Forum » Pomoč in nasveti » Napaka "display driver stopped responding"
Napaka "display driver stopped responding"
cobancek ::
Pozdravljeni!
Že na Windows XP mi je računalnik večkrat zamrznil, mi je nehala delati miška, se je računalnik po blue screen-u kar resetiral, zato sem se odločil, da prešaltam na Windows 7. Tu mi je sistem že od samega začetka zelo pogosto javil napako 'display driver stopped responding and has successfully recovered', že pri instalaciji nekaterih programov pa mi je sem pa tja sistem zamrznil v točki, kjer prikaže varnostno opozorilo glede programa, tako da sem moral računalnik resetirat. Ko sem iz matične plošče umaknil 1 GB velik spominski modul, se je obnašanje sistema glede opisanih napak zelo popravilo, še vedno pa pride do težav takoj, ko želim vključiti AERO. Javi enako napako 'display driver stopped responding and has successfully recovered' in to vsake par sekund... pravzaprav mi ne preostane drugega kot da računalnik resetiram. Ima kdo kakšno idejo, kako odpraviti težave?
Konfiguracija računalnika je sledeča:
Matična plošča: Asus P5Q, P45
Procesor: Intel Core2Duo E8400
Grafična kartica: SAPHIRE Radeon HD 4870 DDR3
RAM: Corsair XMS2 DIMM Kit 2048MB
Že na Windows XP mi je računalnik večkrat zamrznil, mi je nehala delati miška, se je računalnik po blue screen-u kar resetiral, zato sem se odločil, da prešaltam na Windows 7. Tu mi je sistem že od samega začetka zelo pogosto javil napako 'display driver stopped responding and has successfully recovered', že pri instalaciji nekaterih programov pa mi je sem pa tja sistem zamrznil v točki, kjer prikaže varnostno opozorilo glede programa, tako da sem moral računalnik resetirat. Ko sem iz matične plošče umaknil 1 GB velik spominski modul, se je obnašanje sistema glede opisanih napak zelo popravilo, še vedno pa pride do težav takoj, ko želim vključiti AERO. Javi enako napako 'display driver stopped responding and has successfully recovered' in to vsake par sekund... pravzaprav mi ne preostane drugega kot da računalnik resetiram. Ima kdo kakšno idejo, kako odpraviti težave?
Konfiguracija računalnika je sledeča:
Matična plošča: Asus P5Q, P45
Procesor: Intel Core2Duo E8400
Grafična kartica: SAPHIRE Radeon HD 4870 DDR3
RAM: Corsair XMS2 DIMM Kit 2048MB
bluefish ::
Bodisi je kriv gonilnik za grafično (si namestil najnovejšega?) ali pa je kriva sama kartica.
cobancek ::
Najnovejši gonilnik sem namestil takoj ob instalaciji Windows 7. Predvidevam, da se kartica ne ujame najboljše s sistemom, ni mi pa jasno, kako na to vpliva količina RAM-a. Sedaj, ko sem odstranil eno pomnilniško kartico, napak skorajda ni, razen če startam aero. No, kakšnih zahtevnih igrc nisem probaval.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z R9 290Oddelek: Pomoč in nasveti | 6350 (5455) | Napajalc |
» | Računalnik zmrzuje pri obremenitvahOddelek: Pomoč in nasveti | 2210 (1984) | solatko |
» | Crashing hd4850?Oddelek: Strojna oprema | 2061 (1772) | filip007 |
» | windows 7 driverjiOddelek: Operacijski sistemi | 1671 (1528) | zzitop |
» | Display Driver nvlddmkm Stopped Responding and Has Successfully RecoveredOddelek: Pomoč in nasveti | 2146 (2146) | bastadu |