Forum » Programiranje » [Java] Frekvenca besed
[Java] Frekvenca besed
zila90 ::
Pri pouku smo dobili nalogo, da moramo napiati razred StejDvojno, ki v podani datoteki prešteje in izpiše vse besede, ki so zaporedne in podvojene.
Primer: Ime mi mi je je Jože in prihajam prihajam iz Medvod.
za besedilo te naloge bi izpisal "mi, je, prihajam, : 3".
Zdaj pa se nikakor ne znam spravit zraven. Pa bi prosil če bi mi lahko kdo napisal kodo in mi tako pomagal. Najlepša HVALA!
Primer: Ime mi mi je je Jože in prihajam prihajam iz Medvod.
za besedilo te naloge bi izpisal "mi, je, prihajam, : 3".
Zdaj pa se nikakor ne znam spravit zraven. Pa bi prosil če bi mi lahko kdo napisal kodo in mi tako pomagal. Najlepša HVALA!
HairyFotr ::
public static void main(String[] args) { String niz = "Ime mi mi je je Jože in prihajam prihajam iz Medvod."; HashSet<String> besede = new HashSet<String>(); HashSet<String> podvoj = new HashSet<String>(); for (String s : niz.split(" ")) { if (besede.contains(s)) { podvoj.add(s); } else { besede.add(s); } } System.out.println(podvoj); }
Zgodovina sprememb…
- spremenil: HairyFotr ()
public class StejDvojno { public static void main(String[] args) throws Exception { StringBuffer fileData = new StringBuffer(1000); BufferedReader reader = new BufferedReader(new FileReader("text.txt")); char[] buf = new char[1024]; int numRead=0; while((numRead=reader.read(buf)) != -1) { fileData.append(buf, 0, numRead); } reader.close(); System.out.print( fileData.toString()); } }
To sem naredil, da mi iz datoteke prebere v string. Zdaj pa ne vem kako bi vključil HairyFotr-ovo kodo v to mojo kodo. Prosim za pomoč. HVALA!
HairyFotr ::
kodo daj za branjem iz datoteke in daj namesto
String niz = "Ime mi mi je je Jože in prihajam prihajam iz Medvod.";
tole:
String niz = fileData.toString();
String niz = "Ime mi mi je je Jože in prihajam prihajam iz Medvod.";
tole:
String niz = fileData.toString();
Hvala! Zdaj me zanima samo še kako bi vstavil števec za podvojene besede (da bi mi izpisalo koliko besed se podvoji).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zila90 ()
Zdaj me zanima samo še kako bi vstavil števec za podvojene besede (da bi mi izpisalo koliko besed se podvoji).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Java - DN] Naključna številaOddelek: Šola | 1355 (884) | nyler |
» | [JAVA] HTTPS clientOddelek: Programiranje | 3174 (1904) | peterv6i |
» | java problemOddelek: Programiranje | 738 (618) | Sergio |
» | [Java]: replace - slovar v txtOddelek: Programiranje | 1691 (1549) | Spura |
» | [Java] Preverjanje polja za iste stringeOddelek: Programiranje | 1135 (1013) | infiniteLoop |