil išptalirati driverje.vprašam če ma kdo kako idejo, izkušnjo...

kakšno pomoč pa mi lahko daš z opozorilom?????nevem no saj znam brati, in ja driverje sem posodobil, ne glede na vse je bila zadeva koruptana, najprej sem šel na verzijo 1010 tu je začel sistem nagajat, potem sem šel na 1013 ker degradiranje ni bilo mogoče sem šel na višjo verzijo(čeprav opcija v programu je)...tko da sem ga dvakrat flašov. usbejčka mi ni zaznal v bisou, pa je bil nastavljen kot primary boot device.on je šov naprej, cd pa je zaznal.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Številni Applovi računalniki ranljivi zaradi neposodobljenega firmwara

Oddelek: Novice / Varnost
307817 (5785) mojster_joni
»

Kje do BIOS čipa ?

Oddelek: Strojna oprema
412754 (2208) Pyr0Beast