» »

Remote dostop do službenega računalnika od doma

Remote dostop do službenega računalnika od doma

pirat ::

LP,
v službi imam računalnik z operacijskim sistemom Windows 2000 Pro pa me zanima, kaj moram storiti, da bi lahko na njem delal tudi od doma (prek telefonske povezave in remote dostopa). Linija je še navadna (analogna). Kak modem rabim na službeni mašini, kakšen program, je to izvedljivo?

Thx za vse predloge?

DMouse ::

Na službeni računalnik moraš inštalirat VNC ali pcAnywhere ter konfigurirat tako da se boš lahko nanj priklopil preko interneta (poglej help če ne boš znal). Potem program inštaliraš še doma in se povežeš na službeni ip, vpišeš geslo in voila. Btw. če imate v službi firewall znajo bit problemi...

Pa bom lahko z domačega računalnika (ki ima npr. Windows 98) preko modema klical direktno na svojo mašino v službo (na telefonsko številko, ki jo ima pač linija, na katero je službeni računalnik priključen.) Samo zaradi remote dostopa namreč ne bi bil rad ves čas priključen na internet, možnosti za ADSL pa trenutno še nimam.
Lp.

blue96 ::

če nimaš adsl, potem bo bolje da delo strniš, in opraviš v, primer, 1. uri iz svojega računalnika.
pcanywhere je zanesljivo dober program! priporočam!
.

DMouse ::

Ja tut to se da sam pol rabiš pcAnywhere. VNC mislim da tega ne omogoča.

SLOWWWeb.net ::

No, še en, ki priporoča pcAnywhere :D

Zgodovina sprememb…

bobby ::

remote administrator :D

drgač sem pa tud jst mnenja za pcanywhere.

PcAnywhere torej. O.K. dobil sem verzijo 9.0, deluje na W2k, skonfiguriral bom že nekako, vprašanje imam le še glede modema. Mašina je sicer non - stop prižgana, zanima pa me ali je povsem naveden analogen modem sposoben sprejeti klic z mojega domačega računalnika ter vzpostaviti zvezo, ali pa za to potrebujem kakšen poseben model modema?
Lp, pirat

poga ::

če boš imel pcanywhere pravilno skonfiguriran in nastavljen, da bo čakal na klic ti bo zadeva delovala na katerem koli modemu.

SLOWWWeb.net ::

Še programček, ki se ga slača pogledat RemotelyAnywhere.com ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava na daljavo med dvema računalnikoma

Oddelek: Programska oprema
122708 (1754) woman
»

Pc Anywhere

221486 (1193) romario
»

3Com ISDN ext. in Pc Anywhere povezava ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91106 (1029) Lith
»

Kabl internet in neposredna povezava

Oddelek: Pomoč in nasveti
6983 (923) CaqKa
»

Nadzor racunalnika preko neta

131675 (1525) miki133

Več podobnih tem